نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین:
آمار رشد اقتصادی زمانی که مردم در تنگنای معیشتی هستند ارزشی ندارد
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به رشد اقتصادی هفت درصدی گفت: وقتی مشاهده میشود که مردم در تنگنای معیشتی قرار دارند، این آمار خیلی هم ارزشمند نیست.
مجیدرضا حریری در گفتوگو با فارس در مورد رشد اقتصادی 7/4 درصدی که در سخنرانی اخیر رئیس جمهور اعلام شد، اظهار داشت: با توجه به دو برابر شدن صادرات نفت و افزایش قیمت آن از سال گذشته، بخش قابل ملاحظهای از این رشد مدیون نفت است.
وی افزود: هر چند جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در سخنرانی اخیر خود در مراسم اعطای نشان امینالضرب گفت که نباید راجع به آمار بحث کرد، اما بنده معتقدم که باید راجع به صحت آمار در این مملکت بحث شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه در همه جای دنیا آمار اقتصادی میتواند دستاویز مسایل سیاسی قرار بگیرد، گفت: اتفاقا به همان دلیلی که جهانگیری آمار زمان دولتهای قبل را نقد میکنند، به همان دلیل هم باید اجازه بدهند، آمار اعلامی توسط دولت فعلی زیرسوال برود.
حریری ادامه داد: اینکه مراکز آماری ما آمارهایی را که اعلام میکنند، در جهت امیال دولتها است، جای نقد دارد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد رقم 6.4 درصد رشد اقتصادی که توسط مرکز آمار ایران اعلام شده رقم واقعی است، بیان کرد: براساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ رشد در بخش معدن تقریبا منفی 10 بوده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: در صنعت فولاد و خودرو هم اندکی رشد اقتصادی محسوس است و در کشاورزی به دلیل سیاستهای وزارت جهاد و همچنین اوضاع مناسب جوی رشد اقتصادی مشاهده میشود.
حریری با بیان اینکه این اتفاقات نشان میدهد که رشد اقتصادی صورت گرفته است گفت: اینکه رشد اقتصادی چه عددی است مهم نیست، بلکه مهم آن است که نرخ رشد اقتصادی پایدار بماند.
وی با تاکید بر اینکه نرخ رشد اقتصادی 6/4 درصد یا 7/4 درصدی باید منجر به رونق عینی شود، خاطرنشان کرد: وقتی مشاهده میشود که مردم در تنگنای معیشتی قرار دارند، این آمار خیلی هم ارزشمند نیست.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در سطح بنگاههای کوچک و متوسط شرایط نه تنها بهبود نیافته، بلکه بدتر شده و رونقی در این بخش مشاهده نمیشود.
حریری تصریح کرد: رکود در سطح بنگاههای خرد و متوسط هنوز مشاهده میشود و تغییری در این بخش مشهود نیست و آمارهای رشد اقتصادی در این بخشها دیده نمیشود.
وی با بیان اینکه واردات در سه سال گذشته کاهش یافته است، ادامه داد: کاهش واردات حاکی از آن است که بنگاهها طی این مدت به دلیل اینکه فروش ندارند نیازی هم به ماشین آلات، مواد اولیه و کالاهای واسط ندارند تا تولید کنند.