رئیس جمهور در دیدار امیر کویت:
روابط اقتصادی تهران - کویت باید همپای روابط سیاسی توسعه یابد
رئیس جمهور پس از سفر یک روزه به دو کشور عمان و کویت به تهران بازگشت، روحانی در آخرین مرحله این سفر در دیدار با امیر کویت اظهار داشت: روابط اقتصادی تهران – کویت باید همپای روابط سیاسی توسعه یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان چهارشنبه شب در دیدار شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر کویت با اشاره به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و دینی ایران و کویت و روابط برادرانه و صمیمی دو ملت در طول تاریخ، اظهار داشت: ظرفیتهای فراوانی برای تعمیق و تحکیم روابط ایران و کویت در ابعاد مختلف وجود دارد که میتوان همه آنها را در راستای منافع دو ملت و همچنین منطقه فعال کرد.
وی با اشاره به لزوم فعال شدن کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بویژه برای آشنایی فعالان اقتصادی بخش خصوصی دو کشور از ظرفیتهای متقابل همکاری، گفت: امیدواریم در بخشهای مختلف اقتصادی سرمایهگذاران و بویژه بخش خصوصی دو کشور با برقراری ارتباط نزدیکتر، تمامی فرصتهای موجود را در مسیر توسعه روابط مورد بهرهبرداری قرار دهند.
رئیس جمهور گفت: دو کشور از لحاظ سیاسی روابط نزدیکی با یکدیگر دارند و لازم است روابط اقتصادی نیز همپای روابط سیاسی رشد و توسعه یابد. ایران و کویت همچنین در زمینه ترانزیتی و کریدور جنوب – شمال، فرصتهای بزرگی برای همکاری دارند و میتوان از ظرفیتهای یکدیگر به نفع منافع دو کشور و ملتهای منطقه استفاده کرد.
وی در ادامه مهمترین تحولات منطقهای و بویژه خطر تروریسم را مورد اشاره قرار داد و گفت: معضلات بزرگ منطقه مثل تروریسم خطری همگانی و فراگیر است و تنها راه مقابله و رفع آن، ایستادن همه کشورهای منطقه و همسایگان در کنار یکدیگر است و ضرورت دارد در برابر این معضل متحد باشند.
روحانی با تأکید بر اینکه همه اختلافات موجود در منطقه با گفتگو قابل حل و فصل است، اظهار داشت: مذاکره و مفاهمه را تنها راه حل مشکلات و سوء تفاهم بین کشورهای منطقه میدانیم.
شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر کویت نیز در این دیدار با اظهار خرسندی از انجام این سفر و مواضع و دیدگاههای وحدت آفرین آقای روحانی، گفت: شرایط کنونی منطقه همه ما را ملزم میکند که روابط خوبی با یکدیگر داشته باشیم از این رو مصمم هستیم سطح روابط خود را با تهران در همه زمینهها افزایش دهیم.
امیر کویت همچنین با اشاره به روابط خوب و صمیمی دو کشور، افزود: کویت برای توسعه و تعمیق روابط با ایران در زمینههای مختلف آماده است.
گفتنی است حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که با دعوت پادشاه عمان و امیر کویت به این کشورها سفر کرده بود پس از رایزنی و گفتگو با سلطان قابوس پادشاه عمان و شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر کویت پیرامون مسائل مورد علاقه، وارد تهران شد و در فرودگاه مهرآباد از سوی جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری مورد استقبال قرار گرفت.
اراده مشترک ایران، عمان و کویت
در توسعه روابط مستحکمتر
سخنگوی وزارت خارجه در تشریح سفر رئیسجمهور به کشورهای عمان و کویت گفت: این سفرها در شرایط خاص و حساس منطقه نشان از اراده مشترک این سه کشور برای توسعه روابط دوستانه بین دو سوی آبراه استراتژیک خلیج فارس است.
به گزارش فارس وی با بیان اینکه سفر رئیسجمهور ایران به عمان و کویت به دعوت سران این دو کشور صورت گرفت، افزود: سلطان قابوس پادشاه عمان و شیخ صباح امیر کویت همواره خواستار روابطی گسترده با جمهوری اسلامی ایران بوده و فراتر از روابط دو جانبه، خواستار ایجاد یک سازکار جمعی با مشارکت ایران و کشورهای منطقه برای گفتوگو درباره ثبات و امنیت منطقه و تهدیدات و نگرانیهای مشترک از جمله مبارزه با تروریسم و افراطگرایی هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: رئیسجمهور در این سفر با تجلیل از نقش و رویکرد سازنده سلطان قابوس در پروندههای منطقهای ابراز امیدواری کرد، جنگ در یمن همسایه جنوبی عمان که موجب خسارتهای سنگین به زیرساختهای این کشور اسلامی و شرایط انسانی تاسف باری شده است، هر چه سریعتر با رویکرد سازنده و بشردوستانه همه طرفهای درگیر پایان یابد.
قاسمی سفر ریاست جمهوری به کویت را در پاسخ به سفر امیر کویت به تهران در خرداد ماه سال ١٣٩٣ و براساس دعوت شیخ صباح اعلام کرد و گفت: در این سفر نیز علاوه بر گفتوگو در خصوص مناسبات دوجانبه، مذاکرات مفصل و دقیقی در خصوص شرایط منطقهای و ساز و کار مناسب برای کاهش تنش در منطقه و همکاریهای جمعی صورت گرفت.