kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۷۰۴
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۵
تریاک سرطان زا است

مرگ روزانه10 ایرانی بر اثر استعمال مواد مخدر

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه تریاک عاملی سرطان زا و بیماری زا است، گفت: امکان ابتلا به سرطان‌های مری، معده، لوزالمعده و مثانه در میان مصرف کنندگان تریاک بیشتر است.


به گزارش ایرنا، رضا ملک زاده در مراسم گشایش دهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد افزود: مطالعات انجام شده در 15 سال گذشته در ایران ثابت کرده است که تریاک در ابتلا به برخی از سرطان‌ها و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی و گوارش نقش اساسی دارد.
ملک زاده با اشاره به اینکه تلاش زیادی شده است تا سازمان جهانی بهداشت، تریاک را مانند سیگار به عنوان عامل سرطان زا اعلام کند، تصریح کرد این کار در دستور این سازمان قرار دارد و امیدوارم کرد که در یک سال آینده این اتفاق مهم بیافتد و تریاک هم به عنوان یک عامل سرطان زا و بیماری زا شناخته شود.
وی با اشاره به اینکه عوارض تریاک به مراتب بیشتر از عوارض سیگار است، گفت: امکان سیروز کبدی در افراد تریاکی سه برابر بیشتر از سایرین است.
مرگ روزانه10 ایرانی
 بر اثر استعمال مواد مخدر
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این کنگره با اشاره به اینکه مصرف مواد مخدر به عنوان چهارمین عامل مرگ کشور پس از تصادفات رانندگی، سکته‌های قلبی و سوختگی‌ها به شمار می‌رود، گفت: نیم نگاهی به پیامدهای زلزله خاموش مواد مخدر و روان گردان‌ها به عنوان بزرگترین منکر عصر حاضر، بیانگر آن است که بطور میانگین در سال‌های اخیر روزانه حداقل 10 نفر به علت ناخالصی‌های موجود در مواد و سوءمصرف آن، جان خود را از دست داده و هزینه‌های پزشکی زیادی را نیز بر جامعه تحمیل کرده اند.
علی مویدی افزود: از لحاظ اقتصادی براساس شاخص سال 1383 سالانه  10 هزار میلیارد تومان هزینه و خسارت بدون محاسبه خسارت‌های معنوی برای امر مبارزه با موادمخدر بر اقتصاد کشورمان تحمیل می‌شود.
وی ادامه داد: اعتیاد با ایجاد اختلال در سیستم اقتصادی کشور و درگیر شدن سرمایه‌های داخلی در معاملات غیرقانونی ناشی از خرید و فروش مواد مخدر، سبب بروز مشکلات دیگر از جمله ریزش منابع انسانی شده است .
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در عصر جهانی شدن، ایران نیز همانند سایر کشورها با پدیده شوم اعتیاد و مواد مخدر مواجه بوده به گونه‌ای که متاسفانه حدود سه درصد جمعیت 15 تا 64 سال کشورمان  اعتیاد به مصرف مواد مخدر و روان گردان‌ها دارند.