kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۵۷۲
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۵

تقوا وکسب علم شهودی



 خداوند درقرآن از مردم می خواهد تا از راه تقوا به جایی برسند که خودشان خدایی و ربانی شوند و همانند خداوند پروردگاری کنند.(آل عمران، آیه 79)
براساس آیات قرآن انسان اگر تقوا پیشه کند به این مراتب می‌رسد و خداوند از علومی به او می دهد که علم لدنی نامیده می‌شود و همانند حضرت آدم(ع) حقایق علوم را در خودش می‌یابد نه آنکه می‌داند، چنانکه در آیه 282 سوره بقره می فرماید: وَاتَّقُواْ اللّهَ وَ يُعَلِّمُكُمُ اللّهُ؛ و تقوای الهی پیشه کنید تا خداوند چیزهای دیگر به شما تعلیم دهد. این تعلیم همان تعلیم علوم لدنی و شهودی است.
اما سوال این است که چگونه تقوای الهی پیشه کنیم؟ قرآن در آیه 21 سوره بقره راه رسیدن به تقوا را عبادت بر اساس شریعت دانسته و می‌فرماید: يَا أَيُّهَا النَّاسُ اعْبُدُواْ رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ وَالَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ ؛ اى مردم، پروردگارتان را كه شما و كسانى را كه پيش از شما بوده‏اند آفريده است، پرستش كنيد ،باشد كه به تقوا دست یابید.
 پس راه رسیدن به این مراتب یقینی همان عبادت شرعی و کسب تقوا از راه عبادت شرعی است. از این رو گفته شده راه رسیدن به حقیقت عمل به شریعت است؛ چرا که بر اساس آیات قرآن با عبادت شرعی است که تقوا کسب می شود و با کسب تقوا خداوند او را تعلیم علم لدنی می دهد که همان علوم شهودی و یافتنی است نه شنیدنی. خداوند می‌فرماید: وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ؛ (حجر/ 99)و پروردگارت را پرستش كن تا اينكه مرگ تو فرا رسد.