kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۶۷۲
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳

با دست پس می‌زنند و با پا پیش می‌کشند!(خبر ویژه)



در حالی که برخی از افراد مطرح جبهه اصلاحات به صراحت بر سهم‌خواهی خود از دولت تأکید کرده و در این زمینه حتی تا مرز تهدید دولت روحانی نیز پیش رفته بودند، مرتضی مبلغ معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات در گفت وگو با تابناک در این مورد گفته است:« اصلاح‌طلبان البته به خوبی اشراف داشتند که دولت آقای روحانی میراث‌دار چه شرایط مخاطره‌آمیزی بود و به همین دلیل حتی با وجود اینکه در رای بالای 18 میلیونی اش نقش مهمی داشتند، سهم خواهی نکردند تا رئیس‌جمهور و دولتمردانش بتوانند در فضایی امن به ترمیم جراحت‌های کشور بپردازند.» اظهارات مبلغ در حالی است که پیش از این منتجب‌نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی حمایت از روحانی در انتخابات آتی را مشروط به دریافت سهم از او دانسته بود و یا مهدی آیتی از فعالان اصلاح‌طلب در آغاز مرداد ماه گذشته گفته بود: «اصلاح‌طلبان اگر سهم‌خواهی کردند حق آنهاست چون در جبهه اصلی حمایت از روحانی بودند.»!
مرتضی مبلغ اما در نهایت دل کندن از سهم‌خواهی را برنمی‌تابد و تلویحا در بخشی از اظهاراتش به دولت توصیه می‌کند تا مدیران مناسب‌تری! را (بخوانید مدیران همسو با طیف اصلاح طلب) در آستانه انتخابات برگزیند: «نکته مهم هم این است که دولت با بسیج تمام قدرت خود و البته جا‌به‌جایی برخی از مدیرانش، فعالیت مناسب‌تری در مسیر خدمت‌رسانی داشته باشد تا از این طریق در ماه‌های منتهی به انتخابات «بهبودی شرایط» برای مردم ملموس شود.»
وی در پاسخ به سؤالی در این باره که «به نظر می‌رسد اینکه اصلاح‌طلبان از روحانی حمایت کرده‌اند تا حدود زیادی باعث شده که هیچ نقدی را به دولت نداشته باشند؟» بیان کرده است: «اصلا. اصلاح‌طلبان در دولت‌های هفتم و هشتم هم که رئیس‌جمهور چهره خاصِ اصلاح‌طلبی بود هم ایرادات را طرح می‌کردند. نقد، جزیی لاینفک از ذات سیاست است که البته گروهی نقد را با تخریب اشتباه می‌گیرند.»
حال آنکه در مواردی مانند فیش‌های نجومی و مدیران اشرافی و یا قراردادهایی مانند FATF کاملا در مقام دفاع از مدیران نجومی‌بگیر وارد شده و هیچ نقدی به دولت وارد نکرده و آنجا که دیگر راهی برای دفاع نماند از ابزار «میراث دولت قبل است» استفاده کردند.
گفتنی است که پیش از این نیز جنگ زرگری «عبور از روحانی» به عنوان موضوع توسط رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی مطرح شد و سپس همین رسانه‌ها چنان که گویی با حمله‌ای از جناح مقابل! مواجه شده‌اند در مقام پاسخ به آن برآمدند.
روزنامه آرمان 25 اردیبهشت ماه سال جاری میزگردی را با حضور صادق زیباکلام ترتیب داد. زیباکلام در آن میزگرد گفت: « شاید بهتر باشد که روحانی اعلام کند که من رسالتی داشتم به نام برجام که آن را انجام دادم، بنابراین در تکلیفی که مردم بر عهده من گذاشتند موفق بودم و دیگر علاقه‌ای به کاندیدا شدن ندارم» و در مقابل سعید حجاریان چند روزی پس از آن در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایرنا گفت: «اصلاح‌طلبان از روحانی عبور کنند؟! بعد به کجا بروند؟ مگر کسی غیر از او را دارند؟ در این وضعیت آشفته مگر غیر از روحانی شخصی را دارند که بخواهد برجام را پیگیری کند؟ این حتما به ضرر اصلاح‌طلبان تمام می‌شود.»