kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۰۸۲
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۰

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!


مصرف به اندازه مواد غذایی حاوی پتاسیم در رژیم غذایی برای سلامت قلب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به گزارش «اوری‌دی هلث»، اگر سطوح پتاسیم بیش از اندازه زیاد یا بیش از اندازه کم باشد، قلب در معرض افزایش خطر ایست قلبی قرار می‌گیرد. افزون بر این، مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم به میزان کافی در رژیم غذایی روزانه به کاهش فشار خون نیز کمک می‌کند.
وجود مواد غذایی سرشار از پتاسیم در رژیم غذایی روزانه برای تنظیم ریتم قلب با ثبات نیز اهمیت دارد. یکی از عوامل خطر‌آفرین ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی- ریتم قلب نامنظم- دریافت کم یا دریافت بیش از اندازه پتاسیم است. بنا بر توصیه وزارت کشاورزی آمریکا، حداقل 4/700 میلی‌گرم پتاسیم باید در رژیم غذایی روزانه شما وجود داشته باشد. این میزان ممکن است بیش از آن چیزی باشد که روزانه مصرف می‌کنید زیرا بنا بر نتایج یک بررسی ملی در آمریکا مشخص شده است شهروندان این کشور به طور میانگین 2/640 میلی‌گرم پتاسیم در رژیم غذایی روزانه خود مصرف می‌کنند.
مواد غذایی سرشار از پتاسیم
برخی میوه‌ها، سبزیجات و آجیل از پتاسیم بیشتری نسبت به مواد دیگر برخوردار هستند. انتخاب مواد غذایی سرشار از پتاسیم آسان است زیرا تعداد آنها بسیار زیاد است. در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی می‌کنیم.
سبزیجات
سیب‌زمینی: یک سیب‌زمینی متوسط حاوی 926 میلی‌گرم پتاسیم است.
سیب‌زمینی شیرین: یک سیب‌زمینی شیرین متوسط حاوی 540 میلی‌گرم پتاسیم است.
اسفناج: یک دوم فنجان اسفناج پخته شده حاوی 290 میلی‌گرم پتاسیم است.
کدو سبز: یک دوم فنجان کدو سبز پخته شده حاوی 280 میلی‌گرم پتاسیم است.
گوجه فرنگی: یک دوم فنجان گوجه فرنگی تازه حاوی 210 میلی‌گرم پتاسیم است.
حبوبات و آجیل
سویا: یک دوم فنجان سویای پخته شده حاوی 440 میلی‌گرم پتاسیم است.
عدس: یک دوم فنجان عدس پخته شده حاوی 370 میلی‌گرم پتاسیم است.
لوبیا قرمز: یک دوم فنجان لوبیا قرمز پخته شده حاوی 360 میلی‌گرم پتاسیم است.
نخود خرد شده: یک دوم فنجان نخود پخته شده حاوی 360 میلی‌گرم پتاسیم است.
بادام: یک سوم فنجان بادام حاوی 310 میلی‌گرم پتاسیم است.
میوه‌ها
موز: یک موز متوسط حاوی 420 میلی‌گرم پتاسیم است.
زردآلو: یک چهارم فنجان زردآلو حاوی 380 میلی‌گرم پتاسیم است.
پرتقال: یک پرتقال متوسط حاوی 237 میلی‌گرم پتاسیم است.
طالبی: یک دوم فنجان طالبی حاوی 214 میلی‌گرم پتاسیم است.
رژیم‌های غذایی سرشار از پتاسیم
توصیه‌های رژیم غذایی مناسب به ویژه اگر شامل مواد غذایی سرشار از پتاسیم باشند می‌توانند به بهبود شرایط سلامت از جمله زیر کنترل درآوردن فشار خون بالا کمک کنند. رویکردهای رژیمی برای توقف فشار خون بالا یا رژیم غذایی DASH به عنوان روشی کارآمد و موثر برای کاهش فشار خون به واسطه انتخاب هوشمندانه مواد غذایی از محبوبیت زیادی در جهان برخوردار شده است.
