kayhan.ir

کد خبر: ۸۱۴۶۹
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵
وزارت کار:

نگاه پشت میزنشینی باعث بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها شده است

مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار وزارت کار گفت: در شهرهای بزرگ تقاضا برای نیروی کار دیپلم و فوق دیپلم بیشتر از عرضه آن است.

 

محمد اکبرنیا در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره تفاوت وضعیت بازار کار برای افراد با تحصیلات بالا و پایین اظهار کرد: در حال حاضر، حداقل در شهرهای بزرگ تقاضا برای نیروی کار با تحصیلات پایین بیشتر از عرضه آن است و کارفرمایان  به دیپلمه‌ها و افراد دارای مدرک فوق دیپلم نیازمند هستند اما متقاضی کافی کار در این بخش وجود ندارد.
وی درباره اینکه چرا دیپلمه‌ها سریع‌تر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی جذب بازار کار می‌شوند گفت: اولین مسئله توقع آنها از بازار کار است. نیروی کار دانشگاهی حاضر به فعالیت در یک مجموعه با حقوق اندک نیست. خانواده‌ها، جوانانشان را به ادامه تحصیل تشویق کرده‌اند و حالا مشکل اصلی بیکاری در کشور، اشتغال فارغ‌التحصیلان کارشناسی به بالا است که این موضوع نیز سیاست‌گذاری خاص خود را می‌طلبد، چرا که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار، حاضر به فعالیت در هر شغلی نیستند.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت کار بیان داشت: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی متاسفانه با معضل بیکاری درگیرند و باید در کشور سرمایه‌گذاری‌های مناسبی برای اشتغال‌زایی جوانان صورت گیرد چرا که پیش‌بینی ما این بود با برجام بخشی از مشکلات فارغ‌التحصیلان حل شود اما چنین نشد.
اکبرنیا با بیان اینکه امروز حجم ورود فارغ‌التحصیلان بیکار نسبت به بیکاران دیپلمه بسیار زیاد است گفت: امروز نگاه تمام جویندگان کار فارغ‌التحصیل نگاه پشت میزنشینی و اداری است.  اکثر آنها حاضر به فعالیت در مجموعه‌های عملیاتی و کارهای یدی نیستند و بیشتر به دنبال کار اداری هستند. علاوه بر اینکه با توجه به اینکه حداقل حقوق 812 هزار تومان است حتی برای شروع کار با توجه به هزینه‌های زندگی حاضر به فعالیت نیستند.