امضا ی 22 تفاهم نامه اقتصادی در یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم
روز دوم یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم با حضور میهمانان داخلی و خارجی در شهر قزوین و در شبستان امام علی(ع) مسجدالنبی(ص) برگزار شد.
به گزارش مهر، در روز اول اجلاس ۱۷ تفاهم نامه در حاشیه و داخل اجلاس روی میز سرمایهگذاری کشورهای کره، چین، ترکیه و انگلستان و سرمایه گذاران ایرانی به امضا رسید.
روز گذشته نیز در یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم ۵ تفاهم نامه اقتصادی امضا شد.
یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم درقزوین با شعار «کیفیت زندگی درشهر» به مدت دوروز در قزوین برگزار شده است.
در این اجلاس ۱۵۰ خبرنگار از رسانههای داخلی و خارجی و بیش از ۴۵ خبرنگار و عکاس استان قزوین رویدادهای مهم این اجلاس را مخابره کردند.
۲۰۰ شهر از ۱۶۷ کشور جهان در مسیر جاده ابریشم قرار دارند و استان قزوین که دارای قابلیتها و ظرفیتهای فراوانی در تمام عرصهها است، میزبان اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم است.
گفتنی است در نخستین روز این همایش، دبیرکل سازمان ملل در پیامی به یازدهمین نشست جهانی شهرداران جاده ابریشم گفت: این اجلاس فرصتی بزرگ برای کنار هم قرار دادن مردم است تا آنها را یک گام به شهروندان جهانی نزدیکتر و دید آنها را برای ایجاد آینده بهتر برای بشریت وسیعتر کند.
در این نشست علیاکبر ولایتی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر لزوم بهرهبرداری جهانی، ملی و استانی از یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم تاکید و از قزوین به عنوان شهری ناشناخته یاد کرد.
وی با اشاره به اینکه تنها کشوری که هیچ مشکلی با تجدید جاده ابریشم ندارد، ایران است ادامه داد: با توجه به اینکه برخی کشورها از غربیها گرفته تا سایر شهرها با احیای جاده ابریشم مشکل دارند ولی ایران در این موضوع هیچ مشکلی ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بسیاری از کشورها با احیای جاده ابریشم خرسند نیستند ولی ایران خرسند است، بیان کرد: کمتر کشوری را میبینیم که با این موضوع موافق باشد.
ولایتی با بیان اینکه ایران یکی از شاهراههای جاده ابریشم است و در این جاده نقش به سزایی در توسعه روابط اقتصادی و غیره دارد، عنوان کرد: احیای جاده ابریشم چین را به قدرت درجه اول دنیا تبدیل میکند و ایران با این موضوع موافق بوده و پروژه چین برای احیای جاده ابریشم بهترین فرصت برای ایران است.
در این نشست وزیر راه و شهرسازی هم گفت: بازآفرینی شهری با هدف ارتقای سطح کیفی زندگی در شهرها یکی از سیاستهای مهم این وزارتخانه به شمار میرود.
عباس آخوندی ادامه داد: در بازآفرینی شهری به دنبال ساخت بناهای جدید نیستیم بلکه با توجه به ویژگیهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهرهای خود، به دنبال احیای آنها هستیم.
وزیر راه و شهرسازی، حاشیهنشینی و بدمسکنی را معضل بسیاری از شهرهای جهان دانست و یادآور شد: در حال حاضر 19 میلیون جمعیت شهرنشین کشور در وضعیت بدمسکنی روبهرو بوده که این به معنای حاشیهنشینی و زندگی در بافتهای فرسوده هستند.