kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۳۲۹
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۵
رئیس ‌قوه قضائیه:

قضات به واسطه قدرتی که در اختیار دارند بسیار در معرض لغزش هستند

رئیس ‌قوه قضائیه گفت: رأی عادلانه زمانی صادر می‌شود که قاضی به شناخت صحیحی از عدالت دست یابد و در پی آن از تشخیص خود تبعیت کند که در این زمینه، اخلاق یکی از مهم‌ترین مولفه‌های موثر است.



به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه‌قضائیه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جمع شرکت‌کنندگان سومین دوره آموزش تربیت مربی اخلاق حرفه‌ای (تکمیلی) قوه قضائیه با اشاره به مجاری گوناگون اخلاق در زندگی و شغل قضات، اظهار داشت: اخلاق در زندگی شخصی قاضی دخیل است. علاوه بر این، اخلاق در علم قاضی موثر است؛ به نحوی که موانع حصول علم را از بین می‌برد و موجب می‌شود که فرد، به یمین و یسار نچرخد. وقتی نفس تزکیه می‌شود و رذایل از بین می‌رود، نفس انسان ارتقا می‌یابد و موقعیتی برای انعکاس حقایق پیدا می‌شود.
آملی لاریجانی یکی دیگر از مجاری اخلاق در ساحت شغلی قاضی را شناخت عدالت عنوان کرد و افزود: اخلاق به شناخت عدالت کمک می‌کند. انسان بااخلاق و متقی بهتر می‌تواند واقعیت عدالت را بشناسد.
وی تصریح کرد: یکی از مجاری بسیار مهم اخلاق، دخالت آن در رای عادلانه است. تشخیص عدالت مهم است اما مهم‌تر این است که فرد بتواند از تشخیص خود تبعیت کند. در صورت تشخیص صحیح، رای قاضی عادلانه می‌شود و این یکی از عظیم‌ترین تاثیرات اخلاق در رسیدگی‌های قضایی است.
رئیس ‌قوه قضائیه با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق در برخورد با مراجعان از سوی قضات و کارمندان دستگاه قضایی، خاطرنشان کرد: امروز رفتار صحیح در شئون مختلف با مراجعان به قوه‌قضائیه، یک ضرورت است. بسیاری از نارضایتی‌ها از دستگاه قضایی به همین موضوع بازمی‌گردد. سعه صدر قضات و توجه کارکنان دستگاه قضایی به مشکلات مردم به ارتقای سطح رضایت از دستگاه قضایی کمک می‌کند.
آملی لاریجانی با اشاره به نقش اخلاق در پیشگیری از جرم در جامعه و دستگاه قضایی، گفت: قضات به واسطه قدرتی که شرعاً و قانوناً در اختیارشان قرار دارد، بسیار در معرض لغزش هستند. اینجاست که قدرت اخلاق آشکار می‌شود. گرچه ساز و کارهای نظارتی درون قوه‌قضائیه وجود دارد اما هیچ حاجزی مثل حاجز نفسانی و پاسبان درونی نیست.