kayhan.ir

کد خبر: ۸۳۲۹۹
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۷

موفقیت دانشمندان ایرانی در کشف واکسن سرطان

سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن‌سینای جهاد دانشگاهی گفت: در این پژوهشگاه تاکنون هفت واکسن کاملا ایمن برای سرطان سینه و برخی از انواع سرطانهای خون کشف شده است.



به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌اله ربانی در نشست خبری پروژه ملی واکسن اظهار داشت: پس از 15 سال تحقیق بالاخره دانشمندان ایرانی موفق به کشف واکسن سرطان شدند.
ربانی نوع نگاه متفاوت و غیرمرسوم به مقوله سرطان را کلید موفقیت این پژوهش خواند و تصریح کرد: بر خلاف تصور دانشمندان جهان ما معتقدیم سرطان یک بیماری ژنتیکی نیست.وی افزود: کشف مولکول‌های پروتئینی مخصوص سلولهای بنیادی سرطان و تولید برخی آنتی‌بادی‌های مناسب برای شناسایی این مولکول‌ها  گام اولیه و مهم این پروژه محسوب می‌شود که دانشمندان ما برای بررسی عملکرد واکسن، آن را برروی 120 موش ماده آزمایش کردند.
ربانی یاد‌آور شد: پنج میلیون سلول سرطانی روی 12 گروه 10 تایی موش ماده با سن 6 تا 8 هفته در این مدت تزریق شده است که با توجه به 12 نوع واکسن تزریق شده به این 12 گروه موش پس از رشد تومورهای سرطانی، در هفت دسته از آنها تومور به کلی نابود شده، در سه گروه با نابودی 50 درصد و در دو دسته باقی مانده واکسن‌ها هیچ تاثیری نداشتند. به گفته سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینای جهاد دانشگاهی، امروزه درمان قطعی برای سرطان وجود ندارد و بسیاری از بیماران با درمان‌های موجود نه تنها بهبود نمی‌یابند بلکه بر اثر عوارض جانبی ناشی از آن دچار صدمات بدنی و حتی مرگ می‌شوند.
وی از ثبت اختراع دو نوع از این واکسن‌ها در سال 2010 و 2011 در کشور‌های هند، آمریکا و اروپا به صورت کاملا پذیرفته شده خبر داد و گفت: این طرح برای اولین بار سال 83 به دفتر فناوری‌های ریاست‌ جمهوری ارائه و به دلیل جدید بودن، ایده آن به سرعت رد شد و سرانجام در سال 1386، تنها 400 میلیون تومان به این طرح اختصاص دادند.
ربانی‌ حمایت همه‌جانبه مردم و وزارت بهداشت را لازمه کشف واکسن موفق و ایمن بر روی انسان‌ها دانست و تصریح کرد: تاکنون با توجه به انتشار اخبار موفقیت این واکسن در رسانه‌ها هیچ نهاد و یا ارگانی از ما حمایت نکرده‌ است.