آیتالله خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران:
برخورد مقطعی با حقوقهای نجومی دردی را درمان نمیکند
خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد مردم میخواهند عدالت را در نظام اسلامی ببینند و تحمل نمیکنند که برخی مسئولان بخواهند خوی اشرافیگری را در جامعه زنده کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران با بیان اینکه مردم میخواهند عدالت را در نظام اسلامی ببینند، گفت: مردم ما تحمل نمیکنند که برخی مسئولان بخواهند خوی اشرافیگری را در جامعه زنده کنند.
وی با قدردانی از مسئولان سه قوه درباره حقوقهای نجومی، اظهار داشت: اینکه مسئولان سه قوه با تعیین حقوق و برخورد با متخلفان اقداماتی کردهاند، ستودنی است اما ما انتظار داریم که این کارها مقطعی نباشد و استمرار یابد.
آیتالله خاتمی با تأکید بر اینکه سیاسی کردن مسئله حقوقهای نجومی و پاسکاری آن اقدام درستی نیست، خاطرنشان کرد: این حقوقهای نامتعارف محکوم است، بنابراین چه این اقدام در دولت سابق یا در دولت کنونی اتفاق افتاده باشد، محکوم است حتی اگر در دولت آینده نیز اتفاق بیفتد باز هم محکوم خواهد بود.
وی بیان داشت: یک مسئول ما در حالی حقوقهای نجومی را دریافت میکند که برخیها میگویند حقوق یک ماه این مسئول به اندازه تجمیع حقوق 30 سال ما است. زوجهای جوان وقتی میخواهند 10 میلیون وام بگیرند، جانشان به لب میرسد اما یکباره یک مسئول چنین حقوقهایی دریافت میکند.
آیتالله خاتمی با توجه به گزارش ظالمانه بان کی مون، گفت: آقای بان کیمون بدعهدی آمریکا را ندیده و بعد از ایران میخواهد که در مورد مسائل موشکی نگرانیها را برطرف کند. قصه موشکی ما نه به دبیرکل ربط دارد و نه به برجام.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها به عهد خود وفا نکردند. بیش از 50 لایحه ضدبرجام در مجلسین خود به تصویب رساندند اما آقای بان کیمون اینها را نمیبیند. البته از دبیرکلی که تحت تاثیر صهیونیستهاست و از عربستان دلار دریافت میکند، غیراز این انتظار نیست.
وی به حوادث ترکیه و کودتای نافرجام در این کشور اشاره و از رسانههای داخلی در جهت پوشش این وقایع تقدیر کرد.
وی ابراز داشت: از نخستین ساعات کودتا کشور ما کودتا را محکوم کرد چرا که غلبه زورمدارانه محکوم است. این محکومیت یک مبنا دارد و آن اینکه ما به رای مردم احترام میگذاریم و از دولت ترکیه حمایت میکنیم و با همین مبنا کودتا را محکوم کرده و با همین ملاک میگوییم که هر فلسطینی و بحرینی یک رای باید داشته باشد.
آیتالله خاتمی گفت: معنای مقابله با کودتا این نیست که از رئیسجمهور ترکیه انتقاد نداشته باشیم من از این تریبون میگویم که آقای اردوغان 2 عذرخواهی دیگر بدهکار است. نخست عذرخواهی از قربانیان داعش در کل دنیا چون تنها دولتی بود که به داعش میدان داد. دفتر و بازارچه مرکزی در اختیار آنها قرار داد و نفت دزدی داعش را به تاراج برد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران عذرخواهی دیگر اردوغان را متوجه مسلمانان جهان دانست و بیان داشت: چرا ترکیه در برابر رژیم صهیونیستی منافقانه رفتار میکند. یک بار در برابر آنان میایستد و بار دیگر از ایجاد روابط حسنه سخن به میان میآورد.
آیتالله خاتمی خطاب به دولت فرانسه اظهار داشت: شما خوب میدانید که داعش را ایجاد کردید تا با نظام اسلامی مقابله کند اما همان جانوارانی که برای مقابله با ما به وجود آورده بودید، حالا بلای جان خودتان شده است. بذر داعش را شما کاشتید. دست از حمایت این وحشیها بردارید کلک این گروهک به راحتی کنده خواهد شد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه از نگاه کشورهایی چون فرانسه تروریسم خوب و بد وجود دارد، خاطرنشان کرد: تروریستهایی که 17 هزار نفر از مردم یک کشور را ترور میکنند، از منظر دولت فرانسه تروریست نیستند چرا که به آنها پناه میدهند و برای آنان زمینه همایش میگذارد. بنابراین تا وقتی این تفکر وجود دارد، قصه تروریسم نیز از بین نخواهد رفت.
وی با بیان اینکه انتساب راننده کامیون تروریست به اسلام خود یک جنایت است، گفت: آقای اولاند گفته این تروریسم، تروریسم اسلامی است. شما اسم کسی که به هیچ یک از مبانی اسلام عمل نمیکند، یعنی بینماز، بیروزه و شرابخوار است را مسلمان میگذارید. البته 82 درصد از مسلمانان قربانیان تروریسم هستند.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه اتهام به اسلام بدتر از تروریسم است، اظهار داشت: آقای اولاند! همین حرفهای شما تروریسم را به وجود آورده است. مطمئن باشید که مردم فرانسه روزی یقه شما را خواهند گرفت و به روز ذلت مینشانند.
