kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۰۱۴
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۹

راز پیروزی دونالد ترامپ از نگاه هنری کیسینجر

هنری کیسینجر دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی در جدیدترین مصاحبه خود به رفتارشناسی پوتین، ماجرای دخالت روس‌ها در انتخابات اخیر آمریکا و راز پیروزی دونالد ترامپ پرداخته است.


«هنری کیسینجر»، دیپلمات یهودی و اصالتاً آلمانی آمریکا که در دهه هفتاد میلادی، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور این کشور بود، در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «سی‌بی‌اس‌نیوز»، شرایط کنونی حاکم بر عرصه روابط بین‌الملل و دو چهره مطرح آن، یعنی رئیس‌جمهور فعلی روسیه و رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را از دیدگاه خود تحلیل کرد.
کیسینجر ابتدا سراغ «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه رفته است؛ شخصی که گفته می‌شود روابط دوستانه و نزدیکی با دومین سوژه مصاحبه سی‌بی‌اس یعنی «دونالد ترامپ» دارد. «کیسینجر» تحلیل پوتین را با آخرین مورد رویارویی وی با آمریکا یعنی ماجرای هک شدن سامانه انتخاباتی آمریکا به دست روس‌ها و به دستور کرملین شروع کرده و می‌گوید: «شک ندارم که روس‌ها ما را هک می‌کنند و امیدوارم که ما هم آنجا، مقداری (عملیات) هک انجام دهیم. همه توانایی هک کردن را دارند و احتمالاً هر سرویس اطلاعاتی، در قلمرو دیگر کشورها، چنین عملیاتی انجام می‌دهد ولی سؤال این است که چه کسی این کار را در آمریکا انجام می‌دهد؟»
«کیسینجر» در ادامه و در توصیف پوتین می‌گوید: «پوتین، مردی که ارتباطی قوی و درونی با تعریف خود از تاریخ روسیه دارد. او با خونسردی بر اساس دریافت خود از منافع ملی روس‌ها که باور دارد دریافت درستی است، حساب‌شده گام برمی‌دارد؛ او در پی بازگرداندن شکوه از دست رفته امپراطوری تزارها است.»
به گزارش فارس، وزیر خارجه دولت «ریچارد نیکسون» که از گروهبانی در نیروی زمینی به وزارت خارجه ایالات متحده رسید و با دیپلماسی «پینگ‌پنگ»، موجبات ازسرگیری روابط آمریکا و چین را فراهم آورد، در ادامه به تحلیل شخصیت ترامپ پرداخته و می‌گوید: «دونالد ترامپ پدیده‌ای است که خارجی‌ها تاکنون ندیده‌اند؛ این تجربه شوک‌آوری خواهد بود.
 به نظر من این امکان وجود دارد که وی در تاریخ، به عنوان شخصیتی توجه‌برانگیز ثبت شود.  دونالد ترامپ رویکردی غیرآکادمیک در حوزه روابط بین‌الملل دارد و این «پدیده جدید» ممکن است اتفاقات جدید و قابل‌توجهی را در تاریخ از خود به یادگار بگذارد.»
دیپلمات کهنه‌کار سابق آمریکایی در خاتمه به هوش ترامپ برای استفاده از شعارهای ساختارشکنانه برای مردم خسته از ساختار موجود پرداخته و می‌گوید: «من اعتبار زیادی برای تحلیل ترامپ قائلم؛ تحلیلی که وی از یکی از جوانب شرایط موجود آمریکا کرد؛ بر اساس همان، یک استراتژی تعریف کرد؛ آن استراتژی را علیه رهبران حزب خود به کار برد و بر اساس همان بر دیگران غالب شد. حالا چالش پیش‌رو این است که وی چگونه خواهد توانست همین مهارت را در شرایط کنونی جامعه بین‌الملل به کار گیرد؟»