kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۶۳۶
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰

سرانجام نئولیبرالیسم و سرمایه‌داری در جشنواره عمار به نمایش درمی‌آید(اخبار ادبی و هنری)


مستندساز آرژانتینی با فیلم مستندی درباره سرانجام نئولیبرالیسم و سرمایه‌داری در فقیرترین کشور آمریکای لاتین یعنی هائیتی به جشنواره بین‌المللی عمار می‌آید.
سومین دوره بخش بین‌الملل جشنواره مردمی فیلم عمار، در حالی به روزهای برگزاری خود نزدیک می‌شود که به دلیل موضوعات مختلف آن، آثار قابل توجهی و متنوعی هم در آن حضور پیدا کردند.
مستند اتحاد (Kombit) به کارگردانی «آنیبال گاریستو» یکی از آثار حاضر در این جشنواره است که سعی کرده مسائل و اتفاقاتی را که کشور هائیتی بعد از زلزله سال 2010 میلادی با آن مواجه شده است، به تصویر بکشد.
آن‌گونه که این مستند روایت می‌کند، دولت آمریکا تصمیم می‌گیرد تا برنج اصلاح شده ژنتیکی را با بهای پایین به کشور هائیتی صادر کند تا در رقابتی نابرابر، بتواند تولیدکنندگان داخلی و کشاورزان این کشور را به زانو درآورد.همچنین کارگران این کشور، مجبور می‌شوند در یک شیوه جدید برده‌داری، با دستمزدهایی پایین، کار کنند و در نهایت، کشور هائیتی، استقلال تولید مواد غذایی خود را از دست داده و اقتصاد آن به سمت فروپاشی، در حال حرکت است.مستند «kombit»، با به تصویر کشیدن این اتفاقات ناگوار، عواقب نئولیبرالیسم و سرمایه‌داری را از طریق برجسته ساختن مسائل و مشکلات هائیتی، فقیرترین کشور آمریکای مرکزی روایت می‌کند. گفتنی است، سومین دوره بخش بین‌الملل جشنواره مردمی فیلم عمار با استقبال فیلمسازان 129 کشور و شرکت بیش از پنج هزار اثر در قالب‌ها و موضوعات مختلف، به مناسبت کودتای 28 مرداد از اواخر مرداد ماه شروع می‌شود.