kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۵۰۶
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۴
واکنشها به موضع روحانی در‌مورد فساد

اختلاس با عوض کردن اصطلاحات هیچ تغییری نمی‌کند

موضع رئیس‌جمهور در‌مورد فساد واکنش شخصیتهای مختلف را در پی داشته است که آن را لاپوشانی برای منافع سیاسی و حزبی خوانده و بر این باورند که اختلاس با عوض کردن اصطلاحات هیچ تغییری نمی‌کند.



آیت‌الله محسن حیدری آل‌کثیری نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور در صحن مجلس و ارائه تعریف جدیدی از اختلاس 8 هزار میلیاردی اظهار داشت: ملاک باید قانون باشد و تفسیر اشخاص اعتباری ندارد، از این رو باید دید که نظر قوه قضائیه از اختلاس 8 هزار میلیاردی صندوق فرهنگیان چیست و سپس بر اساس آن اظهارنظر حقوقی ارزیابی کرد.
آیت‌الله حیدری تصریح کرد: دولت برای منافع سیاسی و جناحی خود در آستانه انتخابات سعی دارد چیزی را که مضر جایگاه‌‌اش می‌شود لاپوشانی کند و برای این کار اصطلاحات را تغییر می‌دهد اما حقایق با پاک کردن صورت مسئله از بین نمی‌رود و عوض نمی‌شود.
عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه اختلاس، دزدی و تخلف با عوض کردن اصطلاحات هیچ تغییری نمی‌کند خاطر نشان کرد: دادن وام با این مبلغ کلان به افرادی خاص چه معنایی دارد و با کدام قانون همسو است و چه کسی تشخیص داده که باید فقط به این افراد وام داده شود بنابراین این فساد از مصادیق اختلاس است.
وی با اشاره به صحبت‌های رئیس‌جمهور مبنی بر دامن نزدن به مباحث مربوط به فساد، گفت: این برخورد دوگانه با مسائل است، چرا که اگر قرار است اختلاس و خیانت‌ها بزرگ نشود، باید درباره همه دولت‌ها یکسان باشد، اما دولت آقای روحانی می‌خواهد این مفاسد را در دولت خود استتار و کتمان، اما این موضوعات را درباره دولت قبل به صورت ریز و درشت مطرح کند.
آیت‌الله حیدری با تأکید بر اینکه این رفتار دوگانه دولت برای مردم قابل قبول نیست، گفت: نتیجه دلخواه دولت با این روش به دست نمی‌آید و بهتر است آنها با صداقت و درستی با مردم برخورد کنند.
فساد بد است
 اما برای همسایه!
سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات روز سه‌شنبه رئیس‌جمهور در مجلس مبنی براینکه اگر فسادی اتفاق می‌افتد نباید با پرداختن به آن فساد را بزرگتر کرد و آن را بزرگتر جلوه داد، گفت که در اظهارات رئیس‌جمهور در مجلس تناقضات زیادی مشاهده می‌شد که از جمله آن همین موضوع نپرداختن به فساد بود.
وی افزود: اظهارات رئیس‌جمهور تداعی‌کننده این مسئله است که مرگ خوب است اما برای همسایه و برای ما خوب نیست. پرداختن به موضوعاتی همچون فساد خوب نیست که به اعتقاد ما هم اینگونه است و البته ما نباید اجازه دهیم این اتفاقات بیفتد. کسانی که مسئول هستند نباید اجازه دهند که فساد اتفاق بیفتد و مسئولیت‌ آنها در این باره بسیار سنگین است.
نقوی خاطرنشان کرد: این اظهارات رئیس‌جمهور در حالی است که همه تریبون‌های دولت از ابتدای کار دولت یازدهم اعضای دولت قبل را به فساد متهم می‌کنند و هر روز نسبتی را به آنها می‌دهند.
وی افزود: از سوی دیگر اگر در خصوص فسادی که در زمان حال اتفاق افتاده هم می‌خواهند صحبت کنند آن فساد را به دولت قبل وصل می‌کنند و می‌گویند منشأ این فساد در دولت قبل بوده و هست.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان گفت: اگر پرداختن به موضوع فساد بد است، چرا مسئولان دولت فعلی مقامات دولت قبل را متهم می‌کنند و اگر خوب است پس چرا آقای رئیس‌جمهور می‌گوید که نباید به این موضوعات پرداخت.
