kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۵۳
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۳
در اعتراض به سخنان مداخله‌جویانه دبیرکل سازمان ملل صورت گرفت

واکنش گسترده مسئولان به زبان‌درازی بان‌کی‌مون

سه روز پس از دیدار کاترین اشتون با تعدادی از فتنه‌گران به بهانه روز جهانی زن، دبیرکل سازمان ملل نیز در گزارشی واهی ضمن ادعای نقض حقوق بشر در ایران، خواستار اقدام فوری برای آزادی سران فتنه شد و رئیس جمهور کشورمان را متهم کرد که به وعده‌های انتخاباتی خود عمل نکرده است!

سرویس سیاسی-

در حالی که اعتراض‌ها به اقدامات و مواضع کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اروپا در سفر چند روز گذشته وی به تهران و دیدار با تعدادی از فتنه گران در سفارت اتریش ادامه دارد، دبیرکل سازمان ملل در گزارشی مداخله‌جویانه و بی‌پایه و اساس مدعی نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی شد.
این گزارش گستاخانه و زبان‌درازی بان‌کی‌مون با واکنش گسترده مقامات و فعالان سیاسی کشورمان مواجه شد.
دبیرکل عامل آمریکاست
علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل دیروز در حاشیه همایش نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی در جمع خبرنگاران در این باره گفت: تا آنجایی که بنده اطلاع دارم برخی از دبیران کل سازمان ملل قبل و بعد از انقلاب از خود شخصیت مستقلی نشان دادند اما آقای بان کی‌مون فردی است که کاملا در اختیار آمریکایی‌هاست و هر آنچه که آمریکایی‌‌ها می‌‌خواهند از تریبون سازمان ملل مطرح کنند، به بان کی‌مون می‌گویند و وی هم اظهار نظر می‌کند.
وی تاکید کرد: بنابر این اظهار نظر بان‌کی‌مون هیچ ارزشی به عنوان دبیر کل سازمانی همچون سازمان ملل ندارد و ایشان به صورت گزینشی و با قصد و غرض سیاسی اظهار نظر می‌کند و به دلیل همین عدم استقلال مواضع دبیر کل فعلی می‌توان گفت تقریبا وی ناتوان‌ترین دبیرکل در سازمان ملل است.
به گزارش تسنیم، مشاور مقام معظم رهبری اضافه کرد: بان‌کی‌مون در مورد بحران‌های جهان ساکت است و هر جا آمریکا بخواهد از تریبون سازمان ملل حرفی بزند، به بان کی‌مون می‌گویند و ویژگی وی این است که عامل آمریکاست.
مسئولان سکوت نکنند
آیت‌الله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اظهارات مداخله‌جویانه بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل، اظهار داشت: ملت‌، دولت جمهوری اسلامی و مسئولین نظام کوچکترین اهمیتی به این اظهارات مداخله‌جویانه که به ظاهر توسط دبیرکل سازمان ملل مطرح شده ولی در حقیقت نفع آمریکایی در آن است نمی‌دهد.
وی تاکید کرد: بان‌کی‌مون نشان داده دبیرکل بی‌اراده‌ای است و در مقابل بهانه‌جویی‌های جهانی، منفعلانه عمل می‌کند، او در مقابل نقض حقوق بشر واقعی سکوت کرده است. کعبی تاکید کرد: نماینده ایران در سازمان ملل نباید در مقابل اظهارات دبیر کل سازمان ملل سکوت کند او باید مراتب اعتراض جمهوری اسلامی را به دبیر کل سازمان ملل برساند.
بان کی مون زندان گوانتانامو را ببندد
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به باشگاه خبرنگاران گفت: دبیر کل سازمان ملل پس از آنکه دعوتنامه اجلاس ژنو 2 را به ایران فرستاده و سپس به دستور آمریکا آن را پس گرفت نشان داد مجری دستور آمریکاست.  
 وی با بیان اینکه گزارش اخیر آماده بان‌کی‌مون نیز از همین جنس است، اظهار داشت: دبیر کل سازمان ملل به عنوان فردی که باید کاملا مستقل باشد، باید الفبای عدم دخالت در کشور‌ها را بداند تا چنین اظهاراتی ارائه نشود.  رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اظهارات دبیر کل سازمان ملل دخالت آشکار در امور جمهوری اسلامی ایران است و موضوع سران فتنه هیچ ربطی به بان‌کی‌مون ندارد.  
بروجردی افزود: موضوع سران فتنه هیچ ربطی به بان‌کی‌مون و سایر کشور‌ها ندارد چرا که یک مسئله داخلی است.  نماینده مردم بروجرد در پایان تاکید کرد: بان‌کی‌مون اگر لیاقت دارد زندان گوانتانامو را ببندد.  
