قائم مقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان تشریح کرد
ابعاد جدیدی از پشت پرده تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان
قائم مقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان به جزئیاتی از پشت پرده تخلفات این صندوق پرداخت و گفت: در این صندوق به صورت خانوادگی کار میکردند تا موضوعات به صورت سری باشد.
محمدرضا محدث خراسانی به فارس گفت: 1300 میلیارد تومان به شخصی به نام «ر . ا» داده شد تا در جلسات دستورات شهابالدین غندالی مدیرعامل وقت صندوق ذخیره فرهنگیان را اجرا کند، فردی که 10 درصد از سهام را خریده است.
محدث خراسانی افزود: به مقامهای امنیتی اعلام کردم که «آقای غندالی به بانک سرمایه دستور داده است90 میلیارد تومان به فردی بدهند، زمانی که قسمت ارزیابی این بانک میگوید این فرد مستنداتی ندارد، غندالی اعلام کرده است با دریافت یک چک به وی پرداخت شود.»
وی یادآور شد: در خیابان جمهوری اسلامی ساختمان خرابهای به مبلغ دو میلیارد تومان به بانک سرمایه داده شده و به جای آن، 90 میلیارد تومان(وام) گرفتهاند.
محدث خراسانی با اشاره به اینکه 28 شرکت زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان است، گفت: اینها مورد غفلت هستند؛ سال 92 که آقای غندالی صندوق ذخیره را تحویل گرفت، سود صندوق 1150 میلیارد تومان بود آن هم در بدترین شرایط اقتصادی؛ در آن زمان بنده قائممقام صندوق بودم و آقای «امیدعلی» مدیرعامل بود که در جلسه هیئت مدیره صندوق، آقای غندالی را به عنوان مدیرعامل انتخاب کردند.
سال 94 سود صندوق را
به 400 میلیارد تومان رساندند
قائم مقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: آقای امیدعلی در آن جلسه اعلام کرد «برنامهریزی کردم که فقط شرکت پتروشیمی ما که در حال ساخت و ساز است سال آینده به بهرهبرداری میرسد و حداقل بالای 600 میلیارد تومان سود میدهد و اگر سال آینده در اینجا باشم بالای 1500 تا 1600 میلیارد تومان سود این صندوق است».
وی بیان داشت: غندالی سال بعد سود صندوق را به 900 میلیارد تومان رساند و سال 94 سود صندوق را به 400 میلیارد تومان رساند و این کاهش سود، به خاطر سوءمدیریت وی است.
محدث خراسانی تأکید کرد: این خیانتی است که به معلمان شده است؛ اینکه صندوق ذخیره بیش از 2 تا 3 هزار میلیارد تومان افت سود داشته است در حالی که باید بیش از 1500 میلیارد تومان سود میداد. حال این را چه کسی پیگیری میکند؟
وی عنوان کرد: شرکت سرمایهگذاری که باید کار سرمایهگذاری میکرد را به فردی که ورزشکار بوده و زمانی در تیم ملی بود، دادند و چنین کارهایی در شرکتها انجام شده است.
زمان تسویه با صندوق، 4 وزیر در جلسه بودند
این مسئول اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اعطای خودروهای لوکس به مدیران آموزش و پرورش، افزود: خود آنها اعلام کردند که 350 خودرو بوده است که افراد متعددی گرفتند.
محدث خراسانی در پاسخ به اینکه آیا اسناد متقنی در این خصوص وجود دارد، گفت: از نمایندههای مجلس میخواهیم به صندوق ذخیره بروند؛ بنده 6 سال قائممقام صندوق ذخیره بودم و کارمندان این مجموعه نیز میگویند این موضوعات وجود دارد اما اگر ما سندی بدهیم اخراجمان میکنند.وی در خصوص اینکه میگویند تخلفات به زمان گذشته ارتباط دارد، گفت: قطعاً این طور نیست؛ چرا که اگر تخلفی صورت گرفته بود الان بنده نباید معلمی میکردم، بنده قائم مقام صندوق ذخیره بودم.
محدث خراسانی تأکید کرد: زمانی که کار ما در صندوق ذخیره فرهنگیان تسویه شد، 4 وزیر در جلسه نشسته بودند که این افراد رئیس هیئت امنای وقت صندوق بودند و صورت جلسه را امضا کردند، حال اگر ما تخلفی داشتیم چرا آن زمان این طور نگفتهاند.
