kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۱۷۲
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک:

99 درصد پوشاک خارجی موجود در بازار قاچاق است

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک، 99 درصد پوشاک خارجی موجود در بازار را کالای قاچاق اعلام کرد.


به گزارش تسنیم، صنعت پوشاک یکی از صنایع مهم و اشتغالزای کشور به شمار می‌آید که به شرط حمایت و سرمایه‌گذاری می‌تواند تأثیر زیادی را بر رونق اقتصاد کشور داشته و حتی میزان اشتغال را افزایش دهد. با این وجود مشکلاتی پیش‌روی این صنعت است که محدودیت‌هایی را برای فعالان این حوزه به وجود آورده است به گونه‌ای که در صورت ادامه شرایط موجود بسیاری از واحدهای فعال تولیدی مجبور به تعطیلی  مراکز تولیدی و توزیعی خود خواهند شد.
موضوع قاچاق و واردات خارج از ضوابط قانونی پوشاک به کشور را باید مهم‌ترین مشکل امروز صنعت نساجی کشور دانست، چرا که امروز کالاهای قاچاق به راحتی در فروشگاه‌های جدید مجتمع‌های تجاری به فروش می‌رسد. صاحبان فروشگاه‌ها با تبعیض قائل شدن بین تولیدکنندگان داخلی و نشان‌های تجاری قاچاقچیان، کالاهای خارجی را در بهترین موقعیت‌ها و شرایط مالی در اختیار واردکنندگان قرار می‌دهند و در این شرایط هر روز سهم تولیدکننده داخلی از بازار کاهش می‌یابد.
وزارت صنعت برای مدیریت و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به کشور شهریور ماه امسال دستور‌العمل ساماندهی عرضه‌کنندگان پوشاک شرکت‌های خارجی را در ایران تدوین کرد و براساس آن قرار بود فروش کالاهای خارجی در سطح بازار مدیریت شود. البته وزارت صنعت 3 ماه از زمان ابلاغ این دستورالعمل به فروشندگان مهلت داد تا اقدامات لازم را برای اجرایی شدن این دستور‌العمل انجام دهند. اما متأسفانه با گذشت 5 ماه از ابلاغ این دستورالعمل هنوز اقدام مشخصی از سوی مراجع مربوطه انجام نشده و از طرف دیگر واردات پوشاک خارجی به ویژه قاچاق همچنان در سطح بازار انجام می‌شود.
سعید جلالی قدیری در گفت‌وگو با تسنیم، گفت: متاسفانه نبود نظارت در بازار باعث شده تا حضور کالاهای تقلبی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود افزایش پیدا کند به نحوی که مشاهدات چشمی ما نشان می‌دهد سه میلیارد دلار پوشاک به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود که از این میزان فقط 30 میلیون دلار اظهارنامه رسمی گمرکی دارند.
وی با اشاره به اینکه این آمار نشان می‌دهد 99 درصد پوشاک وارداتی به کشور قاچاق بوده و فقط یک درصد آن از مبادی رسمی وارد شده است، افزود: جلسات مختلفی را با وزارت صنعت برای اجرایی شدن دستور‌العمل ساماندهی واردات پوشاک خارجی به کشور برگزار کردیم اما متاسفانه مراکزی در خود وزارت صنعت هستند که در اجرای این بخشنامه اهمال می‌کنند.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک تصریح کرد: شرکت‌های واردکننده در اوایل ابلاغ دستورالعمل ساماندهی واردات پوشاک این موضوع را جدی گرفته و تلاش‌هایی را برای رعایت آن انجام دادند اما بعد از گذشت یک ماه متوجه شدند این دستورالعمل‌ها غیرموثر بوده و مانند سایر دستورالعمل‌ها ضمانت اجرایی کافی ندارد، به نحوی که روال گذشته خود را در پیش گرفته‌اند.