 همچنین سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات دبیر کل سازمان ملل در مورد آزادی بیان در ایران اظهار داشت: صدور چنین بیانیه‌هایی و اظهارنظرهایی حداقل باید در فرآیند سازمان ملل متحد روندی را طی کند و بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل است و نقش دیگری ندارد ولی وقتی این نقش را ایفا می‌کند نشان دهنده این است که بان‌کی‌مون مجری دستورات آشکار آمریکایی‌‌ها و دستورات پنهان صهیونیست‌‌ها است.
وی با اشاره به اینکه دولت باید پاسخی قاطع به این اظهارات مداخله‌جویانه بدهد، تصریح کرد: دولت موظف است که به اظهارات اخیر دبیر کل سازمان ملل در مورد آزادی بیان در ایران پاسخ دندان شکن بدهد و حتی از دبیر کل سازمان ملل متحد توضیح بخواهد که با چه مجوز قانونی و مطابق کدام بند منشور سازمان ملل متحد چنین مداخله‌ای در امور داخلی کشور ما می‌کند.
حمایت از آزادی بیان یا کودتاچیان؟!
محمدحسن آصفری عضو کمیسیون امنیت ملی نیز در این خصوص گفت: به نظر می‌رسد آقای بان‌کی‌مون نگاه سیاسی و قدرت‌طلبی را نسبت به مسائل جهانی دارد که این نگاه را از اربابان خود یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی آموخته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه از کی تا حالا حمایت از کودتاچیان حمایت از حقوق بشر تلقی می‌شود، خاطرنشان کرد: جالب است که بان مدعی شده موسوی و کروبی در جهت حمایت از آزادی بیان در حصر هستند. ظاهراً او هنوز به خیانت‌های آن دو پی نبرده است، آن آقایان به‌دنبال کسب قدرت به‌هرشکل ممکن بودند.
بهانه جویی غرب تمام نشده است
محمدصالح جوکار، دیگر عضو این کمیسیون نیز گفت؛ این‌ها به معنی این است که بهانه جویی‌های غرب تمام نشده است و  اظهارات وی مصداق عینی دخالت در امور دیگران است و به نوعی تعیین تکلیف برای کشور ما محسوب می‌شود که مورد قبول نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد ایران قابل قبول نیست و لازم است که مجامع بین‌المللی از جمله دبیرکل سازمان ملل متحد بی‌طرفی خود را اثبات کند، چراکه با اظهارات بان‌کی‌مون این سازمان جایگاه خود را در دنیا و عرصه بین‌الملل از دست می‌دهد.
معیارهای دوگانه حقوق بشر
احمد بخشایش عضو کمیسیون امنیت ملی نیز اظهار داشت: دو تحلیل در این زمینه قابل بیان است؛ یکی اینکه هم سخنان اخیر خانم اشتون در تهران درباره حقوق بشر و هم صحبت آقای بان‌کی‌مون با هدف این است که بحث حقوق بشر را در ایران پررنگ کنند و تحریم‌‌ها را ادامه دهند چون احساس می‌کنند بحث هسته‌ای ایران آرام آرام در حال حل شدن است. وی با اشاره به تحلیل دوم خود از این مسئله یادآور شد: غربی ‌ها فکر می‌کنند یک شکاف و اختلافی در ایران بین اصولگرایان و آقای روحانی وجود دارد و آن‌ها می‌خواهند با حمایت از آقای روحانی این شکاف را بیشتر کنند و از این فضا استفاده کنند.
بخشایش تصریح کرد: یکی از اعتراضات کشورهای مستقل از جمله ایران به نهادهای بین‌المللی نداشتن استقلال آنهاست و اینکه تلاش می‌کنند گرایش کشورهای دیگر مانند آمریکا را دنبال کنند، همین مسئله باعث شده است نگاه آن‌ها به مقوله حقوق بشر دوگانه باشد، به طوری که حقوق بشر در عربستان و بحرین نیست، اما در ایران و سوریه و اوکراین هست.
دولت تعهدی به مجامع جهانی ندارد
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز در واکنشی کوتاه به سخنان بان‌کی‌مون گفت: رسما اعلام می‌کنم دولت هیچ تعهدی به مجامع جهانی نداشته که آقای بان‌کی‌مون بخواهد بگوید به تعهداتمان عمل نکرده‌ایم. تمام تعهدات ما به مردم خودمان است.
گفتنی است؛ روز گذشته دبیر کل سازمان ملل در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی نقض حقوق بشر در ایران و خواستار آزادی فوری سران فتنه شد. وی در گزارش به شورای حقوق بشر اعلام کرد دولت روحانی تا کنون به وعده‌های خود در زمینه حقوق بشر و آزادی بیان عمل نکرده است.