kayhan.ir

کد خبر: ۸۱۷۲۹
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۴
آیت‌الله اعرافی در سمینار تخصصی حقوق بشر اسلامی:

علمای اسلام از حالت انفعالی در حقوق بشر خارج شوند



مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه باید در مقوله‌های جهانی همچون حقوق بشر موضع فعال و آگاهانه بگیریم، گفـت: دولت‌های نامشروع تئوری‌های ترور و تکفیر تولید و غربی‌ها با رفتاری یک‌جانبه نشان دادند که منطق اعلامی حقوق بشر در مقام عمل انواع اشکالات دارد و دارای تناقضاتی است.
آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور پیش از ظهر دیروز در سمینار تخصصی و بین‌المللی حقوق بشر اسلامی که در مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه حوزه‌ها سرمایه‌های بزرگی در اختیار و از ذخایر بزرگ فقهی برخوردارند، گفت: هنگامی می‌توانیم به نظریه جامع اسلام در زمینه حقوق بشر برسیم که دانش‌های اسلامی بر پایه متولوژی اصیل و عمیق گسترش پیدا کرده تا سخنانی مطابق با روز عرضه کنیم. حوزه‌های علمیه در برابر این دست از مباحث رسالت سنگینی دارند.
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه کشور ما داعیه حرکت به سوی تمدن اسلامی دارد که این حرکت نیازمند گسترش علوم اسلامی و پردازش است، تصریح کرد:  علما و اندیشمندان جهان اسلام در مقوله‌هایی همانند حقوق بشر باید از موضع فعال و آگاهانه اقدام کنند، وقت آن رسیده که از حالت انفعالی در مسائل جهانی فاصله گرفته و مبانی اندیشه‌های خود را در مقوله‌های نو بیان کنیم.
وی گسترش پدیده تروریسم و گروه‌های تکفیری به دست قدرت‌های بیگانه را مانعی برای حضور فعالانه در این عرصه دانست و افزود: در زمینه حقوق بشر مطالب مهمی در احتجاج با غرب داریم، اگر از موضع فعال به سوی منابع برویم می‌توانیم یک نظریه تام و نظام جامع حقوق بشر را استخراج کنیم.
آیت‌الله اعرافی خاطرنشان کرد: فقه امروز غنی است اما دو اقدام ضرورت دارد؛ یکی ابواب موجود غنی‌تر شود و ابواب جدید پایه‌ریزی شود و دیگری بحث گسترش مرزهای فلسفی، فقهی و کلامی است که در حقوق بشر اسلامی باید انجام شود.
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ابراز داشت: ما نسبت به حقوق بشر امروز و رویکرد قدرت‌های غربی دو ملاحظه داریم، یکی یک‌جانبه‌گرایی معرفتی است، جریانات علمی غرب نباید مبانی خود را بدون گفت‌وگوهای بشری آنها را عام تلقی کنند، اما در بسیاری از کنوانسیون‌ها از جمله اعلامیه حقوق بشر توجه نشده است. ملاحظه دیگر یک‌جانبه‌گرایی رفتاری است، از فردای تصویب اعلامیه حقوق بشر جنگ‌های بسیاری برپا شد و تروریسم دولتی نیز از دولت‌های غربی نشأت گرفته که نمونه آن اسرائیل است.
به گزارش فارس، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: موج‌های تروریسم نشأت گرفته از دولت‌های نامشروع است که تئوری‌های ترور و تکفیر تولید می‌کنند و غربی‌ها با آنها یک جانبه برخورد می‌کنند، منطق اعلامی حقوق بشر در مقام عمل انواع اشکالات دارد و دارای تناقضاتی است.