kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۵۴
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۰

درخواست وزارت نیرو از مردم صرفه‌جویی آب را جدی بگیرید

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: مردم صرفه‌جویی 20 تا 25درصدی آب را سرلوحه کار خود قرار دهند.

محمد پرورش در جمع خبرنگاران گفت: اگر مردم استان تهران و شهر تهران صرفه‌جویی را سرلوحه کار خود قرار دهند و از 100درصد مصرف آب خود 10 تا 15درصد مصرف را مدیریت کنند عدد بزرگی بابت کاهش مصرف آب به دست می‌آید.
وی افزود: کارگروه 5 نفره‌ای در شورای عالی آب تشکیل و قرار است راهکارهایی را جمع‌بندی و آن را به وزیر نیرو ارائه کنند تا بدون زحمت از تابستان عبور کنیم، بنابراین باز هم تاکید می‌کنم وضعیت بارندگی در استان تهران مطلوب نیست و ذخایر سدها نیز کاهش یافته است، پس مردم استان تهران و به خصوص شهر تهران باید صرفه‌جویی 20 تا 25 درصدی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه اگر مردم 25 درصد صرفه‌جویی را انجام دهند می‌توانیم از تابستان با کمترین مشکل عبور کنیم، تاکید کرد: بحث سناریوی جیره‌بندی آب تهران روی میز نیست و کنار میز است. هرچند معتقد هستیم که آبرسانی به شهر تهران کار کوچکی نیست و جیره‌بندی هم کار راحتی نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه 25درصد آب کشور در تهران مصرف می‌شود و این افتخار نیست تصریح کرد: راهی جز این که آب خوب و باکیفیت به مردم بدهیم نداریم بنابراین بازچرخانی آب و استفاده دوباره از آب که در تمام دنیا به آن روی آورده‌اند نیاز به سرمایه‌گذاری و حمایت مالی دارد.
پرورش با اشاره به اینکه با وجود اینکه در سال جاری وضعیت اعتبارات دولتی در بخش آب مناسب نبود ولی خدمات مورد نیاز مردم تغییر نیافته، تاکید کرد: در سال‌های گذشته 18 درصد مردم تهران تحت پوشش شبکه فاضلاب بودند اما امروز این عدد به 55 درصد رسیده و تنها در 3 سال گذشته این عقب‌ماندگی 40 ساله در افزایش تحت پوشش شبکه فاضلاب جبران شده است.
وی تاکید کرد: سال آینده جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب شهر تهران به 65 درصد خواهد رسید و با قاطعیت می‌گویم که هیچ پازل گمشده‌ای تا یک سال آینده در شبکه فاضلاب تهران وجود ندارد.
پرورش، از پیش‌بینی ایجاد ظرفیت یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب تصفیه‌خانه در تهران سخن گفت و افزود: به نرخ امروز برای تکمیل شبکه فاضلاب تهران 10 هزار میلیارد تومان منابع مورد نیاز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اظهار داشت: منابع آب محدود است، اما در شهر تهران باید خدمات باکیفیت و یکپارچه‌ای به مردم ارائه شود به همین دلیل در سال جاری اجرای 1400 کیلومتر شبکه فاضلاب پیش‌بینی شده بود که تا پایان بهمن‌ماه بیش از 1200کیلومتر آن عملیاتی شد.
پرورش ادامه داد: در بحث ایجاد خطوط انتقال آب و آبرسانی از سد ماملو و پروژه قمر بنی‌هاشم (رینگ تهران) نیازمند اعتبارات تکمیلی هستیم و در حال حاضر 26 کیلومتر دیگر از خط انتقال آب سد ماملو به تهران باقی مانده است.
مدیرعامل آبفا با تاکید بر اینکه اگر اقدامات به درستی پیش برود در تابستان سال آینده پروژه ماملو در تهران به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: پیش‌بینی انتقال 100 میلیون مترمکعب آب از این سد صورت گرفته که 70 میلیون مترمکعب آن به جنوب تهران و 30 میلیون مترمکعب به پاکدشت و ورامین اختصاص می‌یابد.
وی افزود: اجرای 1400 کیلومتر شبکه آب و فاضلاب در سال 93 برای تهران پیش‌بینی شده است.
پرورش در خصوص ذخایر سدهای تهران گفت: در حال حاضر منابع آب استان تهران به دو سامانه شرق و غرب تقسیم می‌شود که سامانه شرق تهران از سدهای لار و لتیان و سامانه غرب تهران از سدهای امیرکبیر و طالقان تامین می‌شوند.
وی افزود: سامانه شرق تهران به علت تاثیرپذیری از کاهش نزولات جوی ذخایر نامناسبی دارند و به بحران آب نزدیک‌تر است.
پرورش با اشاره به اینکه مصرف سرانه آب در تهران در سال گذشته و در فصل تابستان به 400 لیتر رسید که یک عدد بی‌سابقه‌ای است گفت: استفاده از منابع آب زیرزمینی به دلیل کاهش نزولات جوی و ذخیره سدها افزایش یافته است.