ماجرای 1300 میلیارد تومان وام
به سرمایهگذار سریال شهرزاد
وی در پاسخ به این پرسش که نقش محمد امامی تهیه کننده سریال شهرزاد در تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان چه بوده است، تصریح کرد: آقای امامی برای اینکه فیلمی تهیه کند با آقای غندالی رابطه ایجاد کرد و از وی بین هزار تا 1300 میلیارد تومان وام با چک گرفته است که بعد نتوانست این مبلغ را برگرداند و الان در زندان به سر میبرد.
قائم مقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان، خاطرنشان کرد: بانکها چنین وامی را به کسی نمیدادند پس این افراد به جاهایی میروند که میتوانند نفوذ کنند؛ به عنوان مثال آنها اعلام میکنند که اگر این فیلم در آینده تولید شد برای نمونه 20 درصد به شما سود میدهیم و در قرارداد این طور امضا میکنند و وثیقهای نیز ندارند که البته باید بدانیم فیلم جزو وثیقه نیست. پول 900 هزار معلم را به راحتی بذل و بخشش میکنند و هیچ اتفاقی در این خصوص نیفتاده است.
خانوادگی عمل میکردند تا موضوع
به صورت سری بماند
وی درباره نقش خانواده غندالی در تخلفات صندوق ذخیره، تصریح کرد: اینها به صورت خانوادگی کار میکردند یعنی غالباً خانوادگی عمل میکردند برای اینکه موضوع به صورت سری باشد؛ البته منابع قضایی و نظارتی متوجه این موضوع شدند.
سانتافه برای 358 نفر
محدث خراسانی با اشاره به اینکه بحث اصلی بنده این است که به صندوق ذخیره فرهنگیان خیانت شده است، گفت: باید شرکتهای آن را بررسی کنند؛ باید شرکت لیزینگ را بررسی کنند که در این مدت چه کرده است و خودروهای سانتافه را از کجا داده است.
وی در پاسخ به اینکه به چند نفر خودروی سانتافه داده شده است، افزود: آقایان خود قبول کردند که به 358 نفر سانتافه دادهاند و این خودروها بیش از 80 میلیون تومان وام داشته است؛ در حالی که این وام 80 میلیونی برای تک تک معلمان است.
قائم مقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان، یادآور شد: در دوره ما این مبلغ را 8 میلیون تومان میکردیم و به 10 نفر وام داده و به آنها پراید میدادیم حالا اینها اشرافیگری کردند و این مبلغ وام را به یک نفر دادند.
محدث خراسانی تأکید کرد: این خودروها بیش از 170 تا 180 میلیون تومان قیمت داشته است و یک معلم هرگز نمیتوانسته است آن را خود بخرد ضمن اینکه قسط آن 2/5 میلیون تومان بوده است و معلم که نمیتواند این مبلغ قسط بدهد در نتیجه این خودروها را به افراد خاص و مدیران دادهاند که حقوقهای زیاد و بالای 5 یا 6 میلیون میگرفتند تا بتوانند 2/5 میلیون تومان قسط بدهند.
حقوق نجومی در صندوق ذخیره فرهنگیان
قائم مقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: آقای غندالی در سال 94 حکم خود را اعلام کرد نه فیش حقوقی خود را که البته 13 میلیون تومان بود که سروصداها بلند شد؛ سؤال این است که این مقدار برای کسی که در صندوق ذخیره ضرر داده، صحیح است؟ فردی که سود صندوق را از 1150 میلیارد تومان به 400 میلیارد تومان کاهش داده است.
وی گفت: قانون تجارت میگوید باید به کسی پاداش داد که سود داشته باشد؛ نه کسی که کاهش سود داشته است.
محدث خراسانی تأکید کرد: معلمان از چهار وزیر، آقایان مظفر عضو هیئت مدیره صندوق، اکرمی، حاجی و فانی که در جلسات حضور داشته و تماشا کردند، انتظار دارند که چرا از سال 93 به چنین فردی چیزی نگفتند و او را از هیئت مدیره صندوق بیرون نکردند و چرا چیزی نگفتند که سود صندوق را پایین آورده است؟
قائم مقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان عنوان کرد: همین اداره کردن صندوق ذخیره و اینکه چرا سود کم بوده است و یا افرادی که در هیئت مدیرهها قرار دارند و آنها بدون تخصص هستند، موضوع مهمی است.
وی تصریح کرد: فردی را به عنوان مدیرعامل شرکت بزرگ صنعتی در اراک به کار گماشتند که فارغالتحصیل هنرستان است.
از آقای غندالی سؤال کردند که سابقه این فرد چیست که پاسخ داد؛ این فرد معلم فنی هنرستان بوده است، آیا معلم هنرستان اقتصاد میداند و باید کارخانه عظیمی را دست چنین فردی بدهند.