اشتغالزایی برای 30 نفر با تولید شیرینی بدون قند و شکر
یک فعال اقتصاد مقاومتی توانسته با استفاده از برخی گیاهان دریایی، شیرینیهای بدون قند تولید کرده و آرد، شکر و گلوکوز را به طور کامل از چرخه تولیداتش کنار بگذارد.
امید نگینی درباره نحوه ورودش به عرصه تولید شیرینیجات ارگانیک و رژیمی، میگوید: «من در مقطع کاردانی در رشته صنایع غذایی و در مقطع کارشناسی در رشته گیاهان دارویی تحصیل کردم. بعد از اتمام تحصیل به این فکر افتادم که با تلفیق دانستههایم در این دو رشته، محصولات جدیدی تولید کرده و از این طریق درآمد داشته باشم. تولید شرینیجات گیاهی از این ایده آغاز شد و ابتدا مجوز مشاغل خانگی دریافت کردم. سپس یک شرکت دانشبنیان ثبت کردم و به مرور کار را گسترش دادم، در حال حاضر در مرحله تولید صنعتی شیرینیجات گیاهی هستم.» نگینی که از برگزیدگان همایش طلایهداران اقتصاد مقاومتی است میافزاید: «حوزه فعالیت شرکت دانشبنیان ما تولید محصولات غذایی فراسودمند، گیاهی و بدون قند برای بیماران دیابتی و سیلیاکی است. ما با تحقیقات و آزمایشهای متعدد توانستیم در انواع شیرینیجات اصلاح فورمولاسیون را اعمال کنیم و شکر، آرد و گلوکوز را از چرخه تولید شرینی حذف کنیم. این در حالی است که اگر از یک قناد شکر، آرد و کلوگوز را بگیریم، هیچ شیرینی نمیتواند تولید کند زیرا بافت همه شیرینیها را این سه محصول تشکیل میدهند.»
امید نگینی و همکارانش توانستهاند اختراعاتی چون سوهان بدون شکر، شیرینی لوز غنی شده با گیاهان دارویی معطر و گز بدون قند را به ثبت برسانند و تجاریسازی کنند. او در این باره خاطرنشان میکند: «ما از گیاه استویا به عنوان شیرینکننده طبیعی و گیاهی جایگزین استفاده کردیم. برگ خشک این گیاه 300 برابر شیرینتر از شکر است اما مضرات آن را ندارد و برای بیماران دیابتی مفید است. برای غنیسازی محصولات و افزایش ارزش غذایی آنها هم از جلبک دریایی اسپرولینا استفاده کردیم که 78 درصد وزن آن را پروتئین و 18 درصد وزن آن را اسیدهای آمینه تشکیل میدهد و سرشار از آهن است.”
این فعال اقتصاد مقاومتی، اظهار میکند: «ما کار را از صفر و از درون منزل شروع کردیم و هیچ سرمایه کلانی در اختیار نداشتیم. البته وام 30 میلیون تومانی بسیج سازندگی کمک قابل ملاحظهای برای ما بود. در حال حاضر در کارگاه صنعتی برای 10 نفر شغل ایجاد کردهایم و 20 نفر هم به صورت پاره وقت با ما همکاری دارند. نمایندگیهای فروشمان هم در شهرهای مختلف کشور فعال هستند. بخش عمدهای از فروش محصولات با استفاده از اینترنت و فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تسهیل میشود. محصولات به خوبی فروش میروند و بازار خوبی دارند اما این حوزه ظرفیت بسیار زیادی برای کار دارد.» او میافزاید: «ما با دست خالی شروع کردیم اما امروز همه تجهیزات تولید صنعتی از قبیل دستگاه داغ زدن، پیلوپک، شیرینی پک، تجهیزات آزمایشگاهی برای عصارهگیری و اسانسگیری و محیط پرورش جلبک اسپرولینا را به طور کامل در اختیار داریم. هدفگذاری اصلی مان صادرات است و در حال برنامهریزی برای آن هستیم.»