به دنبال کاهش آب ورودی به تالاب هورالعظیم
بیش از پنج هزار قطعه ماهی تلف شد
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: به دلیل کاهش آب تالاب هورالعظیم، بیش از پنج هزار ماهی تلف شد.
احمدرضا لاهیجانزاده یکشنبه اظهار کرد: با افزایش کشت در حوضه رودخانه کرخه آب ورودی به تالاب کاهش یافته است به همین دلیل، در هفته گذشته با هماهنگی سازمان آب و برق خوزستان 50 متر مکعب بر ثانیه به ورودی آب تالاب اضافه شده است.
وی افزود: مرگ و میر ماهیها در تالابهای استان هر سال در ماههای مرداد و شهریور با کاهش آب ورودی، افزایش دما و رطوبت و به تبع آن کاهش اکسیژن اتفاق میافتد که سال گذشته نیز شاهد این رخداد بودیم.
لاهیجانزاده اضافه کرد: شیلات استان امسال چندین میلیون بچه ماهی در هورالعظیم رهاسازی کرد که این مسئله نیز روی جمعیت ماهیها تأثیر گذاشته است.
هورالعظیم در مرز ایران و عراق، آخرین بازمانده تالابهای بینالنهرین و از مهمترین تالابهای خاورمیانه است.
یک سوم این تالاب با وسعت 125 هزار هکتار در ایران قرار دارد. بیش از هفت هزار هکتار از این تالاب در سال 87 به وزارت نفت برای اکتشاف و استخراج نفت واگذار شده است.
هورالعظیم در این سالها برای فعالیتهای نفتی خشکانده شده بود. تأمین حقابه این تالاب یکی از مصوبات کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار است که در پی توفانهای شدید زمستان 93 ایجاد شده بود.
آبگیری این تالاب در سال 93 با بازگشایی یکی از دریچهها آغاز شد که با وقوع سیلاب در رودخانه کرخه ادامه یافت. به گفته مسئولان محیط زیست حدود 60 درصد از بخش ایرانی این تالاب هم اکنون آبگیری شده است. هورالعظیم پس از خشک شدن به یکی از کانونهای اصلی تولید ریزگرد تبدیل شده است.