معاون اول رئیس جمهور:
جنگ و تروریسم صنعت گردشگری را تهدید میکنند
نشست وزیران گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیا در تبریز با تاکید بر ترویج گردشگری در آسیا و تقویت همکاریهای متقابل به پایان رسید.
تبریز- خبرنگار کیهان:
این نشست صبح دیروز با پیام دبیرکل سازمان بینالمللی جهانگردی آغاز بکارکرد. طالب رفاعی با ابراز خرسندی از گردهمایی وزیران 34 کشور آسیایی درتبریزاعلام کرد صنعت گردشگری 10 درصد تولید ناخالص جهان و 7 درصد تجارت جهانی را در اختیار دارد. وی خواستار افزایش سهم گردشگری در روند توسعه اقتصادی کشورهای جهان شد. دراین نشست معاون اول رئیس جمهور با اشاره به دورنمای گردشگری در آسیا و خاورمیانه گفت: خطراتی این صنعت را تهدید میکند که از جمله آنها میتوان به جنگ، فعالیت گروههای تروریستی – تکفیری اشاره کرد. اسحاق جهانگیری تصریح کرد: باید توجه داشت که جنگها ضربات سنگینی به اقتصاد کشورها وارد میکنند و گردشگری میتواند مانع از این مسائل شود. وی تاکید کرد: باید با رونق دادن به صنعت گردشگری به تقویت ثبات در آسیا و خاورمیانه همت گماشت و اکنون تبریز به نقطهای برای این منظور تبدیل شده است. جهانگیری گفت: باید با افزایش همکاریها و گسترش روابط گردشگری، تهدیدات و مخاطرات را کاهش داد. معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: فرهنگ گردشگری ظرفیت کمک به توسعه پایدار آسیا و جهان را دارد. وی با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری درایران اظهارداشت: دولت طی سه سال گذشته موفقیتهای خوب و چشم گیری در صنعت گردشگردی داشته است. جهانگیری در پایان خواستار همدلی کشورهای آسیایی برای توسعه و گسترش صنعت گردشگری شد.
به گزارش ایرنا، وزیران گردشگری آسیا با صدور بیانیهای دیروز به اجلاس خود در تبریز پایان دادند. در این بیانیه آمده است اهداف این جلسه غلبه بر نگرانی کشورهای آسیایی در زمینه توسعه پایدار گردشگری است.
در این بیانیه به اهمیت گردشگری در نزدیک کردن ملتها تاکید شده و از آن به عنوان ابزاری برای بهبود کیفیت زندگی مردم و ایجاد صلح در منطقه و رشد اقتصادی و اجتماعی اعضا مجمع نام برده شده است.
در این بیانیه بر ظرفیت بالای گردشگری به ویژه ظرفیتهای اکوتوریسم در بین کشورهای عضو مجمع و افزایش سهم کشورهای عضو در گردشگری جهانی و همچنین همکاری کشورهای عضو در زمینه ترویج گردشگری بینالمللی تاکید شده است.
در بیانیه مذکور با اشاره به نقش توسعه پایدار گردشگری در توسعه ثبات، امنیت و دوستی میان کشورهای عضو، آمده است: حفظ و ترویج فرهنگ جوامع محلی و همچنین توانمندسازی، کاهش فقر و توانایی مالی گروههای آسیب پذیر جامعه مانند جوانان و زنان از اثرات توسعه پایدار گردشگری است.
تاکید بر آگاهی از رابطه بین گردشگری و تغییر آب و هوایی و اثرات آن در تغییرات محیطی و گردشگری و همچنین ابراز نگرانی از فعالیت منفی موثر بر گردشگری همچون آلودگی منابع آبی و زیرزمینی از دیگر موارد بیانیه است.