kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۹۵۹
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

برخی وزرا هم برنامه ششم را قبول ندارند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برخی وزرا هم، برخی بندهای برنامه ششم را قبول و تأیید نمی‌کنند.



به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگوی تلویزیونی به تشریح بایدها و نبایدهای لایحه برنامه ششم توسعه پرداخت، و آنچه را دولت در لایحه برنامه ششم به مجلس ارائه کرده است، دست نیافتنی دانست و گفت: برنامه ششم در شرایط خاصی قرار گرفته و یک داستانی برای خودش شده است.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه دولت پارسال لایحه برنامه را به موقع به مجلس نهم تقدیم نکرد و همین امر امکان بررسی آن را در مجلس قبل فراهم نکرد، افزود: این لایحه زمانی به مجلس ارائه شد که ما مجبور شدیم برنامه را در سال 95 تمدید کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: چیزی که دولت آن را با عنوان برنامه به مجلس ارائه کرده بود برنامه نبود و تنها یک سری احکام را پیشنهاد کرده بود. دولت می‌خواست مجوز این احکام را از مجلس بگیرد بعداً خودش آن را تنظیم کند.
پورابراهیمی این اقدام دولت را نوعی بدعت در تاریخ فعالیت‌های اقتصادی کشور دانست و گفت: این کار نه در پنج برنامه‌ای که بعد از انقلاب تصویب کردیم و نه در تاریخ کشور سابقه نداشته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: به نظر می‌رسد که دولت تمایلی به تدوین برنامه ششم و رویکرد برنامه در اقتصاد کشور نداشته باشد. وی تصریح کرد: آن چیزی که ما استنباط می‌کنیم و بارها به آن اشاره کرده‌ایم این است که باید دولت خودش را ملزم بداند به ارائه لوایحی که مکلف بر طبق برنامه ششم باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به اعتقاد من دولت خیلی نگاه برنامه‌ای به موضوعات اقتصادی ندارد و شاید یکی از عللی که ما امروز شاهد هستیم لایحه دیر به مجلس ارائه می‌شود، این است که کیفیت لایحه مناسب نیست.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه از نظر شکلی، تمام این موارد برنامه باید به تأیید هیئت وزیران و به امضای رئیس جمهور برسد، افزود: الآن با یک مشکل مواجه شدیم و آن برخی اختلاف نظر وزراست که در جلسات درباره برنامه عنوان می‌کنند.
وی گفت: شاید یکی از عللی که در قانون تصریح شده است شخص رئیس جمهور بعد از تصویب هیئت وزیران، برنامه را به مجلس ارائه کند، این است که تمام این موضوعات دیده شود.
پورابراهیمی با ابراز اینکه به نظر می‌رسد هم اکنون برخی از مواد برنامه حتی مورد تأیید تعدادی از وزرا نیست، گفت: این امر مجلس را در چالش قرار می‌دهد.
پورابراهیمی بار دیگر تأکید کرد: تصور ما این است که اعداد و ارقام ارائه شده در لایحه دولت کاملاً آرمانی است به گونه‌ای که دولت به جای اینکه واقعیت‌های قابل تحقق را در برنامه بنویسد آرزوهای خود را نوشته و مورد تأکید قرار داده است.
پورابراهیمی برخی اهداف برنامه ششم توسعه را با یکدیگر در تناقض دانست و گفت: دسترسی به تمام اهداف با همین رویکرد هم امکان‌پذیر نیست.
وی ادامه داد: رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد با در نظر گرفتن نقدینگی موجود، موضوع اشتغال و نیز تورم 8/9 درصدی که در برنامه دیده شده، دور از واقعیت است.
وی با اعلام «قطعاً در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در مجلس محکم مباحث را پیگیری می‌کنیم و موضع تخصصی خود را اعمال خواهیم کرد» افزود: انتظار مجلس از دولت این بود که بعد از یک سال و نیم تأخیر در ارائه برنامه ششم، برنامه‌ای را ارائه کند که اولاً تمام دولت آن را قبول داشته باشد که این الآن یکی از چالش‌های ماست، و دوم اینکه براساس واقعیت‌ها تنظیم شود نه براساس آرزوها.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سؤال که سرانجام مجلس می‌خواهد با این لایحه چکار کند، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که دولت آنچه را ارائه کرده است مجدداً پس بگیرد و بعد از یک بررسی جامع و کامل و اعمال نظر تمام اعضای هیئت دولت، با امضای رئیس جمهور به مجلس ارائه کند. وی افزود: این پیشنهاد ماست اما چقدر عملی باشد به نظر دولت بستگی دارد.
پورابراهیمی ادامه داد: حالت دوم این است که دولت بگوید لایحه همان چیزی است که ارائه شده است که در این صورت مجلس تا جایی که امکان‌پذیر باشد در چارچوب ضوابط و مقررات مجلس حتماً نظر خود را اعمال خواهد کرد. وی متذکر شد: برنامه پنج‌ساله توسعه،‌ریل‌گذاری پنج سال آینده اقتصاد کشور است و بنابراین اگر این موضوع را مد نظر قرار ندهیم، پنج سال آینده کشور را دچار چالش کرده‌ایم.