دادستان تهران ضمن تأکید برکار فرهنگی مطرح کرد
لزوم اقدامات مقابلهای در مبارزه با جرایم حوزه عفت و اخلاق عمومی
دادستان تهران گفت: اگرچه بهترین راهکار در حوزه عفاف و حجاب اقدامات فرهنگی است، اما نباید تأثیر اقدامات مقابلهای و ابزار کیفری در مبارزه با جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی نادیده گرفته شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی در جلسه با مسئولان دستگاههای اجرایی، فرهنگی، پلیس و سیاستگذار مرتبط با آسیبهای اجتماعی، گفت: عدهای توجیه میکنند که جهان، جهان تمدن و اینترنت است و برای استفاده از ماهواره باید راهکارهای جدید پیدا کرد که البته کسی با راهکارهای جدید مخالف نیست؛ اما مسئولان فرهنگی نباید طوری سخن گویند که گویی استفاده از ماهواره مجاز شده است و چنین وانمود سازند که باید در برابر تهاجم ماهواره تسلیم شد.
جعفری دولت آبادی با رد اظهارات اخیر یکی از زنان وابسته به مسئولین کشور مبنی بر اینکه نظام دینی زمینهساز مقاومت مردم در مقابل الزامات عفاف و حجاب است،تأکیدکرد: نظام دینی وظیفه هدایت مردم را بر عهده دارد و این رفتارها و بیان چنین اظهاراتی از سوی مسئولان نسبت به وضعیت عفاف و حجاب جامعه، آثار سوء بر جای خواهد گذاشت.
وی افزود: در مسائل مربوط به حوزه عفت و اخلاق عمومی 24 دستگاه دارای وظیفه هستند، اگر این دستگاهها با هم هماهنگ و همگرا نشوند کاری پیش نمیرود و نتیجه این میشود که دستگاهی که باید مبارزه کند حرفهای دیگری میزند و دستگاهی که باید بودجه دهد گفتار درمانی میکند.
انتقاد از اتحادیه صنف پوشاک
جعفری دولتآبادی با اشاره به ضرورت عزم جدی مسئولان در حوزه عفاف و حجاب، گفت: اگرچه بهترین راهکار در حوزه عفاف و حجاب اقدامات فرهنگی است، اما نباید تأثیر اقدامات مقابلهای و ابزار کیفری در مبارزه با جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی نادیده گرفته شود.
وی با بیان اینکه در حوزه مبارزه با جرایم، اقدامات سلبی نیز مورد نیاز است، تمرکز اقدامات و خشک کردن ریشههای آسیبها را لازم دانست و با اشاره به حوزه پوشاک، گفت: در جلسه با مسئولان اتحادیهها بر این نکته تأکید شد که چرا اتحادیه صنف پوشاک اجازه میدهد لباسهای مبتذل و خلاف عفت عمومی در کشور تولید یا در بازار عرضه شود.
دادستان تهران با بیان اینکه اگر میخواهیم مبارزه با بدحجابی تعمیم پیدا کند باید نقش مردم را توسعه دهیم، تصریح کرد: مسائل مربوط به عفت و اخلاق عمومی یک مسئله عمومی کشور است و نمیشود فقط پلیس و دادستانی وارد این مبارزه شود.
وی براساس آمار پانزده درصدی ارائه شده در جلسه از سوی دستگاههای مسئول پیرامون شماری از مردم که ظاهر یا رفتار آنها در جامعه خلاف عفت و اخلاق عمومی است، گفت: حضور این افراد در اماکن عمومی مانند پارکها، رستورانها و... غلبه دارد و صرفاً اماکن مذهبی از وجود چنین ناهنجاریهایی مصون مانده و لذا لازم است با ارائه راهکارهایی، این فضاسازی شکسته شود و اکثریت مردم با حضور در اماکن و مجامع عمومی، وضعیت موجود را به نحو مطلوب تعدیل نمایند.
جعفری دولتآبادی تأکید کرد اگرچه اقدامات فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب راهکار اساسی است، اما در مواردی که کانون برنامهریزی و تمرکز دشمن در رواج بیعفتی است اقدامات مقابلهای و اقدامات سرهنگی نیز ضروری است.
پلمب 4400 مغازه عرضه پوشاک مبتذل
در ادامه این جلسه فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس مخالف اقدامات فرهنگی نیست و اینگونه اقدامات در حوزه عفاف و حجاب اولویت دارد؛ اما وضعیت فعلی حجاب و عفاف زیبنده جامعه اسلامی نیست و با رصد وضعیت حجاب طی پانزده سال اخیر به این نتیجه میرسیم که بتدریج وضع بدتر شده است.
ساجدینیا افزود: نیروی انتظامی طی سال گذشته بیش از 4400 مغازه پوشاک را به لحاظ تخلف در ارائه پوشاک مبتذل و خلاف عفت عمومی پلمب کرده است.