kayhan.ir

کد خبر: ۸۸۲۵
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۳
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در جمع خبرنگاران:

ایران می‌تواند علیه گزارشگر ویژه سازمان ملل اقامه دعوی کند

دبیر ستاد حقوق بشر تاکید کرد وصل کردن مذاکرات هسته‌ای و حقوق بشر توطئه است و آنها می‌خواهند پس از شکست در مذاکرات هسته‌ای، تحریم‌ها را به مسائل دیگر وصل کنند.
محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در نشست خبری که روز سه‌شنبه در ستاد حقوق بشر برگزار شد، اظهار داشت: در هفته‌های اخیر با گزارش سازمان ملل و گزارشگر ویژه آن و وزارت خارجه آمریکا وارد میدان شده‌اند و اتهاماتی را به عنوان گزارش علیه کشورمان بیان کردند که این گزارش دارای اشکالات حرفه‌ای، محتوایی و رسوایی‌های بزرگی است.
 دبیر ستاد حقوق بشر اضافه کرد: در این گزارش در درجه اول ماهیت نظام جمهوری اسلامی مورد تعرض قرار گرفته و این در حالی است که ملت ما از حدود انسانی که مخصوص به اسلام است، از قصاص گرفته تا مبارزه با مفاسد اقتصادی و اجتماعی و همجنس‌گرایی برنمی‌تابد.
لاریجانی تصریح کرد: آن‌‌ها به طور وسیع در امور داخلی ما دخالت می‌کنند که این امر مخالف تمام قوانین بین‌المللی است و این در حالی است که یکی از محمل‌های این دخالت ناآرامی‌هایی است که ما در فتنه 88 مشاهده کردیم.
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: ما با گزارشگری مشکل نداریم و باید بگویم که این امر به نفع ما نیز است ما با گزارشگر موضوعی و گزارشگر ویژه مشکل داریم.
 وی در ادامه درباره احمد شهید گفت: احمد شهید گزارشگر ویژه‌‌ای است که تبدیل به هنرپیشه رسانه‌ای شده و ما کشور توانمندی هستیم که هیچ کدام از این رفتار‌ها روی ما تاثیرگذار نیست اما گزارشگر سازمان ملل نباید چنین کارهایی را انجام دهد.
لاریجانی اظهار داشت: احمد شهید مرتب بیان می‌کند که چرا من را به ایران راه نمی‌دهید و این در حالی است که وی 3 هزار اتهام به ایران زده است بنابراین آمدن وی به ایران حالت صرفا تبلیغاتی دارد.
لاریجانی اضافه کرد: گزارشاتی که با بلیت و کارت مجانی در برلین انجام شده اسمش گزارش نیست بلکه پرونده‌سازی است و این در حالی است که پرونده‌سازی جرم محسوب می‌شود و جمهوری اسلامی می‌تواند علیه احمد شهید در شورای امنیت اقامه دعوی کند.
 دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: ما در سال گذشته طی نامه‌ای به خانم پیلای مواردی را نوشتیم و قرار شد وی کمیته‌ای را تشکیل دهد اما این در حالی است که ما هنوز کمیته‌ای را مشاهده نکرده‌ایم بنابراین ما به طور رسمی به کمیساریای حقوق بشر که بالاترین موضع را در شورا دارد اشکالات گزارش حقوق بشر را در شش محور بیان کردیم.
 دبیر ستاد حقوق بشر  در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا جمهوری اسلامی همچون مسائل هسته‌ای که مذاکره می‌کند، در خصوص مسائل حقوق بشری نمی‌خواهد چنین کاری را انجام دهد گفت: ما با غرب در این باره همواره مذاکره داشته‌ایم و قرار بر این بود که در وضعیت متقارن بحث‌های حقوق بشری را پیش برده و در حال حاضر ما طرفدار مذاکره‌ایم چرا که امر حقوق بشر جهانی است و معنای جهانی بودن این است که همه کشور‌ها با فرهنگ‌هایی که دارند باید این حق را داشته باشند که در مورد مسائل خود و حقوق مسلم کشورهای خود گفتگو کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی ادامه داد: مذاکره با کشورهای غرب از قبل بوده و ربط دادن مذاکرات هسته‌ای به حقوق بشر توطئه‌ای بیش نیست و این در حالی است که زمانی که غربی‌‌ها متوجه این موضوع شدند با شکست در بحث مذاکرات هسته‌ای، بحث حقوق بشر را مطرح کردند.
لاریجانی در پاسخ به این سؤال که ستاد حقوق بشر برای حصر موسوی و کروبی تاکنون چه کارهایی انجام داده گفت: در مورد موسوی و کروبی باید بگویم که پرونده آنها با ابعاد قضایی که دارد باید مسیر خود را طی کند.
وی ادامه داد:‌ ای کاش جریان فتنه 88 رخ نمی‌داد و ما شاهد فعالیت این دو در عرصه‌های مختلف بودیم من سابقه دوستی قدیمی با هر دوی این عزیزان را دارم و درباره افرادی صحبت می‌کنم که سابقه دوستی‌ام با آنها طولانی و قدیمی است اما این پرونده باید مسیر معمولی و قضایی خود را طی کند و امیدواریم که ما شاهد رفع حصر آنها باشیم.