رئیس سازمان زندانها خبر داد
وجود 13 هزار زندانی جرائم غیرعمد در زندانهای کشور
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی تربیتی کشور با اشاره به وجود 13 هزار زندانی جرائم غیرعمد در کشور گفت: قانون خانواده که در جهت تحکیم و حمایت از خانواده تدوین شد متاسفانه در جهت فروپاشی خانواده عمل میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، اصغر جهانگیر در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: زندان و حبس باید به عنوان آخرین تنبیه در دستور کار گیرد اما با نگاه حبسمحوری برای رفع مشکلات میتوان فهمید که در بخشهایی از سیستم قانونگذاری ما مشکلاتی است که باید در جهت رفع آن بکوشیم.
جهانگیر اضافه کرد: امروز عوامل متعدد باعث تورم کیفری در قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری و سایر قوانین شده لذا جمعیت کیفری برازنده و شایسته جمعیت ارزشی ما نیست.
وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد کسانی که وارد زندان میشوند تحصیلات معادل دیپلم و یا زیر دیپلم دارند، گفت: 5 درصد از آقایان و 11 درصد زنانی که وارد زندان میشوند بیسواد مطلق هستند که این نشاندهنده آسیبپذیری بیشتر حوزه بانوان است که باید از این قشر حمایت بیشتری صورت گیرد.
این مسئول با بیان اینکه 15 تا 20 درصد آقایانی که وارد زندان میشوند تحصیلات ابتدایی دارند، عنوان کرد: این در حالی است که 50 درصد بانوانی که وارد زندان میشوند تحصیلات معادل ابتدایی دارند.
وی افزود: سیستم آموزشی ما نباید به نحوی باشد که هر روز و هر سال با خلأهای آموزشی شکستهای تحصیلی و ترک تحصیل و مشکلات بزهکاری و مسائل این چنینی روبهرو باشیم.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی تربیتی کشور افزود: وقتی در جامعهای تورم، رکود، بیکاری، واردات بیرویه، قاچاق کالا و ارز بالا باشد و اشتغال و درآمد نباشد افراد بدهکار میشوند و این بدهکاری زمینه بزهکاری را فراهم میکند.
جهانگیر با اشاره به تاثیرات مخرب مواد مخدر بر کانون خانواده گفت: یکی از موضوعاتی که در قانون با نگاه حمایت آمد اما در حقیقت نگاه حمایتی نبود، بحث خانواده بود که امروز قانونگذار در جهت حمایت از خانواده، ضمانت اجرای کیفری برای مسائلی مانند مهریه، نفقه و ... قرار داده که در عمل این قانون به تحکیم خانواده کمکی نکرده است.
وی بیان کرد: در بیش از 92 درصد مواردی که زن شوهرش را به خاطر عدم پرداخت نفقه و مهریه به زندان انداخته پس از آزادی مرد، منجر به طلاق شده که این نشاندهنده این است که قانونی که ما در جهت تحکیم و حمایت از خانواده تدوین کردیم متاسفانه در جهت فروپاشی خانواده عمل میکند و باید راههای دیگری را جست و جو کنیم.
این مسئول قضایی بر ضرورت توجه به مسائل خانواده نسبت به سایر مسائل تأکید کرد و گفت: یک هزار و 800 نفر از کسانی که در زندان به سر میبرند به خاطر سرقت از خانه توسط اولیا به زندان افتادهاند که زندان آخرین راه نیست بلکه این مسائل باید به صورت ریشهای حل شود.
جهانگیر با اشاره به مشکلات محیطی و نقش محیط زندگی در بزهکاری افراد گفت: 80 درصد کسانی که در زندان به سر میبرند در مناطق محروم و حاشیهنشین شهرها زندگی میکنند و این نشاندهنده این موضوع است که ما به عنوان متولیان و مسئولان به این مناطق کمتر توجه کردهایم.
وی یکی از آسیبهای مورد توجه رهبری را رسیدگی به بخشهای حاشیهنشین عنوان کرد و یادآور شد: ارتقای سطح فرهنگی منجر به کاهش آمار جرایم و تخلفات میشود که رتبه هشتم تعداد زندانی در سطح جهان برازنده نظام جمهوری اسلامی نیست.