یک متخصص پوست و مو هشدار داد
شپش؛ عارضهای شایع در میان دانشآموزان کشور
یک متخصص پوست و مو گفت: شپش سر يكی از بيماريهای مسری است كه توسط حشرات كوچک مستقر در پوست سر و ساقه مو منتقل میشوند.
كيانا فرهی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه با وجود پيشرفتهاي مختلف در حوزه هاي بهداشتي هنوز عارضه شپش سر از مشكلات رائج در سنين مدرسه محسوب میشود، گفت: به دلیل انتقال مستقیم و راحت شپش سر، اطلاع از نحوه انتقال و مبارزه با آن راحتترين كار در جلوگيري از انتقال آن است.
فرهی با اشاره به اینکه وجود شپش سر نشانه عدم نظافت نيست بلكه هر فردی ممکن است به اين بيماری مبتلا شود، اظهار داشت: شپش سر معمولا به شكل فرد به فرد و با تماس سر افراد سرايت پيدا مي كند. این متخصص پوست و مو با بیان اینکه شپش در حدود 30 ثانيه از يک سر به سر ديگر انتقال پيدا میكند، افزود: سرايت این عارضه از راههای ديگر مانند كلاه، شانه يا بالش شيوع كمتري دارد و عواملی همچون طول مو، جنس، سن و رنگ مو و حيوانات تاثیری در انتقال شپش ندارد.
وی ادامه داد: فرد مبتلا به این عارضه در محيط مدرسه يا كار به راحتي اين حشره را به ديگري منتقل ميكند و تنها در زمان خارشهاي شديد سر متوجه شپش ميشود.
فرهی با بیان اینکه براي درمان شپش سر نيازي به تراشيدن مو نيست و به راحتي با يك شامپو ميتوان آن را برطرف کرد، گفت: شامپوهاى ضدشپش به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایى باعث نابودی شپش میشود که به مرور زمان با حل کردن کپسول تخمها آنها را از مو جدا میکند که البته بدون تجویز نباید مصرف شوند.
وی افزود: اگر یک فرد در یک خانواده به این عارضه مبتلاست تمامى اعضا باید تحت درمان قرار گیرند که معمولا علت شکست درمان بیماران نیز عدم رعایت همین نکته است. فرهی با اشاره به اینکه درمان شپش در برخی موارد نیاز به تکرار پس از یک هفته دارد، بیان کرد: با شستوشوی وسایل شخصی همچون روسرى، شانه، برس، کلاه، شال، روبالشى و ملحفه با آب میتوان آن را مهار کرد.