راه دانا خبر خود را اصلاح کرد
کارگران اخراجی 280 نفرند نه 140 نفر، بازدیدکننده نعمتزاده بود نه جهانگیری
شبکه اطلاعرسانی راه دانا با انتشار اصلاحیه یک خبر نوشت: اخراج 280 کارگر شرکت برفاب پس از بازدید نعمتزاده بود نه جهانگیری.
به گزارش راه دانا؛ در خبر این شبکه اطلاعرسانی با عنوان «280 کارگر یک واحد تولیدی پس از بازدید جهانگیری از این شرکت اخراج شدند، زبانها فقط مقابل دوربین قیچی شدند.» اصلاحاتی صورت گرفت.
مبنای این گزارش اظهارات کارگران اخراج شده از شرکت برفاب قرار گرفته بود که پس از بررسی اسناد و مدارک موجود این خبر تایید شد. اما برخی از رسانهها به اشتباه حضور آقای جهانگیری در شرکت را اعلام کرده بودند که پس از بررسیهای صورت گرفته مشخص شد جهانگیری از این واحد تولیدی بازدیدی نداشته است و این رسانهها به اشتباه این خبر را منتشر کردهاند.
براساس این گزارش، نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت از این کارخانه بازدید کرده و خط تولید جدیدی را افتتاح کرده است که اخراج این کارگران بعد از بازدید آقای نعمتزاده صورت گرفته است نه آقای جهانگیری.
بر همین اساس خبر به صورت زیر اصلاح میشود:
طی چند روز گذشته، اسحاق جهانگیری در سفر یک روزه خود به استان چهارمحال و بختیاری سه واحد تولیدی در این استان را افتتاح کرد.
در این سفر چیتچیان وزیر نیرو نیز معاون روحانی را همراهی میکرد و در سفری جداگانه نعمتزاده وزیر صنعت نیز از برخی از کارخانجات تولیدی این استان نیز بازدیدهایی داشته است. رونمایی از محصولات جدید شرکت برفاب و بازدید از خط تولید این کارخانه یکی از اقدامات نعمتزاده بوده است.
وزیر صنعت در شرکت برفاب اگر چه قولهایی مبنی بر رفع مشکلات این کارخانه تولیدی و حمایت از حقوق تولیدکنندگان در بخش خصوصی داده بود اما با خروج وی تمام امید کارگران این شرکت ناامید شد.
تنها چند روز بعد از بازدید نعمتزاده از این کارخانه، بالغ بر 140 نفر از کارگران و سرپرستان این کارخانه اخراج شدند؛ در حالی که این تعداد از کارگران اخراج میشوند که در مرحله بعدی 140 نفر دیگر از کارگران این شرکت اخراج شدهاند.
بعد از اخراج این تعداد نیرو برخی از بخشها به حالت نیمهتعطیل درآمده و برخی دیگر نیز عملا تعطیل شدهاند.
این در حالی بود که نعمتزاده در حاشیه بازدید از کارخانه برفاب شهرکرد اظهار داشته بود در راستای کمک به صنایع کوچک و متوسط با پرداخت 108 هزار میلیارد ریال تسهیلات اقتصاد مقاومتی، فعالیت این واحدها از سر گرفته میشود.
به گفته وی، تمرکز این وزارتخانه به جای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مشکلدار در آینده به سمت نظارت بر فعالیت واحدهای دریافتکننده تسهیلات خواهد بود تا تولید و اشتغال رونق گیرد.
نعمتزاده تصریح کرد: مطابق پیشبینیهای اولیه 16 هزار میلیارد ریال در سال جاری اعتبار اقتصاد مقاومتی برای خروج از رکود طرحهای صنعتی برآورد هزینه شده است.
شاید عدم پرداخت تسهیلات بهانهای برای مدیران برفاب شده است تا کارگران خود را اخراج کنند.
واحد تولیدی برفاب در سالهای گذشته با تولید روزانه 2500 محصول در حوزه لوازم خانگی از جمله کولر، آبگرمکن، بخاری، یخچال و فریزر توسط 1550 نیروی شاغل، توانسته بود بیشترین میزان اشتغال در میان واحدهای صنعتی در استان چهارمحال و بختیاری را به خود اختصاص بدهد اما در سالهای اخیر با تعدیل برخی از نیروهای خود نتوانسته است از ظرفیت تولیدی خود به آنگونه که شایسته است استفاده کند.
این واحدتولیدی نه تنها نیاز داخل کشور را تامین میکرد بلکه به عنوان یک کالای پرمخاطب به کشورهای همسایه نظیر عراق نیز صادر میشد؛ اما در سالهای اخیر و بعد از حمایت نشدن از سوی مسئولان به سمت نابودی پیش رفته است.
مسئولین در حالی سه کارگاه تولیدی در نقاط دیگر از استان چهارمحال را افتتاح کردند که بخشی دیگر از واحدهای تولیدی با مشکلات دست و پنجه نرم کرده و اقدام به تعدیل نیرو کردهاند.
یکی از کارگران اخراج شده از این کارخانه میگوید بعد از خروج ما از کارخانه کسی نمیتواند کارهای بخش تولیدی ما را انجام دهد و به این ترتیب در آیندهای نزدیک این خط از کار میافتد که به دنبال آن بخشهای دیگر نظیر بخش یخچالسازی و کولرسازی نیز متوقف میشوند.
وی که بالغ بر 10 سال سابقه خدمت در این واحد تولیدی را دارد از دیر شدن پرداختیهایشان در سال گذشته گلایه میکند و میگوید: وقتی شنیدیم یکی از مسئولان دولتی به بازدید از کارخانه آمده است خوشحال شدیم، اما در کمال ناباوری یک روز بعد از این بازدید، تعدادی از ما را اخراج کرده و به ما فرم تسویه حساب دادهاند.
این کارگر کارخانه برفاب از دغدغه همکاران خود که اخراج شدهاند هم سخن میگوید که برخی از آنها حتی 28 سال سابقه کاری داشته و دو سال دیگر بازنشسته میشدند که متاسفانه مورد بیمهری مسئولین کارخانه واقع شدهاند.
اخراج کارگران این واحد تولیدی نشان داد که سفرهای متعدد به استان چهارمحال و بختیاری بیش از آن که بتواند گرهای از مشکلات این استان باز کند به نظر میرسد مانوری برای انتخابات بوده است؛ چرا که اگر نیت دولت حل مشکلات بیکاری و تولید داخل بود، از صنایع فعال در این استان حمایت میکرد.
این اقدامات در حالی است که در سالهای اخیر تاکیدات زیادی بر روی حمایت از تولیدات داخلی صورت گرفته است اما عملا دولت به دنبال پیگیری سیاستهای خود مبنی بر افزایش واردات کالاهای خارجی بوده است.