در نشست فیلم «محرمانه تهران» عنوان شد
شبه روشنفکران، قهوه فرانسوی میخورند اما از نازیسم پیروی میکنند!(اخبار ادبی و هنری)
یک منتقد سینما گفت: تفکرات نازیستی دهه 20 شمسی در جامعه روشنفکری ما رسوب کرده است و شبه روشنفکران با ژستهای آزادیخواهانه، همواره در عمل، فاشیستی کار میکنند.
به گزارش خبرنگار کیهان، در نمایش و نقد و بررسی فیلم «محرمانه تهران» که یکشنبه در نشست هفتگی سینماروایت در تالار اسوه برگزار شد، مهدی فیوضی، کارگردان این فیلم به فشار علیه بازیگرانی که در فیلمهای انقلابی و ارزشی بازی میکنند اشاره کرد. وی در این باره گفت: ما در فیلم «نفوذی» که سال ۸۷ ساخت شده شاهد این نوع فشارها بر بازیگران فیلم بودیم به گونهای که ما در فیلم نفوذی، شخصیت منافقی داشتیم که برخی از بازیگران درجه یک، حاضر نبودند چنین نقشی را بازی کنند و حتی به دیگر بازیگران هم پیشنهاد میکردند که این نقش را بازی نکنند! در فیلم «محرمانه تهران» نیز ما به هنگام پیشتولید اولیه، وقتی که برخی از بازیگران متوجه شده بودند این فیلم در حال و هوای سال ۸۸ است تمام تلاش خودشان را انجام دادند تا کسی در این فیلم حضور پیدا نکند! حتی به دیگر بازیگران زنگ زده بودند که کسی در این فیلم بازی نکند. برخی از بازیگران حتی تا پای قرارداد آمدند اما پا پس زدند. بعضیها هم، قرارداد بستند ولی جا زدند!
همچنین محمدتقی فهیم، منتقد حاضر در این نشست نیز گفت: شبه روشنفکران ما قهوه فرانسوی میخورند اما در عمل، پیرو نازیها هستند. این مسئله ریشه در دهه 20 شمسی دارد که از آن زمان، این مرام در روشنفکران ایرانی رسوب کرده است. به همین دلیل هم این افراد با اینکه همواره شعار آزادی و دموکراسی میدهند، اما در عمل، این شعارها را فراموش میکنند و شبیه فاشیستها عمل میکنند. مصداق بارز چنین مرامی نزد شبه روشنفکران، همین اتفاق است که بازیگران را به خاطر حضور در پروژههای ارزشی تهدید میکنند.