آیت الله جوادی آملی:
انقلاب اسلامی عالیترین نعمت پس از عصر ائمه(ع) است
استاد درس خارج حوزه با بیان اینکه امروزه علما باید نیازهای انقلاب و نظام را به قرآن عرضه کنند، گفت: این نظام امروزه با سؤالات مختلفی مواجه است که باید به قرآن عرضه کنیم و پاسخ ها را نیز از قرآن بگیریم.
به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید در چهاردهمین همایش مجمع عالی تفسیر حوزه و بزرگداشت سی و ششمین سالگرد ارتحال علامه طباطبائی در دارالقرآن علامه طباطبایی گفت: علامه طباطبایی از آنچه در عالم میگذشت، در خدمت قرآن بهره برد؛ ایشان مسائل دنیای روز خود را به قرآن عرضه کرد و المیزان در این مسیر خلق شد.
وی ابراز داشت: از مرحوم امینالاسلام تا مرحوم فیض حوزهها در زمینه قرآن کار خاصی با قرآن نداشتند؛ مرحوم فیض نیز چیز جدیدی به استثنای چند روایت نیاوردند؛ از زمان مرحوم فیض تا زمان علامه 400 سال جامعه اسلامی خوابیده بود و تفسیری نداشتیم.
آیتالله جوادی آملی خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی مشروطه و جنگ جهانی اول و دوم را تشریح کرد و خواستههای آنان را شناسایی کرد و سپس وارد تفسیر شد؛ آنچه که امروز وظیفه علما است، رصد انقلاب است که انقلاب به خود چه آورد و چه میخواهد و چه چیزی او را نگه می دارد.
استاد درس خارج حوزه گفت: جنگهای جهانی برای مرگ آمده بودند درحالی که انقلاب ما برای حیات آمده است، بیان این مسئله یک همت عالی می خواهد؛ عناوینی که در المیزان بیان شده است در گذشته نبوده و علامه این مسایل را از قرآن گرفتند.
این مرجع تقلید اظهار داشت: افراد بسیاری در حوزه وارد شدند، ولی نتوانستند کار کنند و فعالان امروز حوزه باید شاکر باشند که در این عرصه گام بر میدارند؛ امروزه علما باید نیازهای انقلاب و نظام را به قرآن عرضه کنند.
وی بیان داشت: مرحوم علامه بیان کردند که قرآن با تمام کتابهایی که زیر این آسمان نوشته شده است فرق دارد؛ زیرا کتب انسانی، تجریدی، عقلی، کلامی، فلسفی، عرفان نظری و شهود است و غیر از حس و تجربه و شهود در بین بشر نیست؛ علامه فرمودند قرآن به اصل تذکر اصرار دارد و این مسئله در هیچ کتاب دیگری نیست.
استاد درس خارج حوزه خاطرنشان کرد: علامه این راه را پس از عرض نیاز از قرآن استخراج کرده است؛ کسانی که با چراغ خاموش حرکت میکنند جزو عقلا و متفکران هستند اما کاری هم از آنها ساخته نیست؛ بلکه تنها از قوم یعقلون حرکت و قیام انجام میشود، زیرا تا کسی با عقل قیام نکند، به این درجات معرفتی نمیرسد.
این مرجع تقلید یادآور شد: اگر بخواهیم مثل امام راحل مشکل جامعه را حل کنیم، از عالم و عاقل ساخته نیست، بلکه از کسی ساخته است که قیام به عقل و عدل دارد.
آیت الله جوادی آملی افزود: اگر انسان عاقل باشد مشکل خود را حل می کند و اگر بخواهد در دستگاه قضا ورود کند، باید قیام به قسط داشته باشد؛ حال اگر قرار باشد پروندههای میلیاردی را به کسی بدهند، باید قوام به قسط باشد تا کمرش زیرا این بار نشکند.
وی گفت: علامه بیان میکند که مدرسه قبلی، برای ما اصل است که با درس خواندن به نتیجه نهایی نمیرسیم، بلکه باید با نماز شب به جایگاه برسیم.
استاد درس خارج حوزه بیان داشت: در حال حاضر از 800 درس اصول 20 تا 30 کافی است و بقیه باید گرد قرآن جمع شوند؛ اگر نهری به بحر وصل شد هیچ وقت آب آن تمام نمیشود.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: در محضر قرآن، علوم فراوان و نیازهای فراوانی داریم؛ در این زمینه باید نیاز را بشناسیم و به قرآن عرضه کنیم و از آن جواب بگیریم.
آیت الله جوادی آملی یادآور شد: انقلاب اسلامی پس از عصر ائمه(ع) عالیترین نعمتی است که خداوند از صدر اسلام تاکنون به مسلمانان عنایت کرده است؛ در هیچ کتاب قانون اساسی مبانی که در قانون اساسی بیان شده، وجود ندارد؛ این نظام امروزه با سؤالات مختلفی مواجه است که باید به قرآن عرضه کنیم و پاسخ ها را نیز از قرآن بگیریم.