kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۵۷۹
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰
در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه

آیت‌الله اعرافی: فیضیه نماد اسلام و انقلاب اسلامی است

مدیر حوزه های علمیه مدرسه فیضیه را نماد اسلام و انقلاب اسلامی دانست و گفت: حوزه همراه و دلداده نظام است که از دل همین حوزه و فیضیه انقلاب بیرون آمده است، از همین فیضیه انقلابی برخاست که معادلات مادی جهان را تغییر داد.


به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در آیین افتتاحیه سال تحصیلی حوزه های علمیه که در مدرسه فیضیه قم برگزار شد، گفت: مدرسه فیضیه نماد اسلام و انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه حوزه نهادی خود بنیان متکی بر مرجعیت و علما است، خاطرنشان کرد: این حوزه همراه و دلداده نظام است که از دل همین حوزه و فیضیه انقلاب بیرون آمده است، از همین فیضیه انقلابی برخاست که معادلات مادی جهان را تغییر داد.
مدیر حوزه های علمیه گفت: اگر سخن از پیشرفت و تعالی حوزه می‌شود، هرگز بدان معنا نیست که ذاتیات و حقیت‌های ناب حوزه را ذره‌ای مورد خدشه قرار دهیم بلکه باید آنها را تقویت کنیم، سنت‌ها و آداب حوزه مورد عنایت همه بزرگان است که باید مورد توجه باشد.
آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: حوزه در برابر دولت‌ها آزاد و مستقل و ناصح اما هر جا لازم باشد، ناقد است اما نظام را از خود می‌داند و کمک می‌کند.
بر پایه این گزارش، دروس مدارس علمیه در سراسر کشور از 14 شهریور ماه به صورت رسمی آغاز خواهد شد.
شایان ذکر است، مراسم آغاز سال تحصیلی 96-95 مدرسه علمیه مروی تهران، نیز  چهارشنبه 10 شهریور، با حضور شخصیت‌ها و مسئولان حوزوی، در محل این مدرسه علمیه در بازار مروی تهران برگزار شد.
آیت‌الله مکارم شیرازی: بقای انقلاب در گرو خدمات حوزه علمیه است
بر اساس این گزارش آیت‌الله مکارم شیرازی در این مراسم، گفت: امام هادی(ع) فرمود اگر در زمان غیبت علمایی نباشد که چهار وظیفه دعوت کردن، راهنمایی، در برابر دشمنان ایستادن و نجات دادن از دام‌ها و شبکه‌های شیطان را انجام دهند، همه مرتد از دین خدا می‌شوند و کسی باقی نمی‌ماند، این حدیث پیام روشنی دارد.
وی با بیان اینکه انقلاب شکوهمند اسلامی از حوزه‌های علمیه برخاسته است، ابراز داشت: بقای انقلاب در گرو خدمات حوزه‌های علمیه  است، از این رو مسئولان دولت‌ها باید به حوزه‌ها توجه ویژه کنند؛ حوزه علمیه خاستگاه و حافظ انقلاب است؛ اهمیت حوزه نباید بر کسی پوشیده باشد؛ امام و رهبر معظم انقلاب فرزند حوزه علمیه هستند.
آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: باید حافظ این سرمایه بزرگ باشیم، در برابر سرمایه عظیم حوزه چند وظیفه داریم، نخستین وظیفه این است که برای حفظ حوزه‌ها بکوشیم که از دو راه حاصل می‌شود که یکی تحصیل علم و گسترش مباحث علمی و دیگری اخلاق است، باید اخلاق حوزه‌ها حافظ آن باشد.
استاد درس خارج حوزه خاطرنشان کرد: نباید در کنار حوزه‌ها دادگاه ویژه باشد مگر اینکه افراد نفوذی بخواهند در امور حوزه ورود کنند و گرنه هیچ تخلفی نباید از بانیان اخلاق سر بزند که نیاز به دادگاه باشد، حوزه را باید بالنده‌تر کنیم و به آینده بسپاریم؛ سنت‌های حوزه نتیجه زحمات بسیاری از علما در طول بیش از هزار سال است که باید حفظ شود، اخیرا دیده می‌شود که فرهنگ دانشگاهی می‌خواهد در برخی جاها بر فرهنگ حوزوی سلطه پیدا کند.
این مرجع تقلید بیان داشت: شهرستان‌ها خالی از علما شده و کمبود استاد احساس می‌شود و بسیاری از مساجد امام جماعت ندارد، طلاب نباید در قم متراکم شوند؛ کسانی که در حوزه قم درس خواندند و اشتغال دیگری ندارند باید تبلیغ کنند، راه حل این است که مراجع از این طلاب حمایت کنند و بنده گفتم که شهریه را دو برابر می‌کنم، طلاب مادام‌العمر همانند دانشجوی مادام‌العمر فایده ندارند. وی با بیان اینکه معصوم می‌فرماید علما مرزبانان دین هستند، گفت: باید نگاه کنیم که کدام شهر آسیب پذیر‌تر است تا عده‌ای تحت برنامه حضور پیدا کرده و تبلیغ کنند، علمای امت باید جلوی نفوذ لشکر شیطان را در جامعه بگیرند، علمای واقعی کسانی هستند که این کارها را انجام دهند و گرنه همیشه در قم ماندن مورد نظر امام صادق و اهل بیت(ع) نیست.
آیت الله استادی: طلاب از قرائت روزانه قرآن غفلت نکنند
همچنین، آیت‌الله رضا استادی نیز در این مراسم در توصیه‌های اخلاقی به طلاب، ابراز داشت: طلاب باید توجه داشته باشند که نماز اول وقت کلید حل مشکلات است، بسیاری از بزرگان ما با رعایت این مهم قله‌های رفیع علمی را فتح کردند. وی با بیان اینکه قرائت قرآن نباید در بین طلاب مغفول بماند، افزود: در روایات ما آمده است که روزی صد آیه از قرآن کریم را تلاوت کنیم و اینکه برخی می‌گویند قرائت بی‌تدبر فایده ندارد، اشتباه است، و خوب است شما یکصد آیه قرائت کنید و در سه آیه تدبر کنید، پاسخگوی مشکلات خواهد بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اساتید باید دروس حوزه را جدی بگیرند، تصریح کرد: اساتید ما باید حتماً با مطالعه قبلی وارد کلاس درس شوند و اینکه توجه داشته باشند که عمر طلاب به دست آنها سپرده شده است و اگر از یک ساعت مطالعه جدی غفلت کنند، نمی‌توانند پیش خدا پاسخگو باشند. آیت‌الله استادی با بیان اینکه بنده در طول هشتاد سال عمری که از خداوند گرفته‌ام مسئولیت‌های بسیاری داشتم ولی باور کنید که هرچه برای خدا در این سال‌ها انجام دادم به درد خورده است، خاطرنشان کرد: طلاب باید سخن گفتن و عملشان برای خدا باشد و بدانند کسی که با خدا معامله می‌کند، ضرر نخواهد کرد.