kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۴۶۸
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۴
فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص):

ساخت 10 فروند کشتی /خودمان می‌توانیم، به کره‌ای‌ها ندهید

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا با بیان اینکه بی‌اعتنایی به توان داخلی خیانت است، گفت: رئیس‌جمهور باید قرارداد ساخت ۱۰ فروند کشتی با کشور کره جنوبی را لغو کند که اگر این کار صورت نگیرد دیگر نمی‌توان به شعارها و حرف‌ها اعتماد کرد.



چند روز پس از آنکه خبر انعقاد قرارداد ساخت ده فروند کشتی با کره جنوبی منتشر شد و در حالی که رئیس‌جمهور و دیگر اعضای دولت، مدام از ضرورت اشتغال برای جوانان و بیکاران سخن می‌گویند،روز گذشته سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در نشستی خبری به راستی‌آزمایی این سخنان پرداخت و معیار ساده‌ای برای کشف صداقت مدعیان بدست داد. وی اظهار داشت: امروزه صحبت‌های بسیاری در رابطه با معضل بیکاری کشور می‌شود و ظرفیت‌های بسیاری برای حل مشکل بیکاری در جامعه داریم و در صنعت کشتی سازی شرکت‌های بزرگی مثل صدرا را داریم که تجربه ساخت اقیانوس‌پیمای 113 هزار تنی افراماکس را در 22 ماه در کارنامه خود دارد.
وی با بیان اینکه بی‌اعتنایی به توان داخلی خیانت است گفت: متأسفانه شنیده‌ایم که قراردادی به منظور ساخت 10 فروند کشتی با کشور کره جنوبی به امضا رسیده که امیدواریم این طور نباشد و این قرارداد هنوز امضا نشده باشد اما اگر این قرارداد امضا شده رئیس‌جمهور باید آن را لغو کند. چرا که اگر این کار صورت نگیرد دیگر نمی‌توان اعتمادی به حرف‌ها و شعارها کرد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا افزود: کره‌ای‌ها 8 سال پیش 215 میلیون دلار گرفته بودند تا برای ما کشتی بسازند اما به تعهداتشان عمل نکردند و اینکه امروز با وجود توان داخلی و لزوم فعال‌سازی ظرفیت‌ها برای رفع مشکل بیکاری می‌توانیم در داخل کشور اقدام به ساخت کشتی کنیم بسیار جای تعجب است که نهادها و سازمان‌هایی اقدام به امضای چنین قراردادهایی می‌کند.
وی ادامه داد: ما حاضریم با ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های داخلی چون صدرا و ایزوایکو و ... به صورت EPCF با 85 درصد فاینانس و 15 درصد سهم آقایان، این قرارداد را برای ساخت 10 فروند کشتی در داخل کشور اجرا کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز همه می‌نالند و می‌گویند که تنگناهای مالی و غیره داریم ، من انسانی اجرایی هستم و سیاسی و پشت میز‌نشین نیستم، اعتقاد دارم اگر همت شود و انگیزه بسیجی باشد و از ظرفیت‌های داخلی کشور استفاده شود، با رهنمودهای رهبری به راحتی مشکلات حل می‌شوند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء‌(ص) با اشاره به اینکه افراد تحصیل کرده بیکار بسیاری داریم، گفت: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) آمادگی دارد و اعلام می‌کنیم که می‌توانیم بخش اعظمی از بیکاری کشور را حل کنیم به شرط آنکه همگرایی و همکاری باشد؛ در داخل کشور ما ظرفیت‌های بسیار وجود دارد که با فعال کردن این ظرفیت‌ها می‌توانیم مشکل بیکاری را حل کنیم اما اگر همگرایی و همکاری نباشد، بی‌نتیجه است.
وی افزود: در حال حاضر در پروژه‌های قرارگاه 150 هزار نفر به صورت مستقیم و بالای 1/5 میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند؛ بالغ بر 12 هزار دستگاه ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته در اختیار داریم.
