kayhan.ir

کد خبر: ۸۱۶۳۲
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۵
این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟

«سمیناربازی» فنی‌و‌حرفه‌ای‌ به جای «اقدام و عمل»!



آذرماه سال 93 بود که رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، در ارتباط با برگزاری «همایش ملّی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» و درخواست صدور پیام برای این همایش، مرقومه‌ای را صادر کردند و در آن فرمودند: «نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می‌کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»
این پیام معظم له، درحالی منتشر گردید که با وجود گذشت قریب به 20 ماه از صدور آن، نه تنها اقدامی اساسی در بهبود وضعیت اقتصادی از جانب دولتمردان مشاهده نمی‌شود بلکه هنوز از گوشه و کنار خبر برپایی همایش‌های رنگارنگ و سمینارهای گوناگون از سوی سازمان‌ها و نهادهای مختلف به‌گوش می‌رسد!
در تازه‌ترین مورد «دانشگاه فنی و حرفه‌ای» آن هم در سال «اقتصاد مقاومتی» سمینارهای متعدد و پرهزینه‌ای را ترتیب داده است و این درحالیست که با توجه به توصیه‌های مقام معظم رهبری و همچنین وضعیت اقتصادی کشور می‌باید از برپایی غیرضرور این دست سمینارها خودداری می‌نمود!
براین اساس، دانشگاه فنی و حرفه‌ای با صدور بخشنامه‌ای به تمامی واحدهای استانی خود، اقدام به برگزاری سلسله سمینارهای همکاری‌های سه‌جانبه «دولت، دانشگاه و صنعت» نموده است. این درحالیست که حضور مدعوین پرتعداد و برنامه‌های جانبی این سمینارها، دانشگاه مذکور را متحمل هزینه‌های زیادی کرده است. هفته گذشته نیز اجلاس3 روزه روسای دانشکده و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سراسر کشور در مشهد مقدس برگزار گردید که با انتقادات جمعی از کارمندان پیرامون نحوه هزینه‌کرد مسئولین دانشگاه همراه بود.
این همه درحالیست که رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اخیراً در دیدار دوره‌ای خود با کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه، اظهار داشته: «نباید نگاهمان را در موضوع اقتصاد مقاومتی به دوردست‌ها ببریم، گاهی خاموش کردن چند لامپ اضافی و بستن یک شیر آب می‌تواند در کاهش هزینه‌ها و هدر رفتن منابع بسیار مؤثر باشد.»!
در این زمینه شایسته است که این مدیر دانشگاهی مدنظر داشته باشند که افزون بر «خاموش نمودن چند لامپ اضافی» و «بستن یک شیر آب»، برگزار نکردن برخی از سمینارها و صرفه جویی در هزینه‌های کلان ناشی از برپایی همایش‌های غیرضرور نیز می‌تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی، سازنده باشد!
 لازم به ذکر است بسیاری از کارکنان و مدرسان این دانشگاه، از بی‌توجهی مسئولان امر درخصوص اضافه کار، حق مأموریت، رتبه بندی و حق الزحمه شاغلین که به بهانه صرفه جویی در هزینه‌ها نادیده انگاشته می‌شوند، گلایه مند بوده‌اند.