ادامه واکنشها به رسوایی فیشهای حقوقی
حامیان حقوقهای نجومی سکوت کردهاند تا موج اجتماعی بخوابد
ابراهیم اصغر زاده فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: دولتی که به مردم میگوید ٤٥ هزار تومان یارانه نگیرید تا بتوانیم برنامههای توسعه را پیش ببریم از آن سو نمیتواند به مدیرانش بگوید شما هم باید فداکاری کنید. اینجاست که فاقد صلاحیت اخلاقی میشود.
ابراهیم اصغرزاده فعال سیاسی اصلاحطلب در بخشی از گفتوگوی خود با روزنامه اعتماد با انتقاد از اصلاحطلبان به دلیل بد عادت کردن دولت روحانی گفت: به خاطر اینکه اصلاحطلبان با انتخاب استراتژی حداقلی دولت را بد عادت کردند. دولت فکر میکند چک سفید امضا گرفته و مطابق خصلتهای ذاتی خودش حرکت میکند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه دولت روحانی میتواند اصلاحطلبان را به تله بکشاند، اظهارکرد: این تله عبور از هویت اصلاحطلبانه و گیرکردن در این تله است. این تله در مرحله بعد به جامعه القا میکند که اصلاحطلبان به خاطر اینکه سهمی در قدرت داشته باشند، حاضر هستند تمام برنامههایشان را تعطیل کنند ؛ شعارهایشان را کاهش دهند و به یک دولت حداقلی رضایت دهند. این تله منطبق با هویت دولتهای پراگماتیست است که آقای روحانی خودش هم گرفتار آن شده.
وی، دولت روحانی را به فقدان صلاحیت اخلاقی متهم و تصریح کرد: دولتی که به مردم میگوید ٤٥ هزار تومان یارانه نگیرید تا بتوانیم برنامههای توسعه را پیش ببریم از آن سو نمیتواند به مدیرانش بگوید شما هم باید فداکاری کنید. اینجاست که فاقد صلاحیت اخلاقی میشود. آنوقت دولتی میشود که از طبقه خاص و منافع طبقه خاصی حمایت میکند اما منافع تودههای مردم را نمیتواند بفهمد. اصغرزاده گفت: دولت دائما ناله میکند که من مجبور هستم هر ماه یارانه بپردازم اما هیچ حواسش نیست چه مقدار قاچاق در کشور هست و چه مقدار حقوقهای آنچنانی دارد حیف و میل میشود. نمیخواهم بگویم در این جهتها دولت حرکت نکرده است. بلکه میخواهم بگویم آقای روحانی باید متوجه باشد که درباره دولت ایشان تصویری از یک دولت فشل، ضعیف و امامزادهای که اصلا معجزه نمیکند در ذهن مردم دارد شکل میگیرد. دولت ناکارآمد بدترین اتفاق برای شرایط سال ٩٦ است.
روایت توکلی از «ذخیره نظام» خواندن صفدرحسینی
احمد توکلی نماینده سابق مجلس نیز در واکنش به اظهارات اخیر نوبخت در ذخیره نظام خواندن افرادی چون صفدر حسینی نوشت: در حالی آقای نوبخت به صفدرحسینی ارادت میورزد، او را ذخیره نظام مینامد و امانتدار بزرگش میخواند که وقتی در اواسط سال 92 وی به عنوان رئیس هیئت عامل وارد صندوق توسعه ملی شد حقوق و مزایای ماهانه وی ناخالص 222 میلیون ریال بود. خودش این دریافتی را در سال 1393 با دو و نیم برابر افزایش به 524 و در سال 1394 به مبلغ 565 میلیون ریال رساند. بدون آنکه همه ضوابط قانونی ذیربط رعایت شود.
وی ادامه داد: حقوق و مزایای ناخالص ماهانه چهار عضو دیگر هیئت عامل در سال 94 چنین بوده است: قاسم حسینی 428 میلیون ریال، نوری نائینی 380 میلیون ریال، مزینی 369 میلیون ریال و شجاع الدینی 366 میلیون ریال. معاون اداری و مالی نیز همین حدود حقوق و مزایای ناخالص داشت. مزد خیانتِ اغماض از خیانت هیئت عامل را دریافت میکرد. صفدرحسینی تا حالا 7920 میلیون ریال از اموال چپاول شده را باید بازگردانده باشد. اگر این آزمندی و بیآزرمی و خیانت نیست، پس چیست؟
توکلی همچنین نوشت: حالا با این پرونده سیاه که گند حرص و طمع و بیحیایی برخاسته از آن مشام هر انسان منصفی را میآزارد، آقای نوبخت، این رئیس را ذخیره نظام میخواند، و وی و چهار نفر دیگر را از بزرگان اقتصاد کشور ... و از امانت داران بزرگ میشمارد. توجیه چپاول حق بیچارگان، آبرومندان شرمنده اهل و عیال و یتیمان بیسرپرست،. .. از خود چپاول زشتتر است.
منتظرند این موج بخوابد
نیازمند عزم ملی هستیم
عباس سلیمی نمین رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران نیز در گفت و گو با فارس اظهار داشت: نگاه دولت یازدهم مدل سرمایه داری قرن 18 است .
وی با بیان اینکه ثروت اندوزی از زمان سازندگی مباح شد گفت: برخی دولتها برای برخورد با فساد دغدغه ندارند.
سلیمی نمین همچنین درباره حقوقهای نجومی اظهار داشت: الان که جامعه به میدان آمده و این قضیه منفور شده کسانی هم که به حقوقهای نجومی اعتقاد دارند سکوت کرده و دیگر از آن دفاع نمیکنند و منتظر هستند که این موج بخوابد. اما در آینده اگر این موج برطرف شود دوباره این مباحث را مطرح میکنند و از راههای دیگر وارد خواهند شد. بنابراین هم باید ضعف قانون و هم ضعف نظارتی و بازدارندگی را برطرف کرد. این مسئله به یک عزم ملی نیاز دارد چرا که در این غفلت ما یکسری از افراد فربه شدهاند و درست نقطه مقابل ما عمل میکنند.