سردار عبداللهی با بیان اینکه «در سال اقتصاد مقاومتی به گروه‌های کاری مختلف دستور آماده باش داده‌ایم»، گفت: ما منکر تأثیر تحریم‌ها نیستیم، اما معتقدیم اگر در جایی محاصره شدیم به جای تسلیم باید مقاومت و تلاش کنیم.
وی ادامه داد: متأسفانه ما خود تحریم هستیم و بیشتر از آنکه تحریم‌های کشورهای خارجی ما را اذیت کند، خودتحریمی که به بهانه‌های مختلف ایجاد می‌شود ما را آزار می‌دهد و دردآور است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه «بانک‌ها به هیچ وجه خوب عمل نمی‌کنند»، گفت: هر جا تولید مشکل دارد پای بانک در میان است؛ ما جلسات متعددی با بانک‌ها داشتیم و از آنها درخواست کردیم که پول‌های در اختیارشان را به پروژه‌های عمرانی کشور بیاورند تا هم درآمد حلال دریافت کنند و هم به سود کشور گام بردارند اما متأسفانه نتیجه‌ای نگرفتیم.
سخنان سردار عبداللهی گویای آن است که ظرفیت‌های عظیمی در کشور در اثر سوء مدیریت و حتی بعضا سوء نیت در برخی افراد رها و مغفول باقی مانده است آنهم در شرایطی که هر روزه اخبار نگران‌کننده و غم‌انگیز تازه‌ای از بیکاری منتشر می‌شود و بر نگرانی مردم می‌افزاید.
اشک غم برای خیانت
 به تولید ملی!
همین چند روز قبل بود که مدیرعامل مجموعه کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در نشستی خبری در پاسخ به اینکه چرا کشتی‌داران داخلی کشور حاضر به سفارش نیازمندی‌های خود به این مجموعه عظیم نیستند اشک‌هایش جاری شد.
در حالی که 5300 اشتغال داخلی و توان مهندسی بالای این صنعت آماده اجرای نیازمندی‌‌های کشور در حوزه‌های مختلف ساخت و تعمیر سکوها و دکل‌های نفتی و کشتی‌ تا 300 و 400 هزار تن است،ظرفیت آن خالی مانده است و کشتیرانی جمهوری اسلامی امروز از امضای 8  قرارداد با هیوندایی کره برای ساخت کشتی خبر می‌دهد.
و ماجرا وقتی دردناک‌تر می‌شود که شاهد نواختن این سازهای مختلف از دل یک مجموعه‌ایم.سازنده کشتی یعنی ایزوایکو با 100 درصد سهام دولتی که در اختیار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است تا کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که آن هم متعلق به وزارتخانه دولتی دیگر بوده و شرکت ملی نفتکش نیز که 100 درصد دولتی است.
و اینگونه است که اشک مدیرعامل ایزوایکو - مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران- با 110 کیلومتر وسعت در حاشیه خلیج‌فارس و 3 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و زیرساخت شکل گرفته کشور در طول 30 سال را درمی‌آورد.
 ظرفیت‌های داخلی پیشکش دشمن!
اما زنگ خطر وقتی به صدا در می‌آید که با وجود میلیونها جوان تحصیل‌کرده یا جویای کار،دولت همه ظرفیت‌های داخلی را به دشمنان قسم خورده ایران پیشکش می‌کند! حتی ظرفیت‌هایی که ایران در آن سرآمد و زبانزد است! از آشپزی برای قطار‌های مسافر‌بری که به اتریشی‌ها واگذار شد تا طراحی معماری اسلامی آزاد راه تهران شمال که به ایتالیایی‌ها واگذار شد! این همه در حالی‌است که کشور ما در عرصه‌های مختلف فنی و مهندسی،سالهاست با بزرگترین رقبای جهانی هم‌آورد شده و دانش خود را به کشورهای جهان صادر می‌کند.
به‌نظر می‌رسد جماعتی در داخل، عامدانه در صدد تشدید فشار‌های اقتصادی به مردم هستند تا بر اساس آن کشور و مردم را به مرز تسلیم در برابر خواست اربابان خود برسانند. این را می‌توان از مغفول ماندن ظرفیت‌های داخلی و گدایی از دشمنان به خوبی ملاحظه کرد.