مدیران دوتابعیتی زیر ذرهبین مجلس میروند
مجلس شورای اسلامی با نظر کمیسیون امنیت ملی مبنی بر ردّ تقاضای تحقیق و تفحص از وضعیت مدیران و مسئولان ارشد دوتابعیتی و دارای گرینکارت مخالفت کرد و بدین ترتیب تحقیق و تفحص از این مدیران انجام میشود.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز با گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در زمینه «ردّ تقاضای تحقیق و تفحص از افراد دوتابعیتی و دارای گرینکارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد» مخالفت کردند، به این ترتیب مجلس از مدیران دوتابعیتی تحقیق و تفحص خواهد کرد.
وکلای ملت با 65 رأی موافق، 133 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در مجلس به ردّ تقاضای این تحقیق و تفحص رأی مخالف دادند.
به گزارش فارس، بر اساس این گزارش، با رأی مخالف نمایندگان به گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، تحقیق و تفحص از وضعیت افراد دوتابعیتی و دارای گرینکارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد کشور انجام خواهد شد.
12 نفر از مدیران دوتابعیتی
دستگیر شدند
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر پس از قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره تقاضای بررسی وضعیت افراد دوتابعیتی و دارای گرینکارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد و شناسایی خلأهای قانونی در این موضوع، به عنوان طراح این تقاضا گفت: مخاطراتی که بحث دوتابعیتیها دارد چه چیزهایی است؟ اول آنکه این افراد به جای آنکه به وطن خود عشق داشته باشند محبت یک کشور بیگانه را در خودشان به وجود میآورند. به عنوان مثال وقتی میخواهند در آمریکا گرینکارت یا تابعیت دوم بگیرند باید دست خود را روی پرچم آمریکا که ملت ایران سالهاست آن را زیر پای خود له کردهاند بگذارند و سوگند وفاداری یاد کنند.
حاجیدلیگانی گفت: هنگامی که شرایط خاص و خطر برای کشور ما به وجود بیاید اینها افرادی هستند که اهل ریسک نیستند و حاضر نیستند بایستند و از منافع خاص کشور ما دفاع کنند و طبیعتا در مقابل کشوری که تابعیت دوم از آن گرفتهاند کوتاه خواهند آمد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که این افراد میخواهند وارد کشور ما شوند به عنوان تبعه کشور بیگانه به آنها نگاه نشده و تشریفات لازم در این باره رعایت نمیشود که میتواند خطراتی را برای کشور داشته باشد.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: این مدیران از آن جهت که خود را ایرانی میدانند به مسئولان کشور نزدیک میشوند و حتی اطلاعات شخصی آنها را برمیدارند و به بیگانگان منعکس میکنند. به علاوه با نزدیک شدن به مسئولین با ادراکسازی، نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی مسئولان نظام را تغییر میدهند.
وی ادامه داد: در زمینه برجام که دولت یازدهم هم بسیار در مورد آن زحمت کشید اما این آقای دری اصفهانی که خود دوتابعیتی بوده و همسر و فرزندانش در کانادا به سر میبرند میآید در کمیته اقتصادی و بانکی مربوط به مذاکرات حضور مییابد و نشان لیاقت از بالاترین مقام اجرایی کشور میگیرد و حالا هم با سپردن وثیقه و قرار در کشور آزاد است یا فرد دیگری که در تیم حقوقی مذاکرهکنندگان بوده و به جرم جاسوسی و همکاری با دول متخاصم دستگیر شده دستگاه قضا بیاید بقیه توضیحات را برای مردم بدهد.
حاجیدلیگانی گفت: از آن طرف یک وزیر که همسر و فرزندانش در ایتالیا هستند چه اتفاقاتی متصور است که در وزارتخانه تحت مدیریت او بیفتد؟
وی تصریح کرد: دستگاه قضا بیاید و به مردم شفاف بیان کند که در دو سال اخیر چند نفر با تابعیت دوگانه در بخشهای مهم مدیریتی و تصمیمسازی نظام نفوذ کرده بودند که خوشبختانه تعدادی از آنها دستگیر شده محکوم شدند و یا پروندهشان در جریان است. آماری که ما داریم 12 نفر هستند اما حالا چه تعداد دستگیر نشده یا شناسایی نشدند الله اعلم.
مخاطرات دوتابعیتیها محدود به مدیران نیست
نماینده مردم شاهینشهر با تاکید بر اینکه مخاطرات دوتابعیتیها صرفا محدود به حوزه مدیران نیست، گفت: خطر بزرگتر در حوزه تصمیمسازان نیز وجود دارد؛ همین شرکت آتیه بهار متعلق به چه کسی بود؟ این شرکت مربوط به آقای سیامک و باقر نمازی بود که به زندان محکوم شدند و سامانه اطلاعرسانی بسیاری از مراکز مهم را همین شرکت تهیه کرد و نرمافزار برای بانکها تولید کرد.
