غافلگیری شرکت گاز با ورود اولین موج هوای سرد به کشور
علیرغم وعده مسئولان برای ثبات در انتقال گاز در زمستان امسال، با ورود اولین جبهه هوای سرد به برخی شهرهای شمال و غرب کشور، مشترکان با افت فشار و یا قطعی گاز روبرو شدند.
به گزارش مهر، ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران در حالی از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تاکنون بالغ بر ۱۵۰ میلیون مترمکعب با توسعه و راهاندازی فازهای جدید پارسجنوبی افزایش یافته که با ورود اولین جبهه هوای سرد پاییزی به کشور، شبکه گاز با افت فشار مواجه شده است.
بر این اساس، فشار گاز در برخی از شهرهای استان مازندران در شمال کشور و شهرهای استان ایلام در غرب کشور، با افت شدید همراه شده است. از سوی دیگر با توجه به آغاز افت شدید فشار گاز در شهرهای شمال و غرب کشور، قطع گاز صنایع و نیروگاههای برق هم آغاز شده و هماکنون این واحدهای صنعتی و نیروگاهی، بهجای گاز طبیعی از سوخت مایع استفاده میکنند.
محمداسماعیل ابراهیمزاده، مدیرعامل شرکت گاز مازندران دیروز با تائید افت فشار گاز در سطح شهرهای استان مازندران، گفت: علت افت فشار گاز در این استان حاشیهای دریای خزر، مصرف زیاد مشترکان به خاطر بارش برف و سرمای هوا بوده است.
در همین حال مسئولان شرکت ملی گاز، دلیل قطع این حامل انرژی در برخی از شهرهای غرب کشور به ویژه استان ایلام را، مشکلات فنی اعلام میکنند.
روحاله نوریان، مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام با بیان اینکه روز گذشته به دلیل عملکرد شیر اتوماتیک (LBV) ایستگاه سی جی اس (CGS) ورودی شهر ایلام، گاز تعدادی از مشترکان این شهر قطع شد، تاکید کرده است: قطع گاز تعدادی از مشترکان گاز شهر ایلام، ارتباطی به افت فشار و کمبود گاز ندارد و یک مشکل فنی است.
به هر حال، افت فشار و یا قطعی گاز در برخی از شهرهای شمال و غرب کشور در حالی با ورود اولین جبهه هوای سرد زمستانی آغاز شده که در طول سه سال نخست فعالیت دولت یازدهم، تولید گاز ایران به طور متوسط روزانه بیش از ۱۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
در عین حال در طول سه سال گذشته تاکنون، طرح توسعه فازهای ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸ و بخشهایی از فاز ۱۹ پارسجنوبی در مدار بهرهبرداری قرار گرفتهاند و با وجود ثبت رکوردهای گازرسانی در بخشهای مختلف در هشت ماهه نخست امسال؛ اما باز هم همچون سال گذشته با ورود یک جبهه هوای سرد، گاز تعدادی از مشترکان با افت و یا قطعی همراه شده است.
متوسط مصرف گاز خانگی درحالی برای زمستان امسال ممکن است به ۴۴۰ میلیون مترمکعب در روز برسد که در طول سالهای گذشته، حتی رکورد مصرف بیش از ۴۵۰ میلیون متر مکعب گاز در یک روز به ثبت رسیده بود و در آن ایام، ظرفیت تولید گاز به میزان امروز افزایش نیافته بود.