kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۵۴۵
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۳
آیت‎الله جوادی آملی:

علامه طباطبایی هرگز دنبال مطرح کردن خود نبود


 
استاد درس خارج حوزه گفت: امام علی(ع) می‎فرماید شما فرزندان آخرت هستید و بچه‎های آخرت باشید، علامه طباطبایی(ره) این‎گونه بوده است، فرمود شما می‎فرمایید من اصلا توی دنیا زندگی نمی‎کنم، توی زمین هستم اما فرزند آخرت هستم، اگر کسی با ایشان زندگی می‎کرد، این مطلب را می‎فهمید.
به گزارش خبرگزاری رسا، این مرجع تقلید در درس تفسیر با اشاره به سالروز رحلت علامه طباطبایی‎(ره)، بیان داشت: ایشان وقتی وارد قم شدند با دریایی از سؤال‎ها و نیازهای آن روز مواجه شدند، وقتی وارد حوزه قم شد دید که از علوم تفسیر و علوم عقلی و علوم شهودی خبری نیست، این کار را از خود تبریز شروع کردند و در قم ادامه دادند.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان‎ها آن‎قدر سؤال و اشکال قوی وجود ندارد که معارف عمیق به وجود آید، علامه طباطبایی(ره) عصاره سؤال‎ها و پرسش‎های دوره مشروطیت و جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم را جمع کردند که دریایی سؤال بود، دین یعنی چه؟ عقل یعنی چه؟، حقوق زن چیست؟ حقوق ملی و بین‎المللی چیست؟ حق چیست؟ همه اینها یک مشت سؤال عمیقی بود که ایشان به آن جواب دادند، اگر ایشان زنده می‎ماندند به پرسش‎های انقلاب اسلامی هم که انقلاب چیست و ماهیت آن چیست و از این قبیل نیز پاسخ می‎دادند. آیت‎الله جوادی آملی با اشاره به اینکه عقیده ایشان این بود که اگر روایتی معتبر باشد و از معصوم(ع) رسیده باشد، همان طور که قرآن کریم «لا یمسه الا المطهرون»، پیام معصوم هم همین‎طور است، ادامه داد: ایشان جزو افراد طاهر بودند، گاهی مرحوم علامه گرچه روی زمین و در قم زندگی می‎کرد، ولی در دنیا زندگی نمی‎کرد، امام علی(ع) می‎فرماید شما فرزندان آخرت هستید و بچه‎های آخرت باشید، که علامه طباطبایی(ره) این‎گونه بوده است، فرمود شما می‎فرمایید من اصلا در دنیا زندگی نمی‎کنم، در زمین هستم اما فرزند آخرت هستم، اگر کسی با ایشان زندگی می‎کرد، این مطلب را می‎فهمید.
استاد درس خارج حوزه ابراز داشت: هرگز به فکر کودکانه من و مایی نبود، تا بگوید بد یا خوب است، هرگز بچه‌گانه فکر نمی‎کرد، بعضی‎ها این‎گونه هستند که چه کسی آمد، چه کسی رفت و چه کسی صلوات فرستاد، اگر کسی این راه را برود ذات اقدس اله به هر کس بخواهد روزی می‎دهد، شما اگر بخواهید آبی تهیه کنید باید یک ظرف آب تهیه کند که پاک و طاهر باشد، انسان باید این هجرت دائمی را داشته باشد که همواره از بدی‎ها به خوبی‎ها هجرت کند.
این مرجع تقلید گفت: کسی همچون علامه طباطبایی(ره) را می‎خواهد که برود و شبهه‎ها را جمع کند و به این شبهه‎ها پاسخ بدهد، از این فضای مجازی که واقعا فضای حقیقی است، این شبهه‎ها را جمع کند و پاسخ بدهد، اینها در همین عصر بودند، الان هم می‎شود همچون ایشان بود، یک مقداری انسان به زندگی ظاهری برسد و بقیه فکر باشد، اگر انسان یک مقداری این ظرفیت را باز کند، همین می‎شود، حقیقت علم نور است.