وی اظهار داشت: اخیرا سه نفر که تابعیت دوگانه داشتند با هدایت کشور خاص خارجی وارد کشور شده و پروژههای تحقیقاتی حساسی را در دست گرفتند و نظرات کشورهای هادی را در نتایج جمعبندیهای خود به مسئولان کشورمان دیکته کردند.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: هدف از تحقیق و تفحص صرفا روشن شدن وضعیت مسئولان و مدیران ارشد دوتابعیتی است و به هیچ وجه نیت مچگیری و یا محکومیت افراد جریان و دستگاه خاصی را ندارد بلکه صرفا برای روشن شدن و رفع تهدیدی است که اکنون میخواهند بسترش را در کشور مهیا کنند و در بعضی جاها اکنون این بستر فراهم شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر خدایی ناخواسته یک مدیر از خلأهای قانونی در این زمینه بخواهد استفاده کرده و با برداشتن بیتالمال بخواهد فرار کند آیا ما مسئول نیستیم؟
حاجیدلیگانی با تاکید بر اینکه مجلس در این تحقیق و تفحص به دنبال رفع ابهامات است، گفت: ابهامات و تفاوت میان گرینکارت و دوتابعیتی و اقامت موقت همه نیاز به شفافسازی دارد.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: قانونی که امروز در این باره داریم مربوط به صد و چند سال پیش است و به هر حال با توجه به اتفاقاتی که در دنیای امروز افتاده است لازم است که این قانون را به روز تبدیل کنیم؛ چگونه به کسی که اجازه تملک یک ملک در این مملکت ندارد سمت مدیریتی بدهیم.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان در جلسه علنی دیروز با تصویب یک لایحه مقرر کردند دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلواک از سرمایهگذاریهای متقابل حمایت و نسبت به تشویق آن اقدام کنند.
مجلسیها همچنین با همکاریهای بازرگانی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت پادشاهی تایلند موافقت کردند.
خبر دیگر اینکه بهارستاننشینها با تصویب یک لایحه با همکاریهای اقتصادی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری لهستان موافقت کردند.
همچنین «محمد آشوری تازیانی» نماینده بندرعباس با کسب 147 رأی وکلای ملت عضو هیئت اجرایی مرکزی انتخابات ریاستجمهوری شد.
علی اکبری، محمدمهدی مفتح و غلامعلی جعفرزاده نیز به عنوان عضو در هیئت مدیره موسسه خانه ملت برگزیده شدند.
اولین کارت زرد مجلس دهم
به وزیر کشور
نمایندگان مجلس از پاسخ رحمانی فضلی وزیر کشور به سؤال کواکبیان درباره علت عدم پیگیری جدی وضعیت سهامداران پدیده شاندیز قانع نشدند.
بنابر این گزارش، پس از پاسخهای وزیر و اعلام قانع نشدن مصطفی کواکبیان، علی مطهری نایبرئیس دوم مجلس شورای اسلامی که اداره مجلس را برعهده داشت سؤال را به رأی گذاشت که نمایندگان با 114 رأی موافق، 63 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 203 رأی اعلام کردند که از پاسخهای وزیر قانع نشدهاند.
وزیر کشور در پاسخ به سؤال مشترک و ملی شهباز حسنپور و مصطفی کواکبیان نمایندگان سیرجان و تهران با بیان اینکه اصل موضوع پدیده شاندیز به وزارت کشور مرتبط نمیشود اظهار داشت: متاسفانه هیچ کدام از قوانین و مقررات در حوزه فعالیت پدیده شاندیز رعایت نشده است، در حوزه مالکیت، این شرکت با خریداری املاک روستائیان محدوده خود را افزایش داده است، در حوزه پروانه ساختمانی هیچ کدام از شرایط توسط این شرکت رعایت نشده است و در بحث جواز نه شرایط شهرداری رعایت شده و نه اینکه متناسب با آن میزانی که باید رعایت میشده، اقدامی صورت گرفته است.
وزیر کشور در ادامه سخنانش تصریح کرد: از نظر فروش سهام پدیده شاندیز باید بگویم از آنجایی که پدیده شاندیز سهامی خاص بوده، واگذاری آن کار غلطی بوده است چون نمیتوانستند این اقدام را انجام دهند، اقدام قانونی جدی در جلوگیری از این مسئله صورت نگرفته است.
