نمایندگان مجلس و کارشناسان مطرح کردند
آمریکا ناقض برجام است/ مجلس و دولت در جهت منافع ملی عمل کنند
نمایندگان مجلس و کارشناسان با اشاره به تصویب مجدد قانون 10 ساله تحریمهای ایران بر اقدام مقتضی مجلس و دولت در راستای منافع ملی تاکید کردند.
سیدجواد ساداتینژاد نماینده کاشان، آران و بیدگل در مجلس با یادآوری نصایح دلسوزانه رهبر معظم انقلاب و تاکید پیوسته و مستمر ایشان به مسئولین در خصوص غیرقابل اعتماد بودن آمریکاییها، اقدام مجلس نمایندگان و کنگره آمریکا در تصویب قانون تحریمهای ایران را برخلاف نص صریح برجام و پیمانشکنی آشکار آمریکاییها معرفی کرد.
ساداتینژاد اقدام اخیر مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در تصویب مجدد قانون 10 ساله تحریمهای ایران را نشانه آشکار و روشن دیگری بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکاییها دانست و تاکید کرد که توجیه این اقدام آمریکاییها یا عقبنشینی و عدم انجام اقدام قاطع و پشیمانکننده در مقابل آن، بدون شک پیامدهای خسارت بار سنگینی در حوزههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی برای کشور در برخواهد داشت.
سؤال نمایندگان از ظریف
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر در مجلس گفت: با توجه به عهدشکنیهای آمریکا در روند اجرای برجام از جمله تمدید 10 ساله قانون تحریمها علیه ایران و عدم انجام اقدامات لازم از سوی وزارت امور خارجه برای مقابله با این بدعهدیها، سؤال از وزیر امور خارجه در دستور کار قرار دارد.
حاجیدلیگانی افزود: پیش از این وزیر امور خارجه در صحبتهای خود در صحن علنی مجلس و در پاسخ به این سؤال که اگر قانون تحریمها علیه ایران در آمریکا تمدید شود چه برنامهای دارید، وزیر امور خارجه عنوان کرده بود ما قطعا این عنوان را نقض برجام میدانیم.
کمیته نظارت بر اجرای برجام اعلام نظر کند
محمدرضا بادامچی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به تصویب قانون تمدید 10 ساله تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران در سنای آمریکا، اظهار داشت: مجلس قطعاً در برابر این اقدام سنای آمریکا واکنش نشان خواهد داد، چرا که تحریمها طبق برجام تمام شده بود و نباید دوباره تحریمها را برقرار کنند.
بادامچی افزود: کمیته نظارت بر اجرای برجام تشکیل جلسه داده و اعلام نظر کند.
واکنش ۲ فوریتی مجلس
به گزارش فارس، حجتالاسلام مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم و رئیسکمیته هستهای مجلس از تدوین «طرح دوفوریتی الزام دولت به نادیده گرفتن محدودیتهای برجامی» در واکنش به مصوبه اخیر سنای آمریکا برای تمدید 10 ساله تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
وی با بیان اینکه طبق این طرح دولت ملزم به اجرایی کردن «قانون اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام» میشود، افزود: همچنین طبق این طرح دولت مکلف میشود تحریمهای برجامی را کاملاً نادیده گرفته و در جهت توسعه فناوری هستهای بر اساس NPT اقدام کند.
نماینده قم در مجلس ادامه داد: نمایندگان پیش از این «قانون اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام» را به تصویب رسانده بودند و دولت موظف به اجرای این قانون است، اما با توجه به اینکه دولت به تشخیص و سلیقه خودش در این زمینه عمل میکند، لذا در طرح مذکور مصادیق ضرورت اقدام متقابل ایران در راستای اجرای برجام قید شده است تا از این پس دولت نتواند بر اساس صلاحدید و تشخیص خودش در این زمینه اقدام کند و معیار قانون باشد.
اقدام مقتضی مجلس و دولت
رمضانعلی سبحانیفر نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به تمدید 10 ساله قانون تحریمها علیه ایران از سوی آمریکا، گفت: مجلس و دولت در راستای منافع ملی و در موقع مقتضی قطعا اقدامات لازم را صورت خواهند داد.
وی افزود: دولت قطعا براساس منافع کشور تصمیمات لازم را خواهد گرفت و تصمیمات دولت و مجلس و نظام در جهت منافع کشور به موقع خواهد بود.
نماینده اصلاحطلب مجلس اظهار داشت: دولت و مجلس و مجموعه نظام همسوی با یکدیگر حرکت کرده و تصمیمات لازم را در جهت دفاع از منافع ملی دارند.
نقض تفکر اعتماد به آمریکا
علی باقری عضو تیم سابق مذاکرهکننده هستهای اظهار داشت: قطعاً تمدید تحریمهای موصوف به ISA نقص برجام است، اما نقض برجام پدیده جدیدی نیست، چرا که آمریکا طی چند ماه اجرای برجام، بارها توافق مورد قبول خود را نقض کرده است.
باقری افزود: برجام مولود اعتماد و اتکا به بیگانه بود، لذا نقض عهد مکرر آمریکا باید کدخداباوران را به واقعبینی رهنمون کند و بپذیرند که اتکا به نقطههای خیالی نمیتواند مشکلات کشور را حل کند، بلکه کلید حل مشکلات، اعتماد به مردم و اتکا به توانمندیهای داخلی است.
وی با اشاره به اجماع جمهوریخواهان و دمکراتها در تصویب تحریم جدید علیه ملت ایران گفت: متأسفانه هنوز برخی سادهاندیشان به آمریکا امیدوارند و نمیخواهند به اجماع ملت ایران علیه دشمنیهای آمریکا بپیوندند.
ما مذاکره کردیم که تحریمها برداشته شوند
حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه اظهار داشت: تحریمهای ناشی از داماتو، ماه آینده میلادی منقضی میشود و وقتی یک تحریمی تمام میشود ولی مجدد آن را دایر میکنند یعنی اینکه تحریم جدید وضع کردهاند و این نقض برجام است.آصفی افزود: ما صحبت و مذاکره کردیم که تحریمها برداشته شوند؛ یکی از اهداف و عمدهترین آن نیز ایجاد روابط اقتصادی و ایجاد گشایشهای جدی در همکاریهای اقتصادی بینالمللی بود. اما این کار امروز آمریکا در تمدید تحریمها کاملا بازدارنده است و مجددا شرکتها و مجموعههای بینالمللی تفحص میکنند که وضعیت تحریمها چطور است و دیگر قدم جلو نمیگذارند، در یک حالت خوف و رجا و بلاتکلیفی میمانند و عملا این حالت بلاتکلیفی در رابطه با کشورهای خارجی ادامه پیدا میکند و این نقض غرض و لغو برجام است.