نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
دوره اوباما يك فرصت تاريخي بود/ایران فرصتسوزی کرد!
سرویس سیاسی-
روزنامه آرمان در مصاحبه با یک استاد دانشگاه(!) نوشت: «دوره رياستجمهوري باراك اوباما يك فرصت تاريخي بود. ايران ميتوانست حتی فراتر از برجام برود. ما در فرصت سوزي خيلي مهارت داريم و از اين موقعيت نيز به نحو احسن استفاده نكرديم... ترامپ برخلاف دموكراتها، دغدغههاي اخلاقي، حقوقبشري و زيستمحيطي در داخل يا خارج ندارد».
آرمان در ادامه نوشت: «بايد ترامپ را به عنوان استثنائي شناخت كه سياست نميداند و هر نوع اقدام غيرمنطقي از سوی او امكانپذير است. ذيل اين قاعده ضروري است كه از تحريك يا دادن بهانه به او خودداري شود... بنابراين رويه مدارا بايد دنبال شود...ما نبايد رويكرد تقابلي داشته باشیم».
روزنامههای زنجیرهای همواره نسخهای واحد برای مواجهه با آمریکا تجویز کردهاند و آن چیزی نیست جز «تن دادن به حقارت و ذلت در برابر زورگویی». در این میان، «عزت ملی و دفاع از منافع کشور» هیچ جایگاهی ندارد.
این روزنامه زنجیرهای از دوره اوباما به عنوان یک فرصت تاریخی از دست رفته یاد میکند. این در حالی است که اوباما در دوران ریاست جمهوری از هیچ اقدامی علیه ملت ایران کوتاهی نکرد از جمله غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران و تمدید و افزایش تحریم ها. اوباما در واپسین روزهای ریاست جمهوری با تمدید قانون وضعیت اضطراری علیه ملت ایران، آخرین لگد را به کدخداباوران زد.
مدعیان اصلاحات با به راه انداختن موج ترامپ هراسی به دنبال آن هستند تا میان ترامپ و کلیت نظام سیاسی آمریکا تفاوت قائل شده و از این طریق به بزک آمریکا بپردازند.
دستِ پایین دولت ایران در مذاکرات هستهای
تقصیر منتقدان است!
روزنامه شرق هم در گزارشی به گفت و گوی اخیر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه با یک سایت مدعی اصلاحات پرداخت و نوشت: «وزير امور خارجه كشورمان كه به واسطه مذاكرات هستهاي و دستيابي به برجام بيش از ديگر وزيران كابينه روحاني از سوي مخالفان دولت زير فشار قرار گرفته است از اينكه برخي با تخريب او و همكارانش در دستگاه ديپلماسي سبب شدند دست پايين را در مذاكرات داشته باشد، گلايه كرد. او معتقد است مذاكره نيز نوعي از مقاومت است و برخي در داخل با دركنكردن اين مسئله، سياست خارجي را به موضوعي داغ در داخل تبديل كردهاند. محمدجواد ظريف با ابراز تأسف نسبت به اين موضوع گفت بابت تخريب خود و همكارانش نگران نيست، زيرا به پيروي از آيتالله هاشمي آموختهاند كه «ما باید هزینه نظام شویم نه نظام هزینه ما. ما باید هزینه رهبری شویم نه رهبری هزینه ما».
در این باره گفتنی است، دولت مدعی ضرورت شفافیت، نگران افشای اطلاعات مورد نیاز مردم و نمایندگان مجلس بوده و ارائه اطلاعات به مردم را بر نمیتابد. بر همین اساس، هر گونه نقد دلسوزانه و منصفانه را به عنوان تخریب و مخالفت با دولت معرفی میکند. وزیر امور خارجه دستِ پایین دولت ایران در مذاکرات هستهای را به گردن منتقدان انداخته است.این در حالی است که اظهاراتی چون «خزانه خالی است»، «آمریکا ظرف 5 دقیقه میتواند تمام توان دفاعی ما را نابود کند»، «با شعارهای توخالی نمیشود مقابل قدرتهای بزرگ ایستاد»،«ما جز در پختن آبگوشت بزباش و قرمه سبزی، قدرت رقابت در هیچ فناوری و صنعتی را نداریم» و موارد مشابه و در آخر «امضای توافق به هر قیمتی» موجب شد تا ایران دستِ پایین را در مذاکرات هستهای داشته باشد.