رحمانی فضلی بر همین اساس تصریح کرد: پخش آگهیهای فروش سهام این شرکت نیز اقدام غلطی بوده است که به صدا و سیما، نشریات و مراجع رسمی آگهی فروش میدادند و مردم هم اعتماد میکردند اما متاسفانه هیچگونه پیگیری و بررسی در این زمینه نشده است.
وی تاکید کرد: نظر قوه قضاییه این بوده که کل ساختمانهای پدیده شاندیز قلع و قمع شوند اما از آنجایی که 120 هزار سهامدار در پدیده شاندیز وجود داشت، لذا ما راضی نبودیم که 120 هزار خانواده دچار مشکل شوند به همین دلیل این اتفاق نیفتاد و ما به دنبال حل مشکلات در این زمینه هستیم، اولین کاری که ما انجام دادیم این بود که کل تخلفات صورت گرفته در پدیده شاندیز را احصا کردیم و همه دستگاههای اجرایی حول وزارت کشور مسئول مشخص کردن تخلفات شدند، به دنبال این بودیم که تملکها و ساخت و سازها را به نوعی بتوانیم قانونی کنیم اما از آنجایی که هیچ قانونی برای ادامه این روند وجود نداشت و لذا ما این مسئله را به شورای عالی امنیت ملی بردیم تا بتوانیم از آنجا مجوز بگیریم چون اقدام قانونی در این زمینه نمیتوانستیم انجام دهیم.
رحمانیفضلی در ادامه سخنانش با بیان اینکه سه گام در زمینه حل مشکلات سهامداران پدیده شاندیز برداشته شده است، گفت: مصوبه شانزدهگانه شورای عالی امنیت ملی، تصویب برنامههای مشترک در 7 گام اجرایی و همچنین 6 بند اجرایی برای پیگیری مسائل، سه گامی هستند که در این راستا برداشته شدهاند.
رحمانی فضلی اضافه کرد: از نظر ما تمام اقدامات شرکت پدیده شاندیز از صفر تا صد غیرقانونی بوده است، تصمیمگیری انجام شده که اتاق معاملات و مبادلات سهام پدیده شاندیز ایجاد شود و این اتفاق خواهد افتاد، ما برای مالیات این شرکت سه سال تنفس گرفتهایم، باید اقداماتی را در رفع اشکالات قانونی این تملک انجام دهیم تا بتوانیم پروانه ساخت برای پدیده شاندیز دریافت کنیم، همه این موارد در حال انجام است و ما یکی یکی در حال حل مشکلات قانونی پدیده شاندیز هستیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه آمدهاند برای ما هم بانک و هم بخش خصوصی سرمایهگذار خارجی آوردهاند، تصریح کرد: وقتی ملک قانونی نیست به هر کسی بگوییم ملک را خریداری نمیکند، تاکنون مذاکرات زیادی صورت گرفته است اما به لحاظ مشکلات قانونی نمیتوانیم آن را بفروشیم، دولت با تمام مسائل و مشکلاتی که در کشور وجود دارد، زیر بار مسئولیت این کار رفته است و انشاءالله آن را حل و فصل میکند.
تذکر و نطقهای میاندستور نمایندگان
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در نطق میاندستور خود گفت: مذاکره کردن با دشمن گرگصفت بیفایده است و تنها راه برونرفت از بحرانهای منطقهای مقاومت است.
مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به وعدههای رئیسجمهور در خصوص بهبود شرایط زندگی مردم، گفت: مردم نیاز به تلاش مضاعف دارند زیرا آمار بیکاری سرسامآور است.
علی کرد نماینده مردم خاش و میرجاوه نیز در تذکری به وزیر کشور عنوان کرد: علت عدم پیگیری آزادی ملوانان و صیادان استان سیستان و بلوچستان که توسط دزدان دریایی سومالی ربوده شدهاند چیست؟
سؤال ملی نماینده میاندورود، تکاب و شاهیندژ از طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره عملکرد و سیر مالی ماده 32 قانون برنامه بودجه در سنوات سالهای 93 و 94 در صحن علنی مجلس نیز اعلام وصول شد.
تشکر و درخواست
200 نفر از نمایندگان مجلس طی بیانیهای از اقدامات تیم مذاکرهکننده هستهای کشور همزمان با اولین گزارش شش ماهه برجام به خانه ملت قدردانی کردند.
150 نفر از نمایندگان مجلس نیز در بیانیهای خطاب به رئیسجمهور خواستار تجدیدنظر در قیمت خرید کشمش و انگور کشاورزان شدند.