رژیم غذایی DASH بر خوردن هرچه بیشتر میوه‌ها و سبزیجات و کاهش مصرف چربی و سدیم متمرکز شده است. این رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی با میزان پتاسیم بالا است. میوه‌ها و سبزیجات برای افراد مبتلا به بیماری فشار خون مفید هستند. همچنین، این مواد غذایی به کنترل وزن نیز کمک می‌کنند.
کاهش خطر سکته مغزی
با مصرف پتاسیم
بنابر نتایج مطالعه انجام شده توسط انجمن قلب آمریکا، احتمال بروز سکته مغزی در بانوانی که پس از یائسگی به میزان کافی پتاسیم از رژیم غذایی روزانه خود دریافت می‌کنند، کمتر است. نرخ پایین‌تر سکته مغزی در میان این افراد می‌تواند ناشی از مزایای سلامت قلب یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم مانند کنترل فشار خون و تثبیت ریتم قلب باشد.
با بررسی رژیم غذایی بیش از 90هزار زن، پژوهشگران دریافتند آنهایی که بیشترین میزان پتاسیم را از رژیم غذایی خود دریافت می‌کردند 12 تا 16 درصد احتمال کمتری داشته تا دچار سکته مغزی شوند. بانوان حاضر در این مطالعه بین 50 تا 79 سال سن داشتند. همچنین، بانوانی که بیشترین میزان پتاسیم را در رژیم غذایی خود مصرف می‌کردند 10 درصد احتمال کمتری داشته که طی دوران 11 ساله انجام این مطالعه فوت کنند. شایان ذکر است، پتاسیم دریافتی آنها از منابع غذایی سرشار از مواد معدنی و نه مکمل‌ها ناشی می‌شد.
کنترل فشار خون با پتاسیم
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، ارزیابی‌های انجام شده نشان می‌دهند تعداد شهروندان آمریکایی مبتلا به فشار خون بالا حدود 75 میلیون نفر است که 32 درصد کل جمعیت این کشور را شامل شده و این آمار همچنان رو به افزایش است. فشار خون بالا عامل خطرآفرینی محسوب می‌شود که می‌تواند به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی منجر شود که در حال حاضر از عوامل اصلی مرگ و میر در آمریکا محسوب می‌شوند. این بیماری همچنین یکی از دلایل فیبریلاسیون دهلیزی نیز است. از این‌رو، کنترل فشار خون یکی از مهم‌ترین کارهایی است که هر فردی باید برای انجام آن هر روز تلاش کند.
فشار خون عادی باید زیر 120/80 mmHg باشد. پیش فشار خون بالا به شرایط بین فشار خون عادی تا 139/89 mmHg گفته می‌شود و فشار خون بالا به بیش از 140/90 mmHg اشاره دارد.
با افزودن مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سیب‌زمینی، سویا، موز و پرتقال در رژیم غذایی خود می‌توانید فشار خون خود را کنترل کنید.
آیا به اندازه کافی پتاسیم مصرف می‌کنید؟
اگر یک رژیم غذایی به خوبی متعادل شده و سرشار از میوه و سبزیجات را دنبال می‌کنید، جای نگرانی از این که پتاسیم بیش از اندازه دریافت کنید، وجود ندارد. اما چالش اصلی این است که بیشتر مردم از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت نمی‌کنند. اگر ورزش‌های سنگین و مقاومتی انجام می‌دهید و یا در روزهای گرم تابستان تمرین می‌کنید، در حقیقت مقادیر زیادی از پتاسیم بدن خود را به واسطه عرق کردن از دست می‌دهید. از این‌رو، شما باید به فکر جبران آن باشید.
در صورتی که مبتلا به نارسایی کلیه نیستید یا داروهای مشخصی را مصرف نمی‌کنید، نیازی نیست نسبت به دریافت بیش از اندازه پتاسیم نگران باشید. اگر از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت کنید، کلیه‌ها فعالیت قابل توجهی را در زمینه تنظیم سطح پتاسیم بدن انجام می‌دهند.
خوردن بیش از اندازه مواد غذایی سرشار از پتاسیم تنها برای بیمارانی که مشکلات کلیوی دارند یک نگرانی محسوب می‌شود و باید با پزشک خود درباره چگونگی ایجاد تعادل در سطوح پتاسیم مشورت کنند.