از سوی دیگر، ظریف معتقد است که «مسئولین باید هزینه نظام شوند نه نظام هزینه آنها و همچنین مسئولین باید هزینه رهبری شوند نه رهبر هزینه آن ها». این در حالی است که پس از افتادن تشت رسوایی برجام از بام و اذعان به دستاورد تقریبا هیچِ آن، مقامات ارشد دولت، مسئولیت مذاکرات و برجام را به دوش رهبری گذاشته و از خود رفع مسئولیت کردند.
شرمساری از ناکارآمدی مدیریتی دولت
به زنجیرهایها رسید
روزنامه بهار در تیتر یک خود با عنوان «خجالت آور» به بحران خوزستان و تعطیلی 11 شهر این استان بدلیل قطعی برق و آب اشاره کرد و ضمن تعمیم دادن سوء مدیریت مدیران اجرایی کشور به همه مسئولان نظام نوشت: «مسئولان کشور و نظام بدانند وضعیت خوزستان مدل یک ناکارآمدی مدیریتی شرمسارانه است. خوزستان سالهاست با مشکل ریزگردها مواجه است؛ هر چند وقت یکبار هم که ریزگردها نَفَس مردم را میبُرد، مسئولان به یاد این مشکل میافتند، رسانهها چند خبری از آن منتشر میکنند و عکسهای شهرِ غرق در غبار در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود اما با فروکش کردن مشکل، مسئله در همان جایی که بود رها میشود».
چندی پیش رئیس جمهور در واکنش به لغو یک سخنرانی در مشهد در بیانیهای گفته بود که آنچه در مشهد رخ داده است مایه شرمساری است. اما متاسفانه در حوادثی چون سیلاب سیستان، بحران خوزستان، قطع گاز در استانهای شمالی کشور و موارد مشابه هیچگاه چنین واکنشی از سوی مقامات ارشد دولت یازدهم رخ نداد.
با آشتی با فتنهگران
توطئههای دشمن را خنثی کنید!
روزنامه زنجیرهای قانون در گزارشی به سیاستهای دولت جدید آمریکا پرداخته و ضمن تقبیح و نقد قدرت دفاعی ایران که واکنش ترامپ را در پی داشته است به موضوع آشتی ملی پرداخت و نوشت: «اگر دولت ایران برآمده از یک اتحاد و وحدت ملی باشد و اقداماتی را به اجرا بگذارد که قاطبه مردم ایران از آن حمایت میکنند، آنگاه خنثیکردن توطئههای تلآویو و جنگ طلبان واشنگتن راحتتر خواهد بود. ایران امروز به توسعه و پیشرفت نیاز دارد و شایسته است که با كنار گذاشتن منافع جناحي و تن دادن به منافع ملي و استقبال از طرح «آشتی ملی» به سمت خنثی کردن اقدامات دیوانهوار ترامپ و تلآویو برویم».
روزنامه اعتماد نیز در مطلبی مشابه با عنوان «فرصتها را با رقابت کودکانه هدر ندهیم» در مصاحبه با «مجید انصاری» معاون حقوقی رئیس جمهور نوشت:« تمامي جناحهاي سياسي بايد تلاش كنند تا به تاكيدات بزرگان كشور جامه عمل بپوشانند...ما نبايد فرصتسوزي كرده و فرصتهايي كه ميتوانيم با همبستگي و همراهي براي كشور خلق كنيم در اين دايره تنگ بداخلاقيها يا رقابتهاي كودكانه هدر برود.»
در این باره گفتنی است تهدیدات احتمالی موجود را اقتدار و قدرت دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران برطرف میکند نه آشتی با کسانی که در فتنه 88 امنیت ملی کشور را هدف قرار داده و خسارتهای جبران ناپذیری به کشور وارد ساختند.
روزنامههای زنجیرهای در حالی نسبت به فرصت سوزی هشدار میدهند که فرصت سوزیهایی که فتنه گران در سال 88 برای کشور ایجاد کردند، زمینه ساز سنگینترین تحریمها علیه ملت ایران شد.