وام میلیاردی به همسر مدیرعامل
 معوقه است؟!
حبیب ترکاشوند در یادداشتی که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرد به مواضع رئیس‌جمهور در روز یازدهم آبان و در جریان معرفی سه‌وزیر پیشنهادی دولت به مجلس پرداخته و آن را نوعی «سرپوش‌گذاشتن بر اختلاس بی‌سابقه صورت گرفته در صندوق ذخیره فرهنگیان» ذکر کرده و آورده است: در ابتدا به بخش اول این قسمت از سخنان رئیس‌جمهور می‌پردازیم که ایشان تخلفات صورت گرفته در صندوق ذخیره فرهنگیان را معوقه و نه اختلاس نامید. برای روشن‌شدن بیشتر موضوع تنها به سه تخلف صورت گرفته در صندوق اشاره می‌کنیم:
۱ـ ارائه حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان معادل ۹۰ درصد تسهیلات صندوق به ۳۰ نفر که قابل وصول نیست، به گونه‌ای که تنها یک نفر از افراد فوق توانسته 3900 میلیارد تومان تسهیلات بگیرد که تاکنون بازنگردانده است.
۲ـ ارائه وام ۸۰۰ میلیارد تومانی به همسر مدیرعامل صندوق با سود یک و نیم درصد بدون اینکه سمتی داشته باشد. به راستی می‌توان نام وام ۸۰۰ میلیاردی به همسر مدیرعامل صندوق را تنها معوقه نامید؟ همسر مدیرعامل چه حقی از این صندوق داشته که بتواند این وام کلان آنهم با نرخ سود یک و نیم درصد بگیرد؟
۳ـ ارائه تسهیلات ۲۰۰ تا ۹۰۰ میلیاردی به چند شرکت که تاکنون بازپس گرفته نشده است.
وی در بخش دیگری از یادداشت ذیل آن بخش از سخنان رئیس‌جمهور که گفته بود: «اگر در جایی فسادی مطرح شده، نباید آن را بزرگ کرد و شیوع داد» تشریح می‌کند: «باید این را به فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد اما مشکل اینجاست که رصد مواضع شخص رئیس‌جمهور، معاون اول ایشان و سایر اعضای کابینه دقیقا عکس این امر را نشان می‌دهد. طی سه سال گذشته در کمتر سخنرانی دولتمردان تدبیر می‌توان یافت که افترایی به دولت قبل زده نشده باشد از غارت و دزدی اموال ملت تا سیاه‌نمایی کامل و نگذاشتن حتی یک نقطه سفید در عملکرد دولت قبل.»
ساده‌نمایی اختلاس
پرویز سروری قائم‌مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور و تغییر «اختلاس» به «معوقه» گفت: ما درباره حقوق‌های نجومی نیز شاهد رفتارهای ضد و نقیض مسئولان و به نوعی کم اهمیت جلوه دادن آن بودیم که این مسئله امید را در دل غارت‌گران بیت‌المال زنده می‌کند. در کشور 8 هزار میلیارد اختلاس می‌شود،‌اما مقام رسمی کشورمان سعی می‌کند که موضوع را ساده‌نمایی کند،‌بنابراین این باعث می‌شود که دیگران هم ترغیب شوند دست به چنین غارت‌هایی از بیت‌المال بزنند.
آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در جلسه درس خارج فقه خود در روز چهارشنبه گذشته که در مسجد اعظم قم برگزار شد به تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان واکنش نشان داد و گفت: چرا باید یک وقتی چشم باز کنیم و ببینیم صندوق ذخیره با آن سرمایه عظیم ابزار دست عده‌ای بی‌خبر از خدا شده است، و ببیینم صندوق ذخیره فرهنگیان به چه وضع و روزی درآمده است. ما به یک بازرسی قوی در کشور نیاز داریم تا به همه چیز نظارت کنند، قبل از این که چنین تخلفاتی اتفاق بیفتد، باید بازرسی قوی در همه نهادها بچرخد و اجازه تخلف ندهد، نه این که بعد از غارت کردن بیت‌المال، اعطای وام‌های کذایی و حقوقی‌های نجومی متوجه موضوع شوند.