kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۷۴۴
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی عنوان کرد

دوچرخه سواری، دوومیدانی و بسکتبال بیشترین آمار دوپینگ در ایران را دارند

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به ۳۶مورد تست مثبت دوپینگ ورزشکاران در سال ۲۰۱۶ می گوید این آمار در رشته‌های بسکتبال، دوچرخه سواری و دوومیدانی بیشتر از سایر رشته‌ها بوده است.




دکتر غلامرضا نوروزی در نشست خبری خود که دیروز در هتل المپیک برگزار شد در خصوص آخرین برنامه‌های فدراسیون پزشکی ورزشی  به اظهار نظر پرداخت که گزیده‌ای از صحبت های وی در ادامه می آید:
* فدراسیون پزشکی ورزشی کشور ارتباط نزدیکی با همه فدراسیون‌ها برای تمام رقابت‌های داخلی و خارجی دارد. اگر چه  فدراسیون بی مدال هستیم اما به جرات می‌توان گفت در تمامی مدال‌هایی که ایران در عرصه‌های مختلف ورزشی کسب می‌کنند سهیم هستیم. این فدراسیون با همه تلاش‌ها و خدماتی که در عرصه پزشکی ورزشی ارائه می‌کند به خوبی دیده نمی‌شود.
* وضعیت فعلی این فدراسیون با توجه به گستردگی ورزش کشور و خدماتی که باید ارائه کند فضای مناسب و توسعه یافته‌ای نیست که امیدواریم با درایت وزیر ورزش زمینه برای توسعه فضای پزشکی ورزشی فراهم شود.
* کلینیک پزشکی داریم اما به دنبال کلینیکی به روز هستیم. به عنوان نمونه ما اقدام پزشکی را برای بهداد سلیمی در داخل ایران انجام دادیم اما نیاز به مرکز مجهز داریم و در حال حاضر این طرح به تایید هیئت رئیسه فدراسیون رسیده اما منتظر نظر نهایی وزارت ورزش و جوانان هستیم.
* براساس سیاست فدراسیون قرار شد در سال 2016 حدود1200تست با توجه به امکانات موجود داشته باشیم اما به جای این رقم تاکنون 1300تست گرفته شده که در فوتبال 410نمونه در لیگ‌های مختلف مردان و زنان حتی دسته دو گرفته شده است. از این تعداد 36 نمونه مثبت اعلام شده است که سه الی 4مورد مربوط به مربیان و سرپرست تیم‌ها بود که در نهایت 32نمونه مربوط به ورزشکاران مثبت اعلام شده است. ما توانستیم یک تیم پاک به المپیک 2016ارسال کنیم.
* بیشترین آمار دوپینگ در ایران در رشته دوچرخه‌سواری بوده است و پس از این رشته ورزشی، دوومیدانی و بسکتبال بیشترین آمار دوپینگ را داشته‌اند که باید توجه جدی به آنها صورت بگیرد.
* ساز و کار لازم در خصوص راه اندازی آزمایشگاه دوپینگ در ایران فراهم شده و تجهیزات نیز خریداری شده اما  برای گرفتن مجوز نیاز به همکاری سه ساله با وادا داریم که به دلیلی محقق نشده است. البته طی نشستی که هفته گذشته با دیناروند معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی داشتیم، وی بازدیدی از مراحل احداث این آزمایشگاه داشت و قرار شد فاز نخست آن با همکاری وزارت بهداشت شروع شود تا با هماهنگی مسئولان ورزش کشور این پروژه را راه اندازی کنیم.
* درباره پولی که در سال‌های گذشته از فدراسیون پزشکی ورزشی گرفته شده بود تا پاداش مدال‌آوران معلول پرداخت شود، باید بگویم در بدنه وزارت ورزش همه به هم کمک می‌کنند و پول قرض می‌دهند. این کار پیش از حضور من در فدراسیون صورت گرفته بود و هنوز نیز وزارت ورزش آن پول را برنگردانده است.