kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۱۹۸
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۰
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

دولت نمی‌خواهد پاسخگوی مطالبات محقق نشده مردم باشد


سرویس سیاسی -
روزنامه زنجیره‌ای شرق در سرمقاله دیروز خود با اشاره به این که دولت تمایلی به انتخاباتی شدن فضای سیاسی کشور ندارد نوشت : خبری از انتخابات نیست. به‌ گفته فعالان سیاسی فضای جامعه هنوز انتخاباتی نشده است... دولت روحانی که مدافع وضع موجود است و باید پاسخ‌گوی مطالبات محقق‌نشده باشد، ترجیح می‌دهد فضای انتخاباتی به تعلیق دچار شود یا به‌ تعویق بیفتد.
شرق در ادامه این روحیه را به اصلاح‌طلبان نیز تعمیم داده و می‌نویسد : هرچه فضای انتخاباتی در جامعه کشدار باشد، منتقدان، دولت را بیشتر مورد پرسش و هجمه قرار می‌دهند و به‌این‌ترتیب زمینه‌های مجادله و مخاصمه گسترش می‌یابد. از‌این‌رو دولت روحانی از تعلیق و تعویق فضای انتخاباتی استقبال می‌کند، اصلاح‌طلبان نیز با هوشمندی از این استراتژی نانوشته و ناخواسته تبعیت می‌کنند.
سرمقاله نویس شرق در ادامه با این ادعا که دولت یازدهم در مذاکرات هسته‌ای موفق بوده از جانب مردم خواستار تداوم دولت یازدهم می‌شود!
ادعای این که دولت در مذاکرات هسته‌ای موفق بوده و مردم می‌خواهند چهار سال دیگر برای موفقیت در داخل به دولت یازدهم فرصت بدهند از نکات عجیبی است که مردم عدم انطباق آن با واقع را در زندگی خود مشاهده می‌کنند ، نتیجه تقریبا هیچ مذاکرات هسته‌ای و برجام و مشکلات فراوان اقتصادی موجود کشور که دولت روحانی حل شدن آن‌ها را به مذاکرات و توافق با غرب گره زده بود همه و همه از مسائلی هستند که دولتمردان یازدهم باید به آن پاسخ دهند ولی به گفته سرمقاله‌نویس شرق تمایلی به این پاسخگویی ندارند!
تغییر واژه‌ها برای پیگیری طرح بی‌معنی
روزنامه‌های زنجیره‌ای پس از شکست طرح بی‌معنی آشتی ملی در شماره‌های دیروز خود با تغییر واژه‌ها همان سیاست و طرح شکست خورده را پیگیری کردند!
روزنامه شرق در یادداشتی با تاکید بر خطراتی که کشور با آن‌ها روبرو است نوشت : «اكنون بار ديگر در جهان سخت پرآشوب و ساختارهاي‌شكننده و در فضاي مشكلات داخلي ...در معرض انتخابي ديگر قرار گرفته‌ايم: بزرگ‌نمايي اختلافات و دشمني‌ها يا برجسته‌كردن اشتراكات و دوستي‌ها؟ نگارنده سخت اميدوار و معتقد است كه نظام و حاكميت اين دومي را ... به‌عنوان راه اصلي و مسير حركت آينده ميهن قرار خواهد داد.»
بازی زنجیره‌ای‌ها با کلمات در حالی است مردم هیچ‌گونه اختلافی با هم نداشته و وحدت در میان آحاد مختلف کشور حاکم است ، اختلاف نظر در مسائل سیاسی نیز طبیعی بوده و هیچ‌گاه اختلافات نظری که در انتخابات مختلف تجلی می‌یابد و مردم نظرات خود را با آرای خود نشان می‌دهند کشور را در خطر قرار نداده است ، تکیه بر خطرات موهوم برای دستیابی به منافع سیاسی و ...مسئله‌ای است که مدعیان اصلاحات همواره از آن بهره جسته‌اند ، طرح بی‌معنی آشتی ملی نیز در این راستا قابل ارزیابی و تحلیل است.
اصحاب فتنه طلبکار هم شدند!