گزارش حامیان مدیران نجومی
از کارتن خوابها
روزنامه شرق در گزارشی به کارتن خوابهای بزرگراه همت تهران پرداخت و نوشت:« درست وسط اتوبان همت، کجایش فرقی نمیکند، همان وقتی که در ترافیک بیپایان اتوبان همت گیر کردهاید، اگر در لاین تندرو باشید آنها را میبینید. حالا حضورشان از پیش بیشتر به نظر میرسد. شمشادهای وسط بلوار اتوبان همت چیده شده و آنها زندگیشان را با رانندگان لاین تندرو قسمت میکنند. گُلهبهگُله نشستهاند. کلهشان را زیر پلاستیک چپاندهاند و سیگار بهمن و زر دود میکنند؛ معتادهای اتوبان همت که انگار جزئی از اتوبان شدهاند مثل شمشادها، مثل گاردریل و.... رانندهها بیخیال از کنارشان رد میشوند، گاهی مزهای هم میپرانند و میروند. اما تجربه زیسته آنها دیگر با بلندترین اتوبان شهری عجین شده. آنها بیخیال ماشینها دوا میزنند و نشئه میشوند یا خماری میکشند، رانندهها هم بیخیالِ پایپهای توی دست آنها، ترافیک کشدار همت را رد میکنند».
روزنامههای زنجیرهای از جمله شرق در یک سال گذشته بارها از مدیران نجومی بگیر دفاع کردهاند، این روزنامهها حتی یک بار به این مسئله نپرداختهاند که چگونه مدیران و برخی وزرای دولت در خانههای میلیاردی مینشینند و کاری برای کارتن خوابهایی که از بیخانمانی شب را در کوچهها و خیابانها میگذرانند نمیکنند.
شما مسئولیت ندارید؟!
روزنامه شهروند با انتشار یادداشتی از «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی نوشت: «در حال حاضر وضع موجود شهرسازی در ایران بازتابدهنده وضع شهرهای غارتزده است که هر گوشه آن ثروت انبوهی از محل هزینهکرد از جیب دیگران جمع شده است. از همینرو است که تا این حد شلخته و بینظم و پلشت است، چون محصول توافق سوداگران و مدیریت شهری در تصاحب حقوق عمومی است. نتیجه این نوع مدیریت شهری در ایران که منافع خاص و شخصی عدهای را به جامعه تحمیل کرده و با حراج منابع زیستی شهر، هزینه دسترسی افرادی خاص به منافع و رانت را کاهش داده و در مقابل هزینه را به مردم تحمیل کرده است، همین شهرهای غیرقابل سکونت است که متاسفانه در جامعه امروز ما کمتر به آن توجه شده است».
آخوندی در حالی ژست منتقدانه درباره آنچه شهرهای غیرقابل سکونت خوانده به خود میگیرد که احتمالا فراموش کرده خودش وزیر راه و شهرسازی است و حوزه مسئولیتی گستردهای در این موضوع دارد. وزیر راه و شهرسازی با وجود قریب به 4 سال ناسزاگویی به مسکن مهر و سر دادن شعار مسکن اجتماعی، عملا هیچ کاری جز تصویب وام مسکنهای 160 میلیونی برای زوج اولیها آن هم با اقساط 3/2 میلیون تومان انجام نداده است.
منشأ ریزگردهای اخیر
بیابانهای داخل کشور است
روزنامه دولتی ایران در گزارشی با عنوان «هجوم گرد وغبار به آب و برق خوزستان» درباره اختلال اخیر زیست محیطی در 11 شهر جنوبی کشور نوشت: «به گواه سازمان هواشناسی و سازمان جنگلها و مراتع منشأ ریزگردهای اخیر خوزستان، نه بیابانهای عراق که اتفاقاً همین بیابانهای داخلی است. در همین حال مدیرکل دفتر مهندسی و سنجش از دور سازمان جنگلها و مراتع کشور در گفتوگو با «ایران» میگوید: براساس دادههای ماهواره لندست که روزانه در اختیار ما قرار میگیرد خوزستان در چند روز گذشته دائماً درگیر گرد و خاک بوده که تصاویر ماهوارهای منشأ آنها را داخلی نشان میدهد».
گفتنی است «معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، سال گذشته در هجدهمین همایش روز جهانی آسم با بیان اینکه هیچ مسئولی نمیتواند به مردم قول دهد مشکل گرد و غبار در چند سال آینده حل میشود، گفت: «مردم باید با مشکل ریزگردها کنار بیایند».