kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۴۵۹
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۷
کدخدایی :

احتمال برگزاری الکترونیک انتخابات آینده بالا است

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: در صورتی که زمینه‌های لازم فراهم گردد، احتمال برگزاری انتخابات آینده به صورت الکترونیکی بالاست.


عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: قانون انتخابات، یک سری اشکالات ماهوی دارد؛ به ویژه اینکه در طول زمان و بخصوص در دو دهه گذشته، تغییرات و تحولات زیادی را در زمینه فعالیت‌های سیاسیون شاهد بوده‌ایم و مقررات عموماً ناظر یک زمان خاص هستند و اگر اقتضائات زمانی در تصویب آن‌ها در نظر گرفته نشود، آن مقررات و قوانین، متروک خواهند شد.
وی ادامه داد: حقیقت این است که اگر قانونی وجود داشته باشد و علی‌رغم اینکه اقتضائات زمانی را داراست ولی نتیجه مثبتی به دنبال نداشته باشد، باید آن قانون را جراحی کنیم تا کار به پیش برود و قانون انتخابات نیز همین نیاز را دارد. امروزه در فرآیند قانون‌نویسی، عموماً به دنبال تدوین قوانین جامع هستند که از نظر شکلی، ویژگی‌های قانون را داشته باشد اما متعارض نباشند و همپوشانی هم نداشته باشند و از نظر محتوا، قانونی اثرگذار باشد. وقتی دیدیم که قانون، اثرگذار نیست یا متروک است، باید آن را اصلاح کنیم.
انتخابات الکترونیک
در جلوگیری از خرید و فروش رای کمک می‌کند
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره خرید و فروش رای نیز گفت: می‌توانم بگویم خرید و فروش رأی، متأسفانه در کشور ما مانند بقیه تخلفات انتخاباتی وجود دارد ؛ مثل اینکه بگوییم آیا در کشور ما سرقت اتفاق می‌افتد یا خیر که در پاسخ باید گفت آری اتفاق می‌افتد. خرید و فروش آراء هم در کشور ما به سادگی اتفاق می‌افتد.
کدخدایی همچنین گفت؛ انتخابات الکترونیک می‌‌تواند به جلوگیری از خرید و فروش رأی کمک کند ولی آیا خود انتخابات الکترونیک با توجه به امکانات فعلی ما، می‌تواند در مقیاس وسیع برگزار شود یا خیر؟ این سوالی است که باید پاسخ صحیح و صریح به آن داده شود.
وی درباره برگزاری الکترونیک انتخابات آینده نیز گفت: تلاش‌های زیادی صورت گرفته و از نزدیک، شاهد تکاپوی مسئولان وزارت کشور در این زمینه هستم. به نظرم در صورتی که زمینه‌های لازم فراهم گردد، احتمال برگزاری انتخابات آینده به صورت الکترونیکی بالاست.
سخنگوی شورای نگهبان درباره انتخابات 88 و صلاحیت سران فتنه نیز گفت: بررسی‌های لازم در مورد هر دو صورت گرفت. آن‌ها به سختی تایید صلاحیت شدند و البته مخالفان جدی هم در شورا داشتند. ملاک و مبنا رأی جمعی شورای نگهبان بود. بحث‌های جدی در شورای نگهبان درباره صلاحیت این دو مطرح بود اما نهایتاً صلاحیتشان برای حضور در انتخابات تأیید شد. کدخدایی در مورد رد صلاحیت مشایی در سال 92 نیز گفت: در مورد مشایی، مجموعه‌ای از گزارش‌های دالّ بر تخلفات وی وجود داشت که تمامی آن‌ها در پرونده مربوط به او در شورای نگهبان مکتوب و مضبوط است. در نهایت، همین مسایل منجر به رد صلاحیت وی شد.
سخنگوی شورای نگهبان در مورد فشارهای احتمالی برای تائید صلاحیت مشایی نیز گفت: در مورد مشایی، با مجموعه شورای نگهبان و با شخص بنده که در آن مقطع، مسئولیت اجرایی داشتم، تماسی حاصل نشد. چنانچه اگر تماسی هم گرفته می‌شد، تأثیری در فرآیند رد صلاحیت‌ها نداشت.
کدخدایی در مورد نفر سوم انتخابات مجلس اصفهان نیز گفت: سوالی که در هیئت حل اختلاف قوا مطرح شد، این بود که اگر شورای نگهبان، در مقطعی قبل از برگزاری انتخابات، اعلام صلاحیت کرده و در مقطع بعد از برگزاری انتخابات، اعلام رد صلاحیت کرده است، آیا در مرحله دوم، اساساً مجاز به چنین امری بوده است یا خیر؟ در پاسخ به این سوال، هیئت حل اختلاف قوا اعلام کرد که شورا چنین صلاحیت و حقی دارد. به صراحت اعلام می‌کنم که هیئت حل اختلاف قوا، در موضوع نفر سوم اصفهان، مصداقاً ورود به بحث نکرد و فقط بر صلاحیت شورای نگهبان برای نظارت بر صلاحیت نامزدها بعد از انتخابات، صحّه گذاشت.