روزنامه زنجیره‌ای بهار در گزارشی به حصر سران فتنه پرداخته و در واکنش به این درخواست که شخصیت‌ها و افراد دخیل در فتنه 88 بایستی عذرخواهی کنند نوشت : در چند روز اخیر که موضوع رفع حصر بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است از جمله نکاتی که از سوی برخی چهره‌های جریان اصولگرا مطرح می‌شود این است که آنها که «سران فتنه» شان می‌خوانند باید به واسطه خطاهایشان عذرخواهی کنند تا زمینه لازم برای رفع حصر فراهم شود. پرسش اساسی این است که مگر بحرانی که در پس از انتخابات88 رخ داد ‌صرفاً حاصل عملکرد یک سوی ماجرا بود که حالا توقع عذرخواهی از طرف یک سمت را دارند؟
بهار افزوده است : چرا باید برای بحرانی که هر دو طرف در ایجاد آن مقصرند تنها افرادی که در این هفت سال اخیر فرصت لحظه‌ای دفاع از خود را نداشته ...عذرخواهی کنند و طرف دیگر به سادگی از این سوی ایران به آن سو برود و با فراغ بال به فعالیت‌های سیاسی‌اش بپردازد؟
ادعا و رویکرد خنده‌دار و در عین حال تاسف‌بار روزنامه زنجیره‌ای بهار در حالی است که فتنه 88 درست از لحظه‌ای آغاز شد که سران و افراد دخیل در این فتنه با عبور از قانون نتیجه برآمده از صندوق‌های رای را نپذیرفته و مردم را برای براندازی نظام اسلامی به خیابان‌ها فراخوانده و تا نزدیک هشت ماه کشور را با خسارت‌های جبران ناپذیری مواجه ساختند ، برشمردن خسارت‌های اقتصادی و معنوی وارد شده به کشور در طول فتنه 88 مثنوی هفتاد من کاغذ می‌طلبد ولی در پاسخ به ادعای دیگر روزنامه بهار مبنی بر این که یک طرف ماجرا در طول هفت سال گذشته فرصت دفاع نداشته است بایستی گفت سران فتنه از روز برگزاری انتخابات تا روزی که با آنان برخورد حداقلی صورت گرفت یعنی 25 بهمن 1389 بیش از یک سال و نیم هر آن‌چه خواستند گفتند و هر آن‌چه خواستند انجام دادند و در این مدت نیز روزنامه‌های زنجیره‌ای و برخی شخصیت‌های سیاسی و همچنین رسانه‌های وابسته به بیگانگان از جمله بی‌بی‌سی از آنان حمایت و دفاع کردند.
آش شور طرح دستگیری منتقدان دل زنجیره‌ای‌ها را هم زد
با ادامه انتقادات به طرح عجیب و تاسف بار فراکسیون امید برای دستگیری منتقدان و سؤال‌کنندگان آش این طرح چنان شور شده که دل روزنامه‌های زنجیره‌ای و حامیان دولت را نیز زده است .
روزنامه زنجیره‌ای قانون در شماره دیروز خود از تهیه‌کنندگان این طرح خواست آن را پس بگیرند و نوشت :
طرح موصوف به طور کلی با نگارش و تدوینی بسیار نامناسب عرضه و به دور از استانداردهای لازم برای تدوین قانونی است که ضمن اعلام جرمی جدید ...ارائه شده است. اساسا طرح مذکور با چارچوب کلی و ساختار نظام حقوقی کشور مطابقت نداشته و با سیاست‌های کلان قضایی اعلام شده، از جمله کاهش عناوین مجرمانه [نیز] همخوانی ندارد.
نویسنده در ادامه انتقادات خود به این طرح را مطرح کرده و نوشت : یکی از عمده‌ترین اشکالات وارد به طرح دوفوریتی مورد مناقشه، به قسمت آخر بند دوم آن بازمی‌گردد که ... بدون شک با بدیهیات حقوقی و طبعا قانون اساسی در تعارض قرار دارد. مگر می‌توان تصور کرد که دستگاه قضا «بدون تشریفات رسیدگی» به جرم رسیدگی کند؟ حتی در دوره باستان نیز نوعی از تشریفات رسیدگی قضایی احتمالا وجود داشته است.
حسادت به آمریکا و درسی که نمی‌آموزند!
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد در سرمقاله دیروز خود به استعفای مشاور امنیت ملی ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پرداخته و نوشت : شاید عجیب به نظر برسد اما واقعیت دارد.خارج از مرزهای ما سرمقاله یک روزنامه توانسته یک مقام بلند پایه امنیتی را وادار به استعفا کند.آری؛قدرت رسانه آنچنان زیاد است و به قدری آزادی عمل وجود دارد که هیچ مسئولی در امان نیست. واقعا ممکن است چنین رویدادی در کشور ما هم رخ دهد؟
گفتنی است در چند سال گذشته رسانه‌ها و از جمله مطبوعات در حوزه‌های مختلفی دست به افشاگری زده‌اند ، گزارش‌هایی که نشان می‌داد برخی مدیران دولتی حقوق‌های نجومی می‌گیرند ، در قراردادهای منعقده میان دولت و برخی کشورهای اروپایی ابهامات بی‌شماری وجود دارد ، در مذاکرات فیمابین هیئت‌های اروپایی و دولتمردان عزت ملی لگدمال شده و ...ولی در هیچ یک از این موارد دولتمردان خود را در مقام استعفا یا حداقل پاسخگویی ندیده و همه اقدامات خود را قانونی قلمداد کرده‌اند.
روزنامه‌های زنجیره‌ای در چند سال گذشته هیچ گاه از مسئولین دولتی به خاطر مفاسد بی‌شمار موجود و نیز مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم تقاضای عذرخواهی و استعفا نکرده‌اند.
ایوانکا ، فریدون کابینه ترامپ‌!
