kayhan.ir

کد خبر: ۸۱۷۲۸
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۴

عامل حمله به سفارت ایران در بیروت دستگیر شد

نیروهای لبنانی عامل بمب‌گذاری خودرویی که از آن برای حملۀ تروریستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت در نوامبر 2013 استفاده شد را دستگیر کردند.


روزنامۀ الاخبار لبنان روز دوشنبه در مطلبی با اعلام اینکه نیروهای امنیتی یک سوری به نام «احمد فاضل» معروف به «ابوالطیب» را بازداشت کردند، آورد: اکنون مشخص شد که فرد بازداشت شده یک جوان عادی نیست، بلکه یکی از کسانی است که با بمب‌گذاری خودروها، چندین‌بار مناطقی از لبنان را به لرزه انداخته اند.
این روزنامه با تأکید بر این که ابوالطیب، یکی از بمب‌گذاران خودروها و سازندگان بمب برای گروه تروریستی «جبهه النصره» است، افزود: وی با آغاز بحران سوریه به گروه تروریستی موسوم به «گردان‌های الفاروق» ملحق شد. ابو الطیب شماری از سربازان سوری را به اسارت و آنها را به فرماندۀ خود «موفق ابوالسوس» تحویل داد. (ابو السوس پس از مدتی با داعش بیعت کرد و فرمانده نظامی این گروه در ارتفاعات قلمون شد.)
الاخبار نوشت: پس از آزادسازی «القصیر» و پاکسازی آن از تروریست‌ها، ابو الطیب به همراه گروه‌های مسلح به منطقۀ «یبرود» رفت و در آنجا به النصره پیوست و با «ابومالک التلی» سرکرده این گروه در منطقه «رنکوس» بیعت کرد. احمد فاضل در آنجا خودش را «ابو الطیب» نامید و از همان زمان بمب‌گذاری خودروها را آغاز کرد.
بنا بر گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، پس از آن، فاضل به همراه ابواحمد الشامی و ابوعبیده التی گروهکی را برای بمب‌گذاری تشکیل داد که سرکردگی آن را فردی به نام «ابودجانه اللبنانی» (کارشناس بمب‌گذاری) برعهده داشت. وی دوره‌ای را برای فراگیری بمب‌گذاری خودروها و ساخت بمب در یکی از مقرهای النصره در مزارع ریما در قلمون گذراند. این گروهک فقط برای جبهه النصره کار نمی‌کرد، و اعترافات فاضل نشان داد که این گروهک به فرمان ابوعبدالله العراقی، برای داعش در قلمون نیز خودروهایی را بمب‌گذاری کرده است.
به گزارش فارس، نیروهای لبنانی پس از مقایسه ویژگی‌های بمب گذاری یکی از خودروها توسط این گروهک متوجه شدند که آن همان خودرویی است که به وسیله‌اش به سفارت ایران در بیروت حمله شد.
طبق اعتراف ابوالطیب، بمب‌گذاری این خودرو به صورت مشخص زیر نظر «امیر» داعش انجام شد و «ابوالحسن الفلسطینی» (که امیر داعش در قلمون بود و در جریان یورش به عرسال از پا درآمد) به همراه «ابو الهیجاء اللبنانی» خودروی مذکور را به عرسال منتقل کردند. وی خاطرنشان کرد که یک ماه بعد مطلع شد به وسیله آن خودرو به یکی از سفارتخانه‌ها در بیروت حمله شد.
پس از بررسی‌ها و مقایسه خودروها توسط نیروهای لبنانی مشخص شد که از سرنوشت خودروی بمب‌گذاری شدۀ چهارم که یک تویوتای پیک‌آپ خاکستری با پلاک لبنان است، خبری در دست نیست. خودروی مذکور هنوز منفجر نشده است.
فاضل همچنین گفته است که از ویلای یک نمایندۀ سوری به عنوان مقر انتحاری‌ها استفاده می‌شد و در آنجا با شش انتحاری ملاقات کرده بود. وی می‌گوید که قبل از سقوط مزارع ریما، بعضی از عناصر مسلح به سرقت از خانه‌ها پرداختند که به این دلیل درگیری‌هایی بین او و ابودجانه اللبنانی به جهت مخالفتش با این سرقت‌ها صورت گرفت.
فاضل به دلیل همین اختلاف نظر مزارع ریما را ترک کرد و از طریق فلیطا به عرسال رفت. وی مدتی نزد خواهرش در عرسال اقامت داشت (که با یکی از سران امنیتی جبهه النصره ازدواج کرده بود). پس از آن به القبیات رفت و در آنجا در یک پمپ بنزین مشغول به کار شد، تا اینکه او را بازداشت کردند. اما سرنخی که باعث دستگیری این تروریست شد، یکی از نزدیکان وی بود که از سران گروه تروریستی «جبهه النصره» است.