شرایط اهدای سلولهای بنیادی خونساز اعلام شد
درمان 60 بیماری صعبالعلاج و کشنده با اهدای سلول بنیادی
مسئول پذیرهنویسی سلولهای بنیادی مرکز انتقالخون استان تهران شرایط اهداکنندگان سلولهای بنیادی را اعلام کرد.
فهیمه یوسفی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سلولهای بنیادی خونساز، سلولهای نارسی هستند که از طریق سلولهای خونی تبدیل و درمغز و استخوان، جریان خون داخلی عروقی و خون بندناف، یافت میشوند.
یوسفی درباره شرایط اهدای این سلول بیان کرد: برخورداری ازسلامت کامل، نداشتن بیماریهایی همچون قلبی، ایدز، کلیوی، کبد، سرطان،دیابت، نداشتن اضافه وزن وسایر بیماریهای لاعلاج و مزمن و داشتن حداقل 18 سال و حداکثر 50 سال از شرایط اهدای سلولهای بنیادی است.
وی افزود: فاکتور تحریک کلونی گرانولوسیتی، قبل از اهدای سلول بنیادی به مدت چهار روزبه فرد اهداکننده تزریق می شود، زیرا باعث افزایش تعداد سلول های بنیادی در جریان خون محیطی و تحریک مغز و استخوان می شود.
به گفته یوسفی، مراکز پذیره نویسی سلولهای بنیادی خون ساز در بیمارستانهایی همچون دکترشریعتی ، طالقانی، سازمان انتقال خون و مرکز طبی کودکان انجام میشود.
اهدای سلول بنیادی، درمان 60 بیماری صعبالعلاج وکشنده
دبیر شبکه ملی اهدای سلولهای بنیادی خونساز نیز با اشاره به اینکه قریب به 60 نوع بیماری در پنج گروه کلی به وسیله سلولهای بنیادی قابل درمان است، گفت: ازهر 10 بیمار سه نفر اهداکننده سازگار درخانواده دارند و سایر افراد از چنین شرایطی برخوردار نبوده لذا باید به دنبال اهداکننده باشند.
وی افزود: درمان با سلولهای بنیادی و خونساز کاملا علاجپذیر است و چنانچه عوارض پس ازدرمان مشاهده نشود بعد از مدت 6 ماه داروهای بیمار قطع شده و به منزله درمان کامل است.
حمیدیه گفت: خوبی پیوند سلولهای بنیادی خونساز این است که اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز برخلاف اهدای ارگانهای بدن مانند کلیه و بقیه ارگانها، عضوی از بدن را از دست نمیدهند، به واقع به محض اهدای سلولهای بنیادی، مغز استخوان شخص اهداکننده سلولها را تولید کرده و جایگزین میکند و با وجود این که فرد اهداکننده بخشی از بدن خود را به عنوان سلول به بیمار اهدا میکند، اما برای شخص وی مشکلی ایجاد نخواهد کرد و افراد میتوانند با اهدای 10 سی سی خون تحت آزمایشهای تخصصی قرار گرفته و به عنوان اهداکننده ثبتنام شوند.