کارشناس بازار کار اعلام کرد:
هزینه ماهانه معیشت کارگری 2/2 میلیون تومان
کارشناس بازار کار گفت: طبق آخرین بررسیها و محاسبات شورای عالی کار، تامین سبد معیشت خانوار ماهانه دو میلیون و 225 هزار تومان شد.
فرامرز توفیقی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه طبق جدیدترین بررسیها و محاسبات در شورای عالی کار، هزینه تامین سبد معیشت ماهانه دو میلیون و 225 هزار تومان است، اظهار داشت: اخیرا پیشنهاداتی توسط برخی سازمانهای مردمی پیرامون تعیین سقف حقوق پرداختی قابل بحث است، اما در رابطه با کف حقوق پرداختی که نمیتوان چانهزنی کرد.
وی با طرح این سؤال که آیا ما به هر عنوانی حق داریم که زیر 812 هزار تومانی، رقم حداقلی دیگری تعیین کنیم؟ افزود: آیا فکر کردن به این موضوع و مسئله منطقی و انسانی است؟ به عبات دیگر این ادعا که اگر دستمزد را کمتر از حداقل انسانی تعیین کنیم، اشتغالزایی میشود، باطل است.
توفیقی با طرح سؤال دیگری گفت: مگر دستمزدها تنها مؤلفه دخیل در اشتغالزایی است؟ اشتغال از مؤلفههای بازار مصرف، واردات، هزینههای تولید و... تاثیر میپذیرد و همچنین یکی از مهمترین مؤلفههای «بازار مصرف» است.
این کارشناس بازار کار با بیان اینکه با سرکوب دستمزد در سالهای گذشته، قدرت خرید کارگران کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: مردم توان خرید ندارند، درواقع اشتغالزایی منوط به رونق تولید است و رونق تولید به بازار پررونق گره خورده است، بنابراین مردمی که توان خرید ندارند، این چرخه را بر هم میزنند.
توفیقی گفت: حالا اگر در این شرایط باز هم قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند، آیا میتوان به اشتغالزایی امیدوار بود؟ در همه جای دنیا کف مزد را تعیین میکنند و سندیکاها در استانها یا ایالتهای مختلف درباره مبالغ بالاتر چانهزنی میکنند، در حالی که در کشور ما خیریههایی تحت عناوینی برای سرکوب دستمزد و به نوعی سوءاستفاده از اقشار ضعیف جامعه تلاش میکنند.
این فعال کارگری با هشدار نسبت به فعالیت برخی موسسات برای جذب نیروهای کار که از اقشار آسیبپذیر مانند برخی «دانشجویان، معلولان، معتادان سابق، بازنشستگان، زنان سرپرست خانوار و... هستند، افزود: این موسسات آسیبپذیرترین اقشار جامعه را هدف گرفتهاند به طوری که برایشان بهرهکشی از فرودستان امری عادی شده است، اما تلاش برای بهرهکشی از آسیبپذیرترین اقشار جامعه نه تنها محکوم است، بلکه غیرانسانی است.