رئیس سازمان بورس در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان:
برجام تضمینکننده سود سهام داران نبود
رئیس سازمان بورس تهران بابیان اینکه برجام به تنهایی تضمینکننده سود سهام داران نبود گفت: نباید خیلی در گذشته بمانیم البته تحلیل گذشته برای درس گرفتن در آینده خوب و مفید است.
شاپور محمدی این مطالب را در نشست خبری دیروز خود در سازمان بورس و در پاسخ به سؤال خبرنگار اقتصادی کیهان مطرح کرد.
خبرنگار ما در سؤال خود با اشاره به اظهارات رئیس سازمان بورس مبنی بر اینکه «سهامدار حق دارد سود کند» و نیز «سرمایهگذاری در بورس باید براساس تحلیل و بلندمدت باشد» خطاب به محمدی یادآور شد سهام داران بورس که از نیمه دیماه 92 یعنی در دولت تدبیر و امید اقدام به سرمایهگذاری بلندمدت در بورس کردهاند الان پس از سه سال سرمایهگذاری آن هم با وجود اجرای برجام زیان شدیدی کردهاند، آیا براساس اظهارات شما سرمایهگذاری سه ساله آنهم با وجود برجام کافی نبوده است؟ آیا شما شخصا حاضر هستید در شرایط فعلی بورس اقدام به سرمایهگذاری در بازار سهام کنید؟
محمدی پاسخ داد: گاهی ما از یک مقطع خاصی به بازار سرمایه نگاه میکنیم اما اگر دو روز جلوتر یا عقبتر را نگاه کنیم نتیجه تغییر خواهد کرد اینها تحلیلهایی نیست که یک عده میکنند، وقتی در بلند مدت به سبد سرمایهگذار نگاه میکنیم نتیجه خوبی حاصل میشود و در مدت سه سال که زمانی نسبتا طولانی است خیلی از سهام داران حضور یافته و سود بردهاند.
وی افزود: این که بگوییم برجام به تنهایی باید سود همه را تضمین میکرد حرف منطقی نیست، مگر برجام به تنهایی میتواند تضمینکننده سود باشد؟ به نظرم کاهش بازار سرمایه دهها عامل دارد کاهش قیمت نفت روی سودآوری شرکتها اثرگذار خواهد بود و به قبل یا بعد از برجام ارتباطی ندارد.بر همین اساس در بازار سهام باید همه جانبهترین تحلیل را داشته باشیم.
خبرنگارما در این هنگام به رئیس سازمان بورس یادآور شد که کاهش قیمت نفت قبل از برجام بود.
محمدی سپس یکی دیگراز عوامل مؤثر در سقوط بورس را رکود دانست و افزود: نوسانات قیمت فلزات و سهام شرکتهای معدنی، رونق و رکود، قوانین و سیاستهای مختلف وجود دارد که بر بازار سهام تأثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: ما در بازار سهام باید همهجانبهترین تحلیل را داشته باشیم اینکه برجام عامل کاهش معرفی شده و بقیه عوامل معرفی نشود تحلیلی همه جانبه نیست و باید در آن تردید کرد. باید بدانیم که یکی از مصادیق تقوا قضاوت صحیح است. اگر تحلیل همهجانبه نباشد باید روی آن تجدیدنظر کرد. البته من با شما (خبرنگار کیهان) موافقم که سهامدار باید رضایت داشته باشد حالا اینکه چه چیزهای بیشتری باید به برجام اضافه میشد یا کم میشد بحث دیگری است اماهمه باید کمک کنیم تا بازار شفافتر و سود آورتر شود تا سهامداران از بازار سرمایه رضایت داشته باشند.
وی درعین حال با بیان اینکه خیلی نباید در گذشته بمانیم افزود: البته درس گرفتن از گذشته برای آینده خوب و مفید است ولی ما نباید از کارهای روزانه و آینده غفلت کنیم ما برای هم فکری باید در کنار هم باشیم.
رئیس سازمان بورس ا لبته به این سؤال خبرنگار کیهان که آیا با شرایط فعلی بازارسهام شخصا حاضر به سرمایهگذاری در بورس هستید پاسخی نداد.
محمدی همچنین در پاسخ به سؤال خبرگزاری بسیج، مبنی بر علل سقوط ارزش سهام در دولت تدبیر و امید گفت: کاهشهای مقطعی بازار سرمایه عوامل متعددی دارد که تحولات سیاسی اقتصادی بینالمللی و تحولات صنایع، و شرکتها در سطوح مختلف بر بازار سهام موثر است هدف صحیح و متعالی متمرکز شدن درست این تحولات بر روی قیمت سهام است.
وی افزود: این عوامل قطعا بر روی کاهش بازار سرمایه اثرگذاشته است اما در بلند مدت اثرات روانی از بین میروند و سود آوری خود شرکت در قیمت سهم اثرگذار است. سهام داران باید مدیرانی را انتخاب کنند که بتوانند سودآوری را تضمین کنند شرکتهای سودآور قیمتها را تعیین میکنند؛ به نظرم ما در بازار سرمایه چشمانداز مثبتی داریم و انشاالله رشد اقتصادی کشور درحال بهبود است. ما اگر میخواهیم سرمایهگذاری موفق داشته باشیم باید بلند مدت به بازار نگاه کنیم.
محمدی در پاسخ به سؤالی درباره ارزنده بودن یا نبودن عرضه اولیه برکت اظهار کرد: قطعا ما معتقدیم که هر شرکتی وارد بازار سرمایه میشود باید برای مردم سود آور باشد، اگر این طور نباشد حتما در عرضههای اولیه این مجموعهها به آنها خواهیم گفت که باید ظرفیتهای بازار سرمایه را در نظر بگیرند و سهامداران باید سود کنند.
وی ادامه داد: به همکارانمان گفتهام که در مواقعی که جو بازار خوب نیست، عرضههای اولیه محدود شود، گر چه به توسعه بازار سرمایه معتقد هستیم، ولی سهمهای شرکتهای موجود باید تقویت شوند و مورد حمایت قرار گیرند.
او در پاسخ به سؤالی درباره زمان بازگشایی نماد بانک صادرات نیز گفت: در مورد بانک صادرات همکاران من به جد پیگیر هستند و به محض ارایه اطلاعات ساز و کار باز شدن نماد اجرایی میشود.