kayhan.ir

کد خبر: ۹۵۴۶
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۱
در دیدار با رئیس‌جمهور آذربایجان

روحانی: توافق نهایی درباره رژیم حقوقی دریای خزر نزدیک است

رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر هر دو طرف بر این اعتقادیم که برای دستیابی به توافق نهایی در این زمینه راه درازی پیش‌رو نداریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز گذشته پس از انجام مذاکرات مشترک با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان در مجموعه سعدآباد در نشست خبری ضمن تشکر از رئیس جمهور آذربایجان به خاطر سفر به ایران، گفت: برای اولین بار با رئیس جمهور آذربایجان در حاشیه اجلاس داووس دیدار و گفت‌وگو داشتیم و در آن دیدار تصمیمات مهمی را اتخاذ کردیم. امروز نیز در مذاکرات مشترک که در جلسه عمومی و خصوصی انجام شد، همه مسائل مورد علاقه دو کشور را مرور کردیم.
وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته بین مقامات دو کشور، افزود: ما در زمینه مسائل اقتصادی به ویژه در حوزه‌های انرژی، گاز، پتروشیمی، آب و برق و همکاری‌های فنی بین دو کشور با هم هم‌نظر هستیم و علاوه بر توافقاتی که تا امروز بین دو کشور ایجاد شده، امروز رؤسای دو کشور در مذاکرات خود زمینه روابط بسیار توسعه‌یافته آینده را ترسیم کردند.
روحانی با اشاره به مذاکرات بین مقامات دو کشور در زمینه‌های مختلف، خاطرنشان کرد: در مذاکرات امروز صحبت شد که تسهیلات لازم برای رفت و آمد مردم دو کشور فراهم شود.
وی در ادامه گفت: هر دو کشور در زمینه مسائل مذهبی و اسلامی، نظر واحد داشتند که افراطی‌گری به نام اسلام یک خطر برای منطقه است و برای ثبات منطقه راهی جز اعتدال و مبارزه با افراط و تروریسم نداریم.
رئیس جمهور کشورمان با اشاره به مذاکرات صورت گرفته بین دو کشور در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر نیز گفت: ما در این زمینه با هم گفت‌وگو کردیم و هر دو طرف بر این اعتقاد هستیم که برای دستیابی به توافق نهایی در این زمینه راه درازی پیش رو نداریم.
وی همچنین اظهار کرد: ما با همه وجود برای حل مشکلات منطقه از جمله مسأله قره‌باغ آماده هستیم تا در چارچوب مقررات بین‌المللی و عدالت حل و فصل شود.
رئيس جمهور با بیان اینکه «تغییر مرزهای جغرافیایی در منطقه از نظر ما قابل قبول نیست»، افزود: ما همه باید تلاش کنیم که اینگونه اختلافات به صورت سیاسی و صلح‌آمیز به حل و فصل نهایی برسد.
در ادامه این نشست خبری رئیس جمهور آذربایجان گفت: حمایت جمهوری اسلامی ایران از مسأله قره‌باغ برای ما دارای اهمیت است و این مشکلات باید در چارچوب توافقنامه‌های سازمان ملل به نتیجه برسد و تمامیت ارضی آذربایجان حفظ شود.
وی افزود: موضع‌گیری جمهوری اسلامی ایران به عدالت و انصاف نزدیک است و ما از جمهوری اسلامی ایران تشکر می‌کنیم.
رئیس جمهور آذربایجان همچنین با بیان اینکه «در جریان این گفت‌وگوها در زمینه‌های دیگری نیز با مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگو کردیم»، اظهار کرد: در ارتباط با مسائل اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک زمینه همکاری بین دو کشور زیاد است. ما در زمینه انرژی می‌توانیم با همدیگر کار کنیم و قراردادهایی که امروز در رابطه با انرژی بین مقامات دو کشور به امضا رسید موجب می‌شود همکاری‌های دو کشور در مورد انرژی تقویت شود. در زمینه نفت و گاز نیز زمینه برای همکاری‌های بیشتر وجود دارد. ما در زمینه دفاعی هم به دنبال همکاری‌های مشترک هستیم.
 امضای سه یادداشت تفاهم همکاری میان ایران و آذربایجان
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، با حضور رؤسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان سه یادداشت تفاهم و یک موافقتنامه همکاری میان دو کشور به امضای مسئولان عالی‌رتبه ایران و آذربایجان رسید.
یادداشت تفاهم همکاری میان وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و وزارت حوادث غیرمترقبه آذربایجان، یادداشت همکاری میان وزارت راه و شهرسازی ایران و وزارت محیط زیست و منابع طبیعی آذربایجان، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مربوط به ورزش و جوانان و موافقتنامه همکاری در خصوص ساخت و بهره‌برداری نیروگاه‌های برق آبی، 4 سندی بود که وزرای دو کشور در حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی و الهام علی‌اف به امضا رساندند.