kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۱۹۰
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱

آمریکا و انگلیس 11 میلیارد دلار دیگر سلاح به شیوخ عرب فروختند

دولت‌های آمریکا و انگلیس که با مشکل نقدینگی و بحران اقتصادی روبرو هستند، با شیوخ عرب خلیج فارس و دولت مغرب، قراردادهای تسلیحاتی به ارزش حدود 11 میلیارد دلار امضا کردند.


وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، این کشور قراردادهای فروش تسلیحات به ارزش بیش از هفت میلیارد دلار با کشورهای عربستان سعودی، امارات، قطر و مغرب امضاء کرد. این اقدام دولت آمریکا به نفع شرکت هواپیمایی «بویینگ» و دیگر تولیدکنندگان بزرگ تجهیزات نظامی است. هر چند این تصمیم ممکن است با مخالفت منتقدان عربستان سعودی و امارات در جنگ یمن مواجه شود، ولی این مخالفت‌ها نمی‌تواند در روند اجرای قرارداد، خللی ایجاد نماید.
در همین رابطه، بزرگ‌ترین قرارداد تسلیحاتی روز پنجشنبه به ارزش 3 میلیارد و 51 میلیون دلار میان ریاض و واشنگتن امضا شد که به موجب آن، 48 هلیکوپتر از نوع «شینوک سی‌اچ‌اف 47» به عربستان سعودی فروخته خواهد شد.
به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه، آمریکا همچنین روز پنجشنبه دومین قرارداد بزرگ خود را با امارات متحده عربی به ارزش 3 میلیارد و 500 میلیون دلار منعقد کرد که به موجب این قرارداد، 27 هلیکوپتر «آپاچی» و نیز مقادیری تجهیزات نظامی ساخت بویینگ و «لاکهید مارتن» در اختیار این کشور عربی قرار خواهد گرفت. قطر نیز دو قرارداد تسلیحاتی به ارزش 781 میلیون دلار با آمریکا که شامل خرید 8 فروند هواپیمای نظامی از نوع «سی17» به همراه موتورهای یدکی است، منعقد کرده است. واشنگتن همچنین با انعقاد قرارداد تسلیحاتی با مغرب به ارزش 108 میلیون دلار موافقت کرده است.
ترزا می نخست‌وزیر انگلیس نیز اعلام کرد لندن در 10 سال آینده سه میلیارد و 800 میلیون دلار برای اجرای طرح‌های نظامی در خلیج‌فارس هزینه خواهد کرد. وی که در نشست شورای همکاری خلیج فارس در منامه سخنرانی می‌کرد گفت: بریتانیا قصد دارد برای برقراری امنیت دراز‌مدت در منطقه خلیج فارس، تعهدات بلندمدت‌تری را بپذیرد. عربستان مشتری اصلی شرکت‌های اسلحه‌سازی انگلیس است، بر اساس آمارها فقط در 18ماه اخیر مجوز صدور سه میلیارد پوند سلاح انگلیسی به عربستان سعودی صادر شده است.
گفتنی است آمریکا و انگلیس از بزرگترین تأمین کنندگان سلاح‌های شیوخ خلیج فارس به حساب می‌آیند تسلیحاتی که هم اقتصاد غرب را رونق می‌دهد و هم از آنها جهت سرکوب مردمی از آنها استفاده می‌شود. مردم بحرین از سال 2011 همزمان با قیام مردمی در منطقه غرب آسیا، علیه رژیم آل‌خلیفه به پا خاستند، اما با سرکوب شدید مواجه شدند به ویژه آن که آل خلیفه دست به دامن عربستان شد و نیروهای نظامی آل سعود برای سرکوب مردم بحرین از به کارگیری هرگونه امکانات نظامی دریغ نکردند.