kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۷۵
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۳
در واکنش به اقدام کاخ سفید

فعالان سیاسی: دولت مانع خدشه به عزت ملی شود

فعالان سیاسی در واکنش به اقدام دولت و کنگره آمریکا مبنی بر عدم صدور ویزا برای گزینه پیشنهادی ایران جهت تصدی نمایندگی کشورمان در سازمان ملل متحد خواستار واکنش جدی دولت به این اقدام آمریکا شدند .
محمدحسن آصفری عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس با انتقاد از ممانعت آمریکا از ورود حمید ابوطالبی نماینده ایران در سازمان ملل به این کشور، اظهار داشت: این اقدام آمریکا دهن‌کجی به سازمان ملل است و سازمان ملل نشان داد که تبدیل به نهادی برای تأمین منافع دولت آمریکا شده است که واقعاً جای تأسف دارد.
وی تأکید کرد: سازمان ملل باید نسبت به زیاده‌خواهی‌های دولت آمریکا موضع‌گیری کند، ممانعت دولت آمریکا در صدور ویزا برای ابوطالبی سفیر معرفی شده ایران در سازمان ملل نشان داد آنان هرگز قابل اعتماد نیستند و بایستی این موضوع به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و اجازه ندهیم به عزت ملت بزرگ ایران اسلامی توسط یک دولت خدشه‌ای وارد شود.
محمدصالح جوکار عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  نیز درباره مخالفت برخی مقامات آمریکایی با حضور حمید ابوطالبی به عنوان نماینده ایران درسازمان ملل اظهارداشت: کوتاه آمدن در مقابل آمریکا و زیاده‌طلبی آنها می‌تواند آثار و پیامدهای منفی برای ما داشته باشد.
وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها حق ندارند چنین تصمیماتی را اتخاذ کنند و باید تصمیم ایران را بپذیرند، تصریح‌کرد: باید به آقای ابوطالبی ویزا بدهند در غیر این صورت سازمان ملل وجاهت قانونی خود را از دست خواهد داد.
نماینده سابق مجلس آلمان از حزب لیبرال دموکرات ها نیز،از اقدام آمریکا در صادر نکردن ویزا برای حمید ابوطالبی که به تازگی از سوی ایران به عنوان نماینده این کشور در سازمان ملل متحد معرفی شده انتقاد کرد و گفت: اینگونه اقدامات تحریک آمیز از نظر سیاسی، احمقانه است.
وی  در گفت وگو با رادیو دیویچلند فونک،افزود:چنین اقدامی از سوی دولت آمریکا موجب افزایش بی اعتمادی ها شده و می تواند مذاکرات هسته ای را که بعد از مدتها در روند بسیار خوب و مثبتی قرار گرفته،تحت الشعاع قرار دهد.
وی  یادآورشد: مفهومی ندارد که کنگره آمریکا تصمیم می گیرد مانع از ورود نماینده سیاسی دولت یک کشوری به آمریکا شود بویژه در زمانی که مساله پیچیده و حساسی مانند مذاکرات هسته ای روند مثبت خود را در پیش گرفته است.
نماینده سابق مجلس آلمان با بیان اینکه اینگونه اقدامات آمریکایی ها کمکی به حل مشکل نمی کند،گفت: تا جایی که می دانم برای اولین بار است که آمریکایی ها سعی می‌کنند برای یک کشور دیگری تعیین تکلیف کنند که چه شخصیتی را به عنوان نماینده خود با سازمان ملل اعزام کند یا چنین اقدامی انجام ندهد.