kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۱۸۰
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۹

قدردانی از برترین‌های کیفیت حوزه غذا و دارو

در مراسم ششمین دوره جایزه ملی کیفیت غذا، دارو و بهداشت ایران، از 31 شرکت داخلی تقدیر شد.



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر بهداشت در این مراسم گفت: اگر بخواهیم مطالبه کیفیت بین مردم رایج شود باید تعداد انتخاب‌ها را برای آنان افزایش دهیم و  فرصت‌های برابر برای تولیدکنندگان فراهم شود، تنها در این صورت است که رقابت ایجاد می‌شود.
سید حسن هاشمی افزود: نظارت‌ها باید دارای قوانین با کیفیت باشد، مجلس نیز باید در برنامه ششم کمک کند که ما بتوانیم متفاوت از گذشته عمل کنیم، از سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو و مردم در قالب تصویب قوانین که نقش مردم را در نظارت افزون‌تر می‌کند باید حمایت شود.
وی تصریح کرد: نمی‌شود فقط سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد در این حوزه فعالیت داشته باشند و روند تولید و مصرف هزاران محصول را رصد کنند بلکه باید راهکار جدی‌تری برای نظام‌های نظارتی کارآمد ایجاد شود.
به گفته هاشمی، وقتی مردم وارد کار شوند هم هزینه نظارت کاهش می‌یابد و هم ارتقای کیفیت خواهیم داشت، شهروندان هم باید کالای با کیفیت را انتخاب کنند اینگونه است که رقابت بین تولیدکنندگان نیز بالاتر می‌رود.
تأکید وزیر بهداشت بر گسترش سلامتکده‌های طب سنتی
وزیر بهداشت گفت: باید با راه اندازی و گسترش سلامتکده‌های طب سنتی، دانش آموختگان این رشته را افزایش دهیم تا بتوانیم شاهد موفقیت‌های بیشتر در این حوزه باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  سید حسن هاشمی در حاشیه مراسم ورود خدمات تایید شده طب سنتی ایرانی به نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی افزود: کسانی را که به عنوان حکیم، خدمات طب سنتی ارائه می‌کنند نشاندار می‌کنیم و دوره‌های کوتاه مدت سه تا پنج ساله را برای این افراد اختصاص می‌دهیم، همه این مسائل در دستور کار شورای سیاستگذاری طب سنتی وزارت بهداشت پیش بینی شده است.
هاشمی با بیان اینکه ساماندهی طب سنتی مدنظر ماست، گفت: کشوری مانند چین بیش از 50 سال در کنار طب مدرن، طب سنتی داشته و بخشی از آن را از ایرانیان گرفته است و حالا به منبع غنی درآمد و صرفه‌جویی در چین تبدیل شده است ولی ما ایرانیان می‌توانستیم دراین زمینه پیشگام باشیم.
وی افزود: مقابله با طب سنتی ما را از مسیر درست منحرف می‌کند و زمانی که دچار افراط و تفریط شویم دیرتر به مقصود خواهیم رسید و امیدواریم اقداماتی که امروز در زمینه این طب پیش روست و صورت گرفته است به زودی محقق شود.
به گفته هاشمی، در وضعیت عطاری‌ها تغییری ایجاد نخواهد شد اما نظارت‌ها با حضور این صنف افزایش پیدا می‌کند و داروخانه‌های گیاهی به روش مدرن نیز با مدیریت افراد آموزش دیده و متخصص همراه خواهد بود.
وی با اشاره به آموزش صنف عطاران گفت: برخورد با عطاران در دستور کار وزارت بهداشت قرار ندارد، البته این به جز مواردی است که به سلامت مردم آسیب می‌رساند. ما باید مسیری منطقی و آرام را طی کنیم و به کمک صنف عطار و سقط فروش برای توانمند شدن آنها پیش برویم.
وزیر بهداشت افزود: هم اکنون خدمات ادغام شده طب سنتی در نظام مراقبت‌های اولیه، توسط خود وزارت بهداشت حمایت می‌شود، اما این موضوع صحیح نیست و باید سازمان‌های بیمه‌گر حتما این خدمات را تحت پوشش خود قرار دهند.هاشمی با بیان اینکه روند فعلی طب سنتی یک تهدید جدی برای سلامت مردم است افزود: باتوجه به اینکه مردم به این خدمات اعتقاد دارند آن را دریافت می‌کنند اما این دریافت خدمات با روش‌های غیرعلمی است.