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد به حاشیه‌های موجود در دولت ترامپ و مقایسه آن با دولت یازدهم پرداخت و ایوانکا ترامپ را ، فریدون دولت جدید آمریکا خواند!
در بخشی از این گزارش آمده است : ایوانکا ترامپ در کاخ سفید و حسین فریدون در پاستور. تبدیل هر یک از آنها به چهره‌ای حاشیه‌ساز و رسانه‌ای به پیش از انتخابات ریاست جمهوری 24خرداد 92 در ایران و هشت نوامبر 2016 در آمریکا بازمی‌گردد. ایوانکای 35 ساله، دختر دونالد ترامپ، فردی است که به واسطه حضور همیشگی و پررنگش از هنگام آغاز به کار کمپین‌های انتخاباتی ترامپ، بسیاری او را بانوی نخست آینده آمریکا می‌دانستند و حسین فریدون را نیز به دلیل همپایی دائمی‌اش با حسن روحانی و حضور پایا و مانایش در کنار رئیس‌جمهوری، چشم و گوش روحانی می‌نامیدند.
نویسنده افزوده است : حال بازتاب جهانی تصویر ایوانکا ترامپ در حالی که بر جایگاه پدرش در اتاق بیضی شکل کاخ سفید تکیه زده است آن هم زمانی که در یک سویش دونالد ترامپ قرار دارد و در سوی دیگرش جاستین ترودئو نخست وزیر کانادا تنها با اندکی درنگ و تامل، دیگر بار نقش چهره‌ای را به اذهان متبادر می‌کند که در درون مرزها در پاستور حضور دارد و ردپایش همواره در کنار رد پای حسن روحانی دیده می‌شود؛ حسین فریدون.
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد در پایان برای این که دولتمردان یازدهم ناراحت نشوند نوشت‌: علی رغم فشارهایی که از جانب جناح محافظه‌کار به حسن روحانی برای حذف فریدون انجام می‌گیرد اما بنا به اذعان خود دولتمردان تدبیر و امید این هم پایی برادر رئیس‌جمهور همواره مثمر‌ثمر بوده و فریدون یکی از نقش‌آفرینان موثر کابینه به شمار می‌رود.
از پیروزی کشتی ایران بر آمریکا هم برای سازش درس گرفتند!
روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره‌های دیروز خود به پیروزی تیم کشتی ایران به آمریکا پرداخته و در عین حال از این پیروزی مقتدرانه به نفع سیاست سازش بهره گرفتند.
روزنامه آرمان در گزارشی نوشت : در چنین شرایطی با توجه به اینکه مردم ایران وآمریکا می‌گویند احساس ناخوشایندی نسبت به همدیگر ندارند، باید زمینه‌ای فراهم گردد تا مردم دوکشور بهتر از گذشته در تعامل با یکدیگر باشند...مسئولانی که در نظام سیاسی آمریکا نقش‌آفرینی می‌کنند منتخب مردم این کشور هستند. همین مردم امروز ترامپ را انتخاب کردند و زمانی اوباما و دوره‌ای دیگر جرج بوش را برگزیدند.
نویسنده در ادامه آورده است : با ارتباط میان ملت‌ها می‌توان از تنش‌ها کاست، زیرا دولت‌ها برآمده از ملت‌ها هستند. در دنیای‌کنونی هم بدون ارتباط با جهان کار دولت‌ها دشوار است، بنابراین به نظر می‌رسد زمان آن فرارسیده که از دیپلماسی کشتی درس بگیرند. گفتنی است روزنامه زنجیره‌ای آرمان ذیل ارتباط با مردم آمریکا اذعان می‌کند که دولت ترامپ منتخب همین مردم است و نتیجه منطقی آن که مقدمه رابطه با دولت آمریکا ارتباط‌گیری با همین مردم است!
 نماینده‌ها حق استیضاح دارند ولی ...!
روزنامه زنجیره‌ای اعتماد در سرمقاله شماره دیروز خود با عنوان «هدف استیضاح» با اذعان به این که «در حق و وظيفه مجلس براي استيضاح وزرا هيچ شكي نيست و بايد هم از اعمال اين حق دفاع كرد» به استیضاح وزیر راه پرداخته و نوشت «به نظر مي‌رسد كه اين استيضاح بيش از آنكه اهداف نظارتي را دنبال كند، در پي اهداف سياسي است.»
اعتماد جمع آوری امضا برای استیضاح وزیر راه را ناشی از فضای احساسی پس از حادثه قطار عنوان کرده و به بندهای مختلف طرح استیضاح آخوندی که فاجعه قطار یکی از آن‌ها بود نپرداخت!
روزنامه‌های زنجیره‌ای در حالی استیضاح وزیر راه به خاطر ناکارآمدی‌های متعدد مدیریتی بر نمی‌تابند و از آن انتقاد می‌کنند که از ثانیه‌های نخست فاجعه پلاسکو به تسویه حساب‌های سیاسی پرداخته و خواستار استعفای شهردار تهران شدند بی‌آن که به نقش دولت در این حادثه بپردازند!