حجتالاسلام تقوی: دولتمردان بجای سیاهنمایی به وعدههایشان عمل کنند
به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام سید رضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور طی سخنانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، با اشاره به سالگرد تأسیس نماز جمعه، ابراز داشت: یکی از کسانی که در راه به ثمر رسیدن این انقلاب تلاشهای خستگیناپذیری انجام داد، مرحوم آیتالله طالقانی بود، به پاس قدردانی از آیتالله طالقانی به عنوان اولین امام جمعه بعد از انقلاب، لازم است به دو نکته از همه ویژگیهای این شخصیت عظیمالشأن اشاره کنم، در 30 تیر سال 58 در میدان بهارستان آیتالله طالقانی سخنرانی داشت که در آن گفت «رهبری و شخصیت رهبری به قدری قاطع و دارای ایمان و حسن نیت است که کمتر میتوانید رهبری مانند آیتالله خمینی پیدا کنید، من هر وقت احساس یأس میکنم، از چنین رهبری، قاطعیت، توکل و خلوص نیت میبینم، اگر قدردانی نکنیم خداوند ما را دچار عذاب خواهد کرد». وی تأکید کرد: ما باید تبعیت، اخلاص و ولایتمداری را از این مرد بزرگ بیاموزیم، امام خمینی(ره) نیز در وصف آیتالله طالقانی میفرماید «مرحوم آیتالله طالقانی مستقیم بود، مستقیم فکر و عمل میکرد، انحراف به چپ و راست نداشت، نه غربزده بود و نه شرقزده، اسلامی بود و برای یک ملت مفید بود، رفتن ایشان ضایعهای برای ماست». بنده این تعبیر را از امام در جایی ندیدم و ایشان تنها در مورد آیتالله طالقانی اینگونه صحبت کردند. رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با تأکید بر اینکه مواضع اصلی و اصولی نظام درواقع احکام ضروری هستند، به بیان برخی از خطوط اصلی مواضع نظام پرداخت و یادآور شد: استکبارستیزی جزو مواضع اصلی و اساسی نظام است، استکبارستیزی مبنای قرآنی هم دارد و همه انبیا آمدهاند تا به استکبارستیزی بپردازند، اصلاً ما چرا انقلاب کردیم و این همه شهید دادیم؟ آیا جز برای استکبارستیزی بود؟ باید بگویم اصل ضد اشرافیگری هم که جزو اصول قرآنی است، از سیاستهای کلی نظام است، مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان هم یکی از اصول خدشهناپذیر نظام اسلامی است. وی برخورد با فتنه و فتنهگران، ترویج و تقویت ارزشهای اسلامی و انسانی مانند جهاد، شهادت و ایثار و حمایت از مظلومان و محرومان جهان را از دیگر اصول نظام اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: مقابله و معارضه با ترور و تروریسم نیز از دیگر اصول اساسی این نظام است، امروز ما در منطقه روبروی تروریسم و مستکبران ایستادهایم، اما مستکبران، تروریسم را براساس قاموس فکری خودشان معنا میکنند.
حجتالاسلام تقوی گفت: مسئولین نظام از فتنه گران و از کسانی که هنوز حاضر نیستند از کلمه فتنه استفاده کننده، برای مناصب مختلف استفاده نکنند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ترویج، تقویت و پیگیری حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم از طریق اقتصاد مقاومتی را از جمله دیگر اصول نظام اسلامی دانست و ابراز داشت: همه این موارد جزء مواضع نظام است و در متن نظام قرار دارد، کسی نمیتواند در این نظام نفس بکشد و بگوید این مواضع نظام را قبول ندارم، تقویت و توسعه تفاهم اجتماعی از دیگر اصول اساسی این نظام است، وحدت اجتماعی حول محور تفاهم اجتماعی تحقق پیدا میکند و نماز جمعه میکوشد تا تفاهم اجتماعی را تقویت کند تا به وحدت دست یابیم.
وی با بیان اینکه نماز جمعه نمایانگر نظم و برادری است، خاطرنشان کرد: پشتیبانی از مسئولان خدمتگزار در نظام اسلامی از دیگر اصول اساسی این نظام است، ما از همه مسئولان اجرایی و خدمتگزاران مخلص که خالصانه به این انقلاب خدمت میکنند حمایت میکنیم، ما به تبعیت از مقام معظم رهبری از دولت پشتیبانی میکنیم؛ چرا که دولت مظهر اقتدار ملت است، مسئولان دولتی باید به وعدههایشان عمل کنند نه اینکه همه چیز را گردن گذشته بیندازند، نباید عدهای به سیاهنمایی بپردازند، بدانند این روشها جواب نمیدهد و باید اعلام کنند که خودشان چه کاری